هوشمندسازی بیمارستان‌ها و افزایش کارایی مراقبت‌های بهداشتی

دیجیتالی‌سازی، تحول اجباری قرن بیست‌ویکم است و تأثیر آن بر تمام بخش‌های جامعه، امری بدیهی است. بخش مراقبت‌های بهداشتی نیز در این راستا نیاز به به‌روزرسانی‌های گسترده در تمام امور دارد که مزایای بی‌شماری را به همراه خواهد داشت.

به گزارش سرویس ترجمه پردیسان آنلاین، بیمارستان‌ها در مسیر تحول دیجیتالی قرن حاضر قرار گرفته‌اند و در حال به‌روزرسانی روش‌ها، ابزارها و نحوه انجام امور مربوط به بهداشت و درمان هستند. دیجیتال‌سازی بخش مراقبت‌های بهداشتی به معنای پذیرش مفهوم بیمارستان‌های هوشمند از فناوری‌های پیشرفته پزشکی گرفته تا مدل‌های نوآورانه خدمات به بیماران است. گزارش‌ها بازار جهانی بیمارستان‌های هوشمند را در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۵۷.۳۵ میلیارد دلار ارزیابی کرده است و پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۱۸۷.۲ میلیارد دلار برسد.

ساده‌ترین جنبه بیمارستان‌های هوشمند، به‌کارگیری فناوری است. بیمارستان هوشمند را می‌توان به‌عنوان مکانی تعریف کرد که از ابزارهای فناوری اطلاعات پیشرفته، برای بهینه‌سازی مراقبت‌های درمان و فعالیت‌های پزشکی استفاده می‌کند. راه‌حل‌های فناوری پزشکی هوشمند بسیار گسترده است؛ هوش مصنوعی امکان تجزیه و تحلیل سریع حجم عظیمی از داده‌ها را فراهم و اتوماسیون فرایندها را تسهیل می‌کند و زمان صرف‌شده کارمندان در وظایف کم‌اهمیت را کاهش می‌دهد که در شرایط معمول تمام روز کاری آن‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

هوشمندسازی بیمارستان‌ها و افزایش کارایی مراقبت‌های بهداشتی

اینترنت اشیا دستگاه‌های مختلف را به ابزارهای متصل به خدمات بهداشتی و رفاه شهروندان تبدیل می‌کند. پرونده‌های بیمارستانی و حجم عظیم داده‌های آن‌ها باید دیجیتالی شوند تا به‌عنوان منابع ارزشمند اطلاعاتی برای پشتیبانی از درمان‌های پزشکی استفاده شوند، به همین ترتیب تحول دیجیتال راه را برای صنعت پزشکی هموار می‌کند که شامل اموری همچون مشاوره از راه دور تا جراحی از راه دور است که به کمک قابلیت‌های اینترنت نسل پنجم تسهیل می‌شود.

ادغام تمام این عناصر نیازمند تغییر در شیوه مدیریت بیمارستان است. داشتن یک مدیر ارشد فناوری اطلاعات که در زمینه مدیریت سیستم‌ها، امنیت سایبری و سایر رشته‌های فناوری تخصص دارد، یکی از اساسی‌ترین تغییرات لازم در بخش مدیریت است. بیمارستان‌ها و سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی باید یک استراتژی فناوری اطلاعات فعال داشته باشند که به‌طور مداوم به‌روز می‌شود. بیمارستان‌های هوشمند مراقبت‌های بهداشتی را برای بیماران و مراجعان بهینه‌سازی می‌کنند و اقدامات آن‌ها بر مراقبت متمرکز بر بیمار تأکید دارد.

هوشمندسازی بیمارستان‌ها و افزایش کارایی مراقبت‌های بهداشتی

مزایای بیمارستان هوشمند برای جامعه

ارتقای پزشکی بر پایه پیشگیری، تمرکز بر نیازهای منحصربه‌فرد هر بیمار و آزادسازی زمان کارمندان بهداشتی از بارزترین مزایایی است که یک بیمارستان هوشمند برای جامعه به ارمغان می‌آورد. مراقبت‌های بهداشتی با تأکید بیشتر بر پاسخگویی به نیازهای ویژه بیماران به مراتب بر بیمار متمرکزتر می‌شوند. افزایش کارایی همراه با ارتقای خدمات و تأثیر بیشتر بر سلامت عمومی از مزایای بارز هوشمندسازی بیمارستان‌ها است.

بیمارستان‌ها در حال تغییر از تمرکز صرف بر درمان بیماری‌ها به اجرای «مدیریت جامع سلامتی» هستند. سنگاپور و استراتژی بهداشتی آن به‌عنوان الگویی از این چشم‌انداز جدید برای مراقبت‌های بهداشتی شناخته می‌شود.

رویکرد این شهر به بهداشت و درمان، به‌صورت جامع است و همه امور را از برنامه‌ریزی شهری تا مقابله با احساس انزوا در بر می‌گیرد. مدیریت بهداشتی سنگاپور بر پایه پیشگیری است و به‌طور فعال از فناوری‌های به‌روز پزشکی استفاده می‌کند که پایه و اساس این تحول را تشکیل می‌دهد.

بیمارستان‌های هوشمند به مراکزی در یک شبکه مراقبت‌های بهداشتی متصل تبدیل شده‌اند که دارای اجزای دیجیتال ارزشمند متعددی در حوزه بهداشت و درمان مدرن است. بسیاری از کشورها و شهرها که به‌دنبال تحول دیجیتالی بهداشت و درمان هستند، به‌طور هم‌زمان به بهبود مراقبت‌های بهداشتی اولیه نیز می‌پردازند. استفاده از داده‌ها و ابزارهای فناوری در بیمارستان‌های هوشمند، موجب بهبود کیفیت و نتایجی همچون کاهش خطاهای تشخیصی و به حداقل رساندن عفونت‌های بیمارستانی می‌شود که یک چالش جدی جهانی در بخش مراقبت‌های بهداشتی جاری است.

کارایی مراقبت‌های بهداشتی در بیمارستان‌های هوشمند، به میزان قابل‌توجهی بهبود پیدا می‌کند و منجر به کاهش زمان انتظار طولانی و جلوگیری از شلوغی اتاق‌های انتظار می‌شود. این امر از طریق نوبت‌دهی خودکار، پایش برخط و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌ها تحقق می‌یابد، همچنین بیمارستان‌ها به اکوسیستم شهری متصل هستند که به بهبود زمان پاسخ‌دهی و پیش‌بینی مشکلات بالقوه کمک می‌کند.

هوشمندسازی بیمارستان‌ها و افزایش کارایی مراقبت‌های بهداشتی

بیمارستان‌های قرن بیست‌ویکم

پیش‌بینی‌ها بیمارستان آینده را به‌صورت «بیمارستان‌هایی بدون دیوار» در نظر می‌گیرند. ظهور اینترنت نسل پنجم، ایجاد پرونده‌های بالینی دیجیتالی و پیشرفت‌های مراقبت‌های بهداشتی از راه دور، نیاز به متمرکزسازی خدمات در یک فضای فیزیکی واحد را به‌طور چشمگیری کاهش خواهد داد. فشار فزاینده برای کاهش هزینه‌های بهداشتی، همراه با تقاضای روزافزون برای مراقبت‌های بهداشتی برای پرداختن به جنبه‌های مختلف زندگی، این تغییر را با سرعت بیشتری هدایت خواهد کرد.

پروژه شهر هوشمند «مغز شهر» در هانگژوی چین، از هوش مصنوعی برای پایش ترافیک و آلودگی استفاده می‌کند که موجب کاهش ترافیک و هدایت وسایل نقلیه به مسیرهای جایگزین می‌شود. این امکان، طیف گسترده‌ای از مزایای بهداشتی را نیز فراهم می‌کند؛ با جمع‌آوری داده‌هایی در مورد آلودگی هوا، اقدامات پیشگیرانه برای بیماری‌های ناشی از این مسئله را انجام می‌دهد، همچنین با کاهش ترافیک جاده‌ای، زمان پاسخ‌دهی در مواقع اضطراری را بهبود می‌دهد که بر اساس آمار از زمان اجرا تاکنون ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. سیستم‌های اورژانس بخش اصلی شهرهای هوشمند هستند و نقش کلیدی در بهینه‌سازی مراقبت‌های بهداشتی ایفا می‌کنند.

ابتکاراتی همچون نسخه‌های الکترونیکی در نظام سلامت اسپانیا، به بهبود دسترسی به اطلاعات و بهبود زندگی روزمره مردم منجر می‌شود. این نظام از نسخه‌های الکترونیکی استفاده می‌کند که در هر داروخانه قابل دسترس است و با سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی منطقه‌ای سازگار است. این موضوع نقش چشمگیری در کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن دارد، زیرا دیگر نیازی به مراجعه مستمر به مراکز بهداشتی برای دریافت نسخه جدید ندارند.

شهر هیوستون در ایالت تگزاس آمریکا، زیرساخت فناوری پزشکی خود را با دیجیتالی‌کردن دسترسی آنی به داده‌های مراقبت‌های بهداشتی از طریق پروژه بیمارستان هوشمند بهینه‌سازی کرده است. بیماران می‌توانند در هر بیمارستان در سراسر شهر به پرونده‌های بهداشتی خود دسترسی داشته باشند، همچنین با ادغام حسگرها و فناوری‌های اینترنت اشیا، بیماران به‌صورت آنلاین ویزیت می‌شوند.

نظام سلامت جهانی با چالش‌هایی همچون کمبود نیروی کار و افزایش هزینه‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند و از سوی دیگر جمعیت در حال پیرشدن افزایش پیدا کرده است که منجر به افزایش تقاضا برای خدمات بهداشتی می‌شود. بیمارستان‌های هوشمند می‌توانند به‌طور مؤثر به این چالش‌ها پاسخ دهند. در مقابل، هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی جهانی با استفاده از هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و یادگیری عمیق می‌تواند ۲۰۰ تا ۳۶۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کند. صرفه‌جویی در هزینه‌ها و مزایای اقتصادی دیگر، از مزایای اصلی بیمارستان‌های هوشمند است.

هوشمندسازی بیمارستان‌ها و افزایش کارایی مراقبت‌های بهداشتی

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=313172

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: