به گزارش پردیسان آنلاین، ایران و هلند از زمان برقراری روابط دیپلماتیک کامل در سال ۱۹۰۲ تاکنون همکاریهای گستردهای را تجربه کردهاند. این کشورها نه تنها در زمینه تجارت بلکه در بخشهایی مانند کشاورزی پیشرفته نیز به تبادل فناوری میپردازند. با توجه به موقعیت جغرافیایی هلند به عنوان یک مرکز حملونقل مهم اروپا، این کشور فرصتهای زیادی را برای گسترش تجارت ایرانی فراهم میکند.
در سالهای اخیر، تلاشهای زیادی توسط مقامات دو کشور انجام گرفته تا مناسبات اقتصادی تقویت شود. جلسات متعدد بین مقامات ارشد این کشورهابرگزار شدهاست تا راهکارهایی جهت دور زدن تحریمها ارائه شود. همچنین، اتاق مشترک بازرگانی تلاشهای زیادی را انجام داده تا شرایط لازم برای افزایش مبادلات فراهم شود.
روابط اقتصادی بین ایران و هلند پس از کشف نفت در ایران توسعه یافت. کمپانی هند شرقی هلند نیز نقش کلیدی در ورود هلندیها به خلیج فارس داشت. این همکاریها پس از تأسیس سفارت هلند در ایران (۱۹۱۰) گسترش پیدا کرد.
قالیچه ایرانی از صادرات پرطرفدار ایران به اروپا
در دهه ۱۹۶۰ میلادی، صادرات نفت خام ایرانی افزایش پیدا کرد که منجر به تقویت بیشتر مناسبات اقتصادی شد. همچنین، شرکتهای چندملیتی مانند شل که دارای ریشههای تاریخی هستند، نقش مهمی را ایفا کردند.
ایران مواد نفتی، پتروشیمیایی، مس را به هلند صادر میکند، همچنین قالیچه ایرانی یکی دیگر از صادرات پرطرفدار است که همواره مورد توجه مشتریان اروپایی قرار داشته است.
از دیگر کالاهای صادراتی میتوان به محصولات شیمیایی اشاره کرد که شامل کودهای شیمیایی هستند.
از مهمترین کالاهایی که ایران از هلند وارد میکند، میتوان تجهیزات صنعتی برای نفت و گاز معرفی کرد که شامل ماشینآلات مورد نیاز صنایع مختلف است، همچنین فناوری پیشرفته کشاورزی نیز یکی دیگر از محصولات برای افزایش بهره وری و داشتن تولیداتی سالمتر به ایران وارد میشود.
این فناوریها کمک کردهاند تا تولیدات کشاورزی داخلی بهبود پیدا کند. علاوه بر آن داروها و محصولات دارویی نیز بخش جداناپذیر از مبادلات بازرگانی هستند.
موقعیت جغرافیایی مناسب هلند و بندرهای پیشرفته آن باعث شده تا این کشور یک نقطه اتصال مهم برای تجارت با اروپا باشد. بندر روتردام بزرگترین بندر اروپاست که امکان ترانزیت کالا را بسیار آسانتر ساخته است.
همچنین تلاشهایی توسط اتاق مشترک بازرگانی ایران و هلند انجام گرفته است تا شرایط لازم برای افزایش مبادلات فراهم شود.
به گزارش پردیسان آنلاین، با وجود موانع موجود مهم همچون تحریمها، بازهم امکان گسترش بیشتر مناسبات اقتصادی میان دو کشور وجود دارد و اتاق مشترک بازرگانی تلاشهای زیادی را انجام داده تا شرایط لازم را برای افزایش مبادلات را فراهم کند، همچنین افزایش تعامل فرهنگی و توانمندسازی بخش خصوصی در مقابل تحریمها میتواند به ارتقای سطح همکاریها کمک کند.
هر چند تحریمها مانعی بزرگ محسوب میشوند اما با تدبیر مناسب میتوان راه حلهایی پیدا کرد و
با توجه به اهمیت استراتژیک و موقعیت جغرافیایی هلند و میزان بالای تخصص آنها در بخش انرژی و نفت و گاز میتواند زمینه ساز گسترش همکاریها باشد.
برگزاری نمایشگاههای تجاری میتواند به گسترش آگاهی عمومی نسبت به محصولات دو کشور مؤثر باشد و تلاش باید در جهت ارتقا کیفیتی کالا و داشتن استاندارهای جهانی باشد.