هتک حرمت مجدد به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد، واکنش گسترده امت اسلامی را در پی داشت و دولت‌های مسلمان همه با احضار سفیر سوئد، مراتب اعتراض شدید خود را ابلاغ کردند.

به گزارش پردیسان آنلاین، اهانت مجدد یک عنصر افراطی در سوئد به قرآن کریم، بار دیگر باعث شد موجی از واکنش‌ها و محکومیت‌ها در کشورهای مختلف عربی و اسلامی به راه افتد؛ موجی که بر ضرورت اخراج سفرای سوئد از این کشورها و تحریم سیاسی و اقتصادی سوئد، تاکید دارد.

اما پوشش خبری کشورهای غربی بیشتر متمرکز بر ساده‌نمایی وقایع و تمسخر واکنش مسلمانان بوده است که با توجه به رأی اخیر برخی از این کشورها در شورای حقوق بشر سازمان ملل (UNHRC) در تاریخ دوازدهم ژوئیه برای قطعنامه‌ای به‌منظور محکوم کردن خشونت مذهبی و تبعیض، تعجب‌آور نیست.

واکنش‌ کشورهای مسلمان به هتاکی مجدد به قرآن کریم در سوئد

بر اساس گزارش الجزیره، کشورهایی که رأی منفی به این قطعنامه دادند عبارتند از: بلژیک، کاستاریکا، جمهوری چک، فنلاند، فرانسه، آلمان، لیتوانی، لوکزامبورگ، مونته‌نگرو، رومانی، انگلستان و ایالات متحده آمریکا (لازم به ذکر است که تمامی کشورهای عضو سازمان ملل در شورای حقوق بشر حضور ندارند و اعضای آن به صورت دوره‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب می‌شوند.) این قطعنامه چهارشنبه گذشته تصویب شد، اما با مخالفت ایالات متحده و اتحادیه اروپا مواجه شد و اتحادیه اروپا اعلام کرد که این قطعنامه با مواضع آن‌ها در مورد حقوق بشر و آزادی بیان در تضاد است.

در ادامه به واکنش کشورهای اسلامی به هتک حرمت به قرآن می‌پردازیم:

ایران

رسانه‌های ایران گزارش دادند که وزارت امور خارجه روز پنجشنبه سفیر سوئد در تهران را برای «اعتراض جدی به هتک حرمت به قرآن کریم» احضار کرد. همچنین پس نماز جمعه راهپیمایی در سراسر کشور برگزار شد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران نیز در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد درباره این حادثه، موضع کشور را ابراز کرد.

عراق

عراق روز پنجشنبه سفیر سوئد از این کشور را اخراج کرد. محمد شیعه السودانی، نخست وزیر عراق همچنین کاردار کشورش در سوئد را فراخواند و مجوز فعالیت شرکت مخابراتی سوئدی اریکسون در خاک عراق را به حالت تعلیق درآورد. با این حال وزارت خارجه عراق حمله به سفارت سوئد را محکوم کرد اما گفت در صورت تکرار اهانت به قرآن، روابط دیپلماتیک خود را با سوئد قطع خواهد کرد.

اردن

بر اساس گزارش شبکه خبری المیادین، وزارت امور خارجه اردن روز پنجشنبه با محکوم کردن هتک حرمت به قرآن در استکهلم اعلام کرد این یک اقدام بی‌پروا است که به نفرت دامن می‌زند و مظهر اسلام‌هراسی است که خشونت و توهین به ادیان را ترویج می‌کند.»

قطر

قطر بامداد روز جمعه سفیر سوئد را احضار کرد و یادداشتی اعتراض‌آمیز در خصوص وقایع استکهلم به او داد. وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات سوئد باید «تمام اقدامات لازم را برای توقف این اقدامات شرم‌آور انجام دهند.»

عربستان سعودی

عربستان سعودی کاردار سوئد در ریاض را احضار کرد و یادداشت اعتراضی به او تحویل داد.

ترکیه

ترکیه این واقعه را با عنوان یک «حمله نفرت‌انگیز» محکوم کرد و از سوئد خواست تا «اقدامات قاطعی برای جلوگیری از این جرم با انگیزه نفرت» علیه اسلام اتخاذ کند. در بیانیه وزارت امور خارجه این کشور آمده است: «ما حمله نفرت‌انگیزی که کتاب مقدسمان را هدف قرار داده است، به‌شدت محکوم می‌کنیم.»

امارات متحده عربی

خبرگزاری دولتی (WAM) روز جمعه گزارش داد، امارات متحده عربی کاردار سوئد را احضار کرد تا ادامه صدور مجوز دولت سوئد در بی‌احترامی به قرآن را به شدت محکوم کند.

لبنان

سیدحسن نصرالله، رهبر جنبش حزب‌الله لبنان، از کشورهای عربی و مسلمان خواست گام‌های عراق را دنبال کنند و سفرای سوئد را از کشورهایشان اخراج کنند. وی همچنین خواستار برگزاری تظاهرات بعد از نماز جمعه شد و گفت: «همه دنیا باید ببینند که ما چگونه قرآن خود را در آغوش می‌گیریم و چگونه با خون خود از قرآن محافظت می‌کنیم.»