واکنش اعضای شورای شهر به الزام شهرداری تهران برای تامین پارکینگ پلاسکو

به گزارش پردیسان نوین، محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در جریان دویست و چهاردهمین جلسه این شورا، در تذکری نسبت به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مبنی بر تامین نشدن پارکینگ برای ساختمان پلاسکو و مکلف کردن شهرداری تهران برای اختصاص پارکینگ «پروانه» به ساختمان جدید، آن هم بدون مجوز شورای شهر، انتقاد کرد.

وی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی قرار است پارکینگی برای ساختمان پلاسکو ساخته نشود اما متن مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری که در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۹۹ بدست بنده رسید، بسیار بدتر از آنچه که اطلاع داشتیم، است.

سالاری عنوان کرد: بر اساس مفاد طرح تفصیلی، تمام پارساژها و پروژه های شهر تهران، مکلف به تامین پارکینگ هستند و بنابراین اجرای این تکلیف با ضریب تامین پارکینگ بیشتر برای پروژه های جاذب سفر و بزرگ مقیاس ضرورت بیشتری دارد.  

این عضو شورای تهران توضیح داد که پس از حادثه ساختمان پلاسکو و تخریب این بنا، قرار شد تمام سازمان ها، نهادها و شهرداری و شورای شهر به احداث ساختمان جدید کمک کنند و در این راستا اهتمام مدیریت شهری، شورای عالی شهرسازی و معماری کشور و هم مالک پروژه که بنیاد مستضعفان است، باید مبتنی بر اجرای ساختمانی با رعایت تمام استاندارد ها اعم از استانداردهای مربوط به سازه، برق، تاسیسات، نما، معماری، بخصوص اعلام و اطفاء حریق و سیستم های ایمنی و تامین پارکینگ باشد.

وی افزود: اکنون جای تعجب است که شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، خود را در حد مشاور کارفرما تنزل داده و همه ظرفیت خود را برای تامین نشدن پارکینگ ساختمان جدید پلاسکو به کار گرفته است.

وی گفت: در بند ۲ مصوبه این شورا آمده است که نظر به تخریب قهری ساختمان پلاسکو و لزوم تصویب حقوق مکتسبه و ضرورت تامین پارکینگ از یک طرف و عدم امکان تامین پارکینگ مطابق ضوابط طرح تفصیلی در ساختمان جدیدالاحداث و نیز نبود امکان استفاده از فضای باز مجاور که آنهم متعلق به بنیاد است، بنا بر ثبت ملی اراضی و ممنوعیت های میراثی وضع شده توسط وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همسو با سیاست های کاهش و کنترل حضور خودرو در بافت مرکزی شهر تهران، مقرر می شود پارکینگ مورد توافق بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و شهرداری تهران موسوم به پروانه توسط بنیاد مقاوم سازی و ایمن سازی شده و به عنوان پارکینگ مورد نیاز ساختمان پلاسکو مورد استفاده قرار گیرد.

سالاری افزود: شورای عالی شهرسازی و معماری کشور این حق را ندارد که بدون مجوز شورای شهر تهران، شهرداری را مکلف کند طی تفاهم با بنیاد، پارکینگ متعلق به شهرداری تهران (پارکینگ پروانه) را به ساختمان پلاسکو اختصاص دهد.

وی تاکید کرد که ساختمان پروانه خود دارای سه طبقه و حدود ۳۵۰ واحد تجاری بوده و پارکینگ آن برای حدود ۳۵۰ واحد تامین شده است که اکنون حتی بیش از ظرفیت آن نیز مورد استفاده خودروها قرار می گیرد؛ بنابراین یک پارکینگ اضافه هم در آنجا وجود ندارد که به پلاسکو با حدود ۶۰۰ واحد تجاری اختصاص پیدا کند.  

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به بازدید روز گذشته خود به همراه شهردار منطقه ۱۲ از این محدوده اظهار داشت: زمین موسوم به “اکبر” در مجاورت پلاسکو که متعلق به بنیاد و اکنون نیز به عنوان کارگاه همین ساختمان در حال استفاده است، مساحت قابل توجهی دارد که می تواند با توجه به محدودیت های میراثی مدرسه ژاندارک، حداقل در سه طبقه برای پارکینگ ساخته شود.

وی گفت: فضای زیرسطحی ملک مجاور قابلیت تامین تمام پارکینگ های ساختمان پلاسکو را دارد.  

وی از اعضای شورا خواست طی نامه ای مخالفت رسمی خود را با این مصوبه و نگاه از بالا به پایین شورای عالی شهرسازی و معماری اعلام کنند.

وی تأکید کرد که متاسفانه مصوبات در شورای عالی شهرسازی و معماری بدون رای گیری بندها و بر اساس جمع بندی هیاتی به تصویب می رسند و قابلیت تغییر دارند.

ساخت و ساز پلاسکو فعلا تعطیل شود 

«ناهید خداکرمی» عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در این باره اظهارداشت: ساختمان پلاسکو برای احداث دوباره اصلاً پروانه نداشته است.

وی افزود: برایم جای تعجب دارد که چطور ساخت و ساز در پلاسکو با این حجم انجام گرفته و تعطیل نشده است.

خداکرمی تاکید کرد که باید فعلا ساخت پلاسکو تا گرفتن پروانه تعطیل شود.

نامه به رهبری و رییس جمهوری 

«محسن هاشمی» رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم گفت:  در این زمینه نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب و آقای روحانی می‌نویسیم تا جلوی اجحافی که از  بابت ساختمان جدید پلاسکو به شهر تهران شده است، گرفته شود.

وی افزود: من در جلسه شورای عالی شهرسازی شرکت نکردم زیرا می‌دانستم که قرار است چنین موضوعی مصوب شود.

هاشمی عنوان کرد که لازم است با چنین مسائلی برخورد کنیم و مقابل این اجحاف به شهر تهران بایستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: اکنون مصوبه ابلاغ شده و راهی نداریم به جز آنکه نامه‌ای به مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهوری بنویسیم تا مقابل اجحاف به شهر را بگیرند.

وی از محمد سالاری رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران خواست تا متن نامه را تهیه کند.

ساختمان پلاسکو، یک ساختمان تجاری در چهار راه جمهوری تهران بود که ۳۰ دی ماه سال ۹۵ بر اثر آتش سوزی فرو ریخت و دهها آتش نشان در آن شهید شدند و اکنون احداث ساختمان جدید در این مکان در دستور کار بنیاد مستضعفان به عنوان مالک ساختمان است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=91995

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: