بهرام سرمست روز چهارشنبه درجلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری افزود: وضعیت کرونایی قم در مقایسه با هفته قبل افزایشی شده و از رتبه سی و یکم به جایگاه بیست و نهم در میزان ابتلا نزول کرده‌است. وی اضافه کرد: اگر میزان رعایت پروتکلها در قم به درستی انجام می گرفت تعداد بیماران […]

بهرام سرمست روز چهارشنبه درجلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری افزود: وضعیت کرونایی قم در مقایسه با هفته قبل افزایشی شده و از رتبه سی و یکم به جایگاه بیست و نهم در میزان ابتلا نزول کرده‌است.

وی اضافه کرد: اگر میزان رعایت پروتکلها در قم به درستی انجام می گرفت تعداد بیماران کرونایی استان در حال حاضر باید کمتر از ۵۰ تن بود.

سرمست گفت: عادی انگاری کرونا خطری است که می‌تواند تمام دستاوردهای کرونایی قم طی ماه های اخیر را نقش بر آب کند.

وی افزود:  ممنوعیت تردد شبانه همچنان در قم ادامه خواهد داشت؛ این امر در کاهش تعداد موارد ابتلا به کووید ۱۹ بسیار موثر بوده‌است.

استاندار قم بیان کرد: برای اجرای بهتر طرح شهید سلیمانی در قم و همکاری مطلوب تر مردم نیازمند اعتمادآفرینی بیشتر هستیم.

به باور وی، رهگیری و بیمار یابی فعال باید با قدرت بیشتری در طرح شهید قاسم سلیمانی دنبال شود، همکاری هلال احمر و شهرداری قم در اجرای این طرح مقداری کم رنگ تر شده‌است.

سرمست اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی قم با دقت و قدرت بیشتر نظارت‌های بهداشتی خود را ادامه دهد و در ارائه گزارش هم کاملا واقع بینانه گزارش دهد.

به  گفته استاندار قم، نانوایی ها، مراکز شماره گذاری، بانک ها و برخی مراکز آزمایشگاهی ودرمانگاهی وضعیت مطلوبی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی ندارند.

وی اضافه کرد: استفاده از ماسک طی هفته‌های گذشته در قم کاهش یافته و ادامه این روند محل نگرانی و هشدار است.

وی ابراز کرد: یک باوری در قم وجود دارد مبنی بر اینکه کرونا در قم تمام شده است که یک باور غلط و خطرناک در ادامه روند مقابله با کووید۱۹ است.

سرمست افزود: کمک های مومنانه همچنان باید ادامه داشته باشد عده زیادی در این جامعه حضور دارند که نیاز حیاتی به بسته های معیشتی دارند.

وی درادامه به اشاره به دپوی ۹ میلیون ماسک در این استان گفت: باید زمینه لازم برای صادرات ماسک تولید شده قم به استان‌های دیگر و خارج از کشور فراهم شود.

استاندار قم اظهار داشت:تولیدکنندگان ماسک در زمانی که نیاز حیاتی به این محصول داشتیم خط تولید این محصول را در قم راه اندازی کردند و امروز وظیفه داریم تا از آنها حمایت کنیم.

وی  دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نزدیکی به مراسم های دهه فجر، گفت: مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال بصورت نمادین با حرکت خودرو و مورتورسیکلت انجام خواهد گرفت و سخنرانی حضوری هم وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: آیین‌های افتتاح طرح های عمرانی، فرهنگی و تفریحی دهه فجر امسال باید با حداقل حضور فیزیکی افراد و در بستر فضای مجازی انجام بگیرد.

«با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان قم از ۱۵ دی از وضعیت قرمز به نارنجی، در ۶ دی‌ از نارنجی به زرد و در ۲۰ دی‌ماه جاری از زرد به «آبی» تغییر کرده است.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌ عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به ‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.                   

همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.»