هنر دیوارنگاری؛ احیای هویت شهری در شهرکرد

دیوارنگاری در شهرکرد به عنوان یک ابزار هنری و فرهنگی نه‌تنها به زیباسازی شهر کمک کرده، بلکه موجب تعامل بیشتر شهروندان با هنر و هویت شهری شده است، این هنر می‌تواند نسل جوان را با فرهنگ و هویت شهرشان آشنا کند و شهروندان را به حفظ و نگهداری از زیبایی‌های شهر ترغیب کند.

به گزارش پردیسان آنلاین از چهارمحال‌وبختیاری، دیوارها در هر شهری فراتر از مرزهای فیزیکی، حامل داستان‌ها، احساسات و هویت مردم آن شهر هستند، در این میان، هنر دیوارنگاری توانسته است این سطوح خاموش را به بومی برای بیان اندیشه‌ها و احساسات تبدیل کند.

در شهرکرد، این هنر به عنوان بخشی از برنامه‌های مدیریت شهری برای زیباسازی و احیای هویت فرهنگی به کار گرفته شده و توانسته است تحولی چشمگیر در فضای شهری ایجاد کند.

دیوارنگاری تنها افزودن رنگ به دیوارها نیست، بلکه یک زبان بصری است که میان هنرمندان و جامعه گفت‌وگو ایجاد می‌کند، این هنر، نمادهای فرهنگی، اجتماعی و تاریخی را به تصویر می‌کشد و شهروندان را به تأمل درباره هویت جمعی خود فرامی‌خواند، در شهرکرد، دیوارنگاری‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تاریخ، فرهنگ و ارزش‌های اجتماعی این شهر را بازتاب دهند.

ضرورت دیوارنگاری‌های شهری برای احیای فرهنگ و هویت مردمان شهرکرد

محمدحسین واحدیان، شهردار شهرکرد با تاکید بر اینکه دیوارنگاری‌های شهری به عنوان ابزاری مؤثر در احیای فرهنگ و هویت مردمان این شهر است، به خبرنگار پردیسان آنلاین می‌گوید: دیوارنگاری‌ها می‌توانند به عنوان یک زبان بصری برای بیان تاریخ و فرهنگ محلی عمل کنند و مدیریت شهری به دنبال حفظ و نگهداری از هویت شهر است و هنر هنرمندان محلی در این راستا نقش بسزایی دارد.

وی می‌افزاید: با اجرای پروژه‌های دیوارنگاری علاوه‌بر زیبایی‌های بصری شهر، فرصتی برای نمایش داستان‌ها و نمادهای فرهنگی منطقه فراهم می‌شود.

شهردار شهرکرد با اشاره به همکاری با هنرمندان بیان می‌کند: این همکاری می‌تواند به تقویت حس تعلق و هویت جمعی در میان ساکنان شهر کمک کند.

واحدیان اضافه می‌کند: مدیریت شهری به دنبال ایجاد فضایی است که در آن هنر و فرهنگ محلی در کنار هم قرار گیرند و به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان کمک کنند که این اقدام نیز به زیباسازی شهر کمک می‌کند و هم می‌تواند به جذب گردشگران و معرفی فرهنگ غنی شهرکرد به دیگران نیز منجر شود.

هنر دیوارنگاری؛ احیای هویت شهری در شهرکرد

دیوارنگاری‌ها پلی میان هنر و جامعه

اکبر ایازی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد به خبرنگار پردیسان آنلاین می‌گوید: دیوارنگاری به عنوان یک فرم هنری از دیرباز در فرهنگ‌های مختلف وجود داشته است اما در دهه‌های اخیر با ظهور جنبش‌های هنری معاصر و افزایش توجه به هنر خیابانی، این شیوه به طور چشمگیری رشد کرده است.

وی با بیان اینکه دیوارنگاری‌ها می‌توانند پیام‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را منتقل کنند و به عنوان ابزاری برای ابراز هویت جمعی و فردی عمل کنند، می‌افزاید: این آثار هنری نه تنها زیبایی بصری را به فضاهای شهری اضافه می‌کنند، بلکه می‌توانند به عنوان نقاط عطفی در شهرها عمل کرده و به جذب گردشگران و شهروندان کمک کنند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد بیان می‌کند: یکی از جنبه‌های مهم دیوارنگاری، مهارت و دقت هنرمندان در اجرای این آثار است که این هنر نیازمند توانایی‌های فنی بالا و آشنایی با تکنیک‌های مختلف نقاشی و طراحی است.

ایازی می‌گوید: هنرمندان با استفاده از رنگ‌ها، الگوها و فرم‌ها، می‌توانند داستان‌ها و احساسات عمیق را به تصویر بکشند و به این ترتیب دیوارها را از حالت ساده و بی‌روح به فضاهایی زنده و پویا تبدیل کنند.

وی با بیان اینکه علاوه بر زیباسازی، دیوارنگاری‌ها می‌توانند به ایجاد فضایی متنوع و شاداب در شهر کمک کنند، اضافه می‌کند: با ایجاد دیوارنگاری‌ها در نقاط مختلف شهر می‌توان به تنوع فرهنگی و هنری شهر افزوده و احساس تعلق و هویت را در میان شهروندان تقویت کرد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد ادامه می‌دهد: این فضاها می‌توانند به محلی برای تعامل اجتماعی و فرهنگی تبدیل شوند و به این ترتیب، به بهبود کیفیت زندگی شهری کمک کنند.

ایازی می‌افزاید: دیوارنگاری به عنوان یک هنر عمومی می‌تواند به عنوان پلی میان هنر و جامعه عمل کند، این هنر می‌تواند به بیان نظرات و احساسات شهروندان کمک کند و به آنها این امکان را بدهد که در فرآیند زیباسازی شهر خود مشارکت داشته باشند، در این راستا دیوارنگاری نه تنها یک ابزار زیباسازی، بلکه یک وسیله برای تقویت ارتباطات اجتماعی و فرهنگی در شهرهاست.

هنر دیوارنگاری؛ احیای هویت شهری در شهرکرد

اجرای ۸۵۰۰ دیوار نگاری در شهرکرد

وی خاطرنشان می‌کند: به طور کلی، دیوارنگاری‌ها به عنوان یک فرم هنری و اجتماعی، نقش بسزایی در شکل‌دهی به هویت شهری و بهبود کیفیت زندگی در شهرها دارند، این هنر می‌تواند به عنوان ابزاری برای ابراز خلاقیت و تنوع فرهنگی عمل کند و به ایجاد فضایی دلنشین و جذاب در زندگی روزمره شهروندان کمک کند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد تصریح کرد: در همین راستا از ابتدای سال‌جاری تاکنون هشت هزار ۵۰۰ متر مربع دیوارنگاری در نقاط مختلف شهر و ۱۳ مدرسه انجام شده است.

به گزارش پردیسان آنلاین، با اجرای پروژه‌های گسترده دیوارنگاری، شهرکرد چهره‌ای تازه پیدا کرده و این اقدام موجب شده است که محیط‌های شهری نه تنها زیباتر شوند، بلکه روح زندگی و هویت فرهنگی در آنها جریان پیدا می‌کند، امید است که این روند تداوم داشته باشد و شهرکرد همچنان به عنوان نمونه‌ای از تلفیق هنر و هویت در فضای شهری بدرخشد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=319428

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: