مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: نیازمند کاربردی شدن مقالات چاپشده و پژوهشهای دانشگاهی در بخش صنعت هستیم.
به گزارش پردیسان آنلاین، مهندس حسن بختیاری در نشست هماندیشی مدیران تحقیقات صنعت آب و فاضلاب کشور که با حضور مهندس خشایی معاون برنامهریزی و امور اقتصادی آبفای کشور، دکتر نوربخش و دکتر سیاحی مدیران کل دفاتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو و شرکت مهندسی آبفای کشور و جمعی از مدیران آبفای کشور در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با اشاره به عدم برطرف شدن کیفیت موردنظر بخش صنعت از دانشگاههای متعدد در کشور، اظهار داشت: در همین راستا نیازمند تغییر ساختار و به دنبال آن کاربردی کردن دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاهها هستیم.
وی همچنین سهم اندک ایران از کاربردی شدن مقالات چاپشده را از دیگر کاستیهای نظام آموزشی دانشگاههای کشور دانست و با اشاره به سهم بالای مقالات در کشف و ثبت اختراع در کشورهای پیشرفته خاطرنشان کرد: طبق آمار اعلام شده در ایران از هر ۸۲۰ مقاله تنها یک اختراع ثبت میگردد که این امر نشان میدهد فعالیت های پژوهشی بدون نیازسنجی در کشور است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم بر ضرورت تنظیم نحوه روابط صنعت و دانشگاهها توسط دولت تأکید کرد و اجرای سیاستهای بالادستی در حوزه تحقیقات و فناوری، حمایت از ایدههای خلاق، تجاریسازی ایدهها و حمایت از اختراعات، حمایت و همکاری با شرکتهای دانشبنیان، حمایت از پایاننامههای دانشجویی و استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی بومی استان و دانشگاه معین را از جمله رویکردهای اصلی پژوهش در صنعت آب و فاضلاب برشمرد.
وی با تقسیمبندی موانع اصلی روابط متقابل صنعت با دانشگاه به سه بخش فرهنگی، ساختاری، عملکردی، یادآور شد: مأموریت دانشگاه، ارتقای علم است در حالی که مأموریت صنعت سودآوری برای بخش خصوصی و سهامداران و صاحبان آن است.
بختیاری با بین اینکه تفاوت نوع محیطهای کاری سبب ایجاد موانع فرهنگی به شکل گسترش تفاوت زبانها و فرضیات اساسی دو بخش میشود گفت: صنعت دستیابی سریع به نتیجه بهعنوان حالت مطلوب در نظر گرفته میشود در حالی که در دانشگاه اینچنین نیست.
وی در تشریح موانع ساختاری ارتباط صنعت و دانشگاه اظهار داشت: دانشگاهها در حوزه تحقیقات پایهای کار میکنند در حالی که نیاز ما در صنعت بر اساس مسائل و مشکلاتی است که وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم یادآور شد: در دانشگاه ارتقا سطح دانش بهعنوان اصل و اساس دیده میشود درحالیکه در ما در صنعت به دنبال محصولی هستیم که بهرهوری را افزایش دهد.
وی کمتوجهی به جنبه مسئله محوری و کاربردی بودن پژوهش، عدم اعتماد مدیران صنعت به دانشگاه، سادهانگاری مدیران صنعت، محدود بودن بودجه پژوهشی صنعت و دانشگاهها و عدمحمایت کافی صنعت از پژوهشگران و عدم تعامل مناسب بین صنعت و دانشگاه در امکانات آزمایشگاهی را نیز از جمله مشکلات پژوهش در صنعت آب و فاضلاب کشور برشمرد.
بختیاری یکی از رویکردهای صنعت آب و فاضلاب قم را در حوزه پژوهشی توجه به مدیریت بحران ذکر کرد و حذف فضای سبز چمن و محدودیت کشت گونههای محصولات آب بر، طراحیهای جدید المانهای سبز شهری، ارائه راهکارهای فنی استفاده از پساب و آبهای غیرمتعارف در صنعت و فضای سبز شهری، ارائه روشهای عملی احداث پکیج تصفیه فاضلاب مجتمعهای مسکونی بزرگ توسط شرکت دانشبنیان از جمله سرفصلهای پژوهشی در این حوزه نام برد.
وی سرمایهگذاری در حوزه پژوهش را مهم ارزیابی کرد و گفت: رویکرد ما در حوزه فعالیتهای پژوهشی، رویکرد اقتصادی و ارتباطمان با صنعت بر اساس منافع مشترک است و امیدواریم بتوانیم خدمتی ماندگار را به مجموعه شرکتهای آب و فاضلاب داشته باشیم.
پایان خبر/
Friday, 22 November , 2024