به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، جواد آقازاده پنجشنبه شب در گفتگوی خبری درباره واکسیناسیون کووید ۱۹ در استان افزود: واکسنی که در ۲۱ بهمن تزریق آن در کشور آغاز شد، واکسن اسپوتنیک وی بود که مورد تأیید مجامع بین المللی است، کارایی این واکسن در مجله علمی لنست مورد تأیید قرار گرفته و تاکنون ۲۰ […]

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، جواد آقازاده پنجشنبه شب در گفتگوی خبری درباره واکسیناسیون کووید ۱۹ در استان افزود: واکسنی که در ۲۱ بهمن تزریق آن در کشور آغاز شد، واکسن اسپوتنیک وی بود که مورد تأیید مجامع بین المللی است، کارایی این واکسن در مجله علمی لنست مورد تأیید قرار گرفته و تاکنون ۲۰ کشور از این واکسن استفاده کرده اند.

وی با بیان اینکه واکسن اسپوتنیک وی امتحان خود را پس داده است، افزود: تا به امروز که از این واکسن استفاده کرده ایم، عوارض جدی گزارش نشده است، در درجه اول ۴۳۵ نفر از کادر درمان استان که در بخش ICU خدمت می‌کنند، واکسینه شده اند این افراد پس از دریافت دوز اول واکسن، ۲۱ روز بعد دوز دوم را دریافت می‌کنند.

آقازاده با بیان اینکه در مجموع ۸۷۰ دوز واکسن اسپوتنیک وی به کادر درمان شاغل در بخش ICU تزریق می‌شود، ادامه داد: فاز یک شامل کارکنان بهداشتی درمانی (دولتی و خصوصی) است که به دو گروه یک و دو و سایرین تقسیم بندی می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی درباره گروه‌های هدف واکسیناسیون افزود: فاز یک گروه یک شامل کارکنان بیمارستان که با کرونا در ارتباط هستند، کارکنان مراکز ۲۴ ساعته و ۱۶ ساعته، کارکنان آزمایشگاه‌های کرونا، دانشجویان پزشکی و پرستاری، واکسیناتورهای واکسن کرونا که افراد این گروه ۱۹ هزار و ۳۰۰ نفر در استان هستند.

وی افزود: فاز یک گروه دو شامل کارکنان بهداشتی و درمانی (دولتی و خصوصی) کلیه کارکنان پزشکی شامل دندانپزشکی‌ها، داروخانه‌ها، مامایی ها، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و رادیولوژی و کلیه کارکنان غیربهداشتی که افراد این گروه ۱۴ هزار و ۲۱۴ نفر در استان هستند. فاز یک گروه سایرین شامل معمولان ذهنی، جسمی و سالمندان است که افراد این گروه ۹۹۶ نفر در استان هستند.

آقازاده با بیان اینکه تعداد ۳۸ هزار و ۵۵۱ نفر تا پایان اسفند ماه در آذربایجان غربی واکسینه می‌شوند، بیان کرد: در بهار افرادی که شامل فاز دو هستند واکسینه می‌شوند که فاز دو نیز در سه گروه مشخص شده است، فاز دوم گروه یک شامل بیماری‌های شدید قلبی عروقی، نارسایی‌های مزمن کلیه، چاقی دارای bmi بالای ۳۰ و آنومی، پیوندها، دیابت نوع۲ که افراد این گروه ۴۹۲ هزار نفر در استان هستند. فاز دوم گروه دو شامل افراد دارای آسم متوسط یا شدید، بیماری‌های عروقی مغزی و فشار خون که افراد این گروه ۵۱۶ هزار نفر در استان هستند. سایرین شامل سنین مساوی یا بالای ۶۵ سال که در مجموع این افراد ۱۸۲ هزار و ۴۲۰ نفر در استان هستند.

وی با بیان اینکه تا پایان بهار تعداد یک میلیون و ۱۹۰ هزار و ۴۲۰ نفر در آذربایجان غربی واکسینه می‌شوند، عنوان کرد: تعداد یک میلیون و ۵۲۶ هزار نفر در آذربایجان غربی تا پایان تابستان ۱۴۰۰ واکسینه می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی درباره واکسیناسیون فاز سوم کووید ۱۹ افزود: فاز سوم در تابستان ۱۴۰۰ آغاز می‌شود که احتمالاً در این فاز واکسنی که در ایران نیز تولید می‌شود، وارد عرصه شود و در این صورت کمک بسیاری به واکسیناسیون می‌کند.

آقازاده یادآور شد: فاز سوم شامل افراد ساکن در مراکز تجمعی، زندان‌ها، مراکز نگهداری افراد بی خانمان‌ها می‌باشد که این افراد ۱۰ هزار نفر در استان هستند. خانم‌های باردار ۷۰ هزار و ۷۵۵ نفر، افراد گروه سنی ۵۷ تا ۶۵ سال ۲۱۶ هزار ۴۶ نفر هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: واکسن اسپوتنیک وی باید در دمای منفی ۲۰ درجه نگهداری شود که امکانات نگهداری این واکسن را در استان توانستیم ایجاد کنیم و مشکلی در واکسیناسیون نداریم.

آقازاده بیان کرد: شبکه بهداشت و درمان در کشور شرایط خوبی را ایجاد کرده و می‌توانیم به صورت مویرگی افرادی را که در معرض خطر هستند سریعاً واکسینه کرده و به ایمنی جمعی دست پیدا کنیم. اگر بتوانیم ۴۵ میلیون نفر از مردم در سطح کشور را واکسینه کنیم می‌توانیم به ایمنی جمعی برسیم.

وی درباره اهمیت حفاظت فردی پس از دریافت واکسن افزود: مابین واکسینه کردن نوبت اول و دوم، ۲۱ روز فاصله است. مردم باید دقت کنند که پس از دریافت واکسن نوبت اول ایمنی ایجاد نمی‌شود و پس از تزریق نوبت دوم، واکسن تأثیر خود را خواهد گذاشت. خواهشی که از مردم دارم این است که واکسیناسیون باعث نشود افرادی که واکسینه می‌شوند در این عقیده باشند که به کرونا مبتلا نمی‌شوند. باید پروتکل‌ها، خود مراقبتی و فاصله گذاری و عدم حضور در اجتماعات را رعایت کنیم تا به ایمنی جمعی در استان دست یابیم.