«محسن خیرمند» روز یکشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین، افزود: بزههای مربوط به مواد مخدر و مشروبات الکلی، خشونت و زنان، حوادث جادهای، حاشیهنشینی، قاچاق کالا، سرقت، آب و امور اراضی و فضای مجازی مهمترین آسیبهای اجتماعی شایع شناسایی شده در استان مرکزی است.
وی ادامه داد: سامان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی متولیان متعددی دارد و شناسایی هشت آسیب برجسته اجتماعی و تعریف نقشه راه برای مشارکت در رفع آنها اقدامی مهم است چرا که وحدت رویه در دستگاههای مختلف اجرایی ایجاد میکند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اظهار داشت: هر یک از آسیبهای اجتماعی به صورت کارشناسی حوزهبندی شده و عوامل شیوع و راهکارهای پیشگیری در نشستهای تخصصی مورد بررسی قرار میگیرند.
خیرمند اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد اراضی استان مرکزی در تملک منابع طبیعی و آبخیرداری استان است و تنها ۳۰ درصد مزروعی است و با این وجود تغییر کاربری و ویلاسازی در استان رشد چشمگیری داشته و باید با جدیت مقابله با این مهم دنبال شود.
وی، ایجاد پایگاههای خبری غیررسمی در فضای مجازی را از دیگر مشکلات آسیبهای شایع در استان مرکزی عنوان کرد و گفت: اگر چه بسیاری از مطالب منتشر شده در این پایگاهها واقعیت ندارنداما شمار قابل توجهی از مطالب نیز صحت داشته و باید با حمایت از اخبار واقعی این پایگاهها زمینه قانونمندی این درگاههای مجازی را فراهم کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی بیان کرد: با حمایت دستگاه قضایی و برنامهریزی دستگاههای مرتبط میتوان پایگاههای خبری و کانال های موجود در فضای مجازی را به مرکز مطالبهگری مردم از مسوولان تبدیل کرد.
خیرمند افزود: ایجاد وحدت رویه، انسجام و جلوگیری از موازی کاری توسط دستگاه های مرتبط با امور جوانان در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی و تدوین برنامه و راهکاری مدون می تواند در کنترل و پیشگیری از آسیب های اجتماعی موثر باشد.
استان مرکزی در قلب ایران به دلیل صنععتی بودن و مهاجرپذیری مستعد آسیب اجتماعی است و ستاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و دیدهبان اجتماعی در این خطه با قوت فعالیت دارد.