به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی پردیسان آنلاین، «رهبری در اولین نماز جمعه بعد از شهادت حاج قاسم خاطرهای از ایشان روایت کردند و گفتند در وصف شجاعت سردار همین بس که در منطقهای که توسط داعش محاصره ۳۶۰ درجه شده بود، سردار با بالگرد وارد منطقه شدند و با کمک مردم محاصره را شکستند. برای من که هم گیمر هستم و هم بازی ساز، این خاطره یک خاطره گیمی بود و همان روز بود که به ذهنم رسید این عملیات را تبدیل کنم به یک بازی کامپیوتری.»
روزی که «مهدی جعفری جوزانی» تهیهکننده و کارگردان حوزه بازی و انیمیشن، آزادسازی شهر آمرلی از شر داعش را سوژه یک بازی کرد فکرش را هم نمیکرد که بازی فرمانده مقاومت با محوریت حاج قاسم سلیمانی در دنیای گیمرها و استریمرها قاعدهها را تغییر دهد و نه فقط در ایران که گیمرهای کشورهای دیگر هم به این بازی علاقهمند شوند.
نه فقط از زائرانت که از بازی کامپیوتریات هم میترسند
از روزی که ایده ساخت بازی فرمانده مقاومت در ذهن مهدی جعفری جوزانی جرقه زد دو سال و ۴ ماه طول کشید تا تلاش تیم تولید به نتیجه برسد و این بازی وارد دنیای گیم شود. «فرمانده مقاومت» بعد از رونمایی و پس از مدت کوتاهی نه تنها در ایران که در میان کاربران و گیمرهای غیرایرانی هم طرفداران بسیاری پیدا کرد. آنقدر که خیلیها از پرطرفدار شدن این بازی احساس خطر کردند. از جمله نشریه فناوری «وایرد».
سازنده بازی فرمانده مقاومت از واکنشها نسبت به ساخت این بازی میگوید:« نشریه فناوری وایرد در بخشی از گزارشش بازی فرمانده مقاومت را به عنوان نماد نفوذ فرهنگی دیجیتالی ایران در دیگر کشورها معرفی کرد. البته ماجرا به اینجا ختم نشد. خبرگزاریهایی از اسپانیا، فرانسه و مجله ایندپندنت در خصوص بازی فرمانده مقاومت تحلیل داشتند. رسانه ایران اینترنشنال و من و تو و حتی رسانههای صهیونیستی هم نسبت به فرمانده مقاومت واکنشهای جدی داشتند و از ساخت چنین بازیهایی اعلام خطر کردند.
جالب است که در ایران هم بعد از رونمایی حربههای بسیاری وارد کردند تا دسترسی گیمرها به بازی فرمانده مقاومت را محدود کنند. پیجی که ما برای دانلود بازی گذاشته بودیم مورد حمله سایبری قرار گرفت. البته همین خراب کاریها باعث شد بازی بیشتر دیده شود و همین حالا ما در حال ساخت نسخه دوم آن هستیم.»
در این بازی شانه به شانه سردار دفاع کنید
گیمرهای نوجوان در این بازی به جای حمله و خرابکاری کردن در سطح شهر و زیرپاگذاشتن قوانین که سبک اصلی بازیهای جی تیای هست، مقتدرانه از شهرشان دفاع میکنند آن هم شانه به شانه حاج قاسم. جعفری جوزانی میگوید:«فرمانده مقاومت جزو معدود بازیهای دنیاست که در این سبک شما در آن حمله نمیکنید. دفاع میکنید و میخواهید اشغالگر را از سرزمینتان بیرون کنید و این کلیدیترین مفهوم این بازی است.»
مبارزه به سبک کال آف دی یوتی در برابر داعش
«فرمانده مقاومت؛ نبرد آمرلی» به سبک بازیهای کال آف دی یوتی ساخته شده که یکی از محبوبترین بازیها در دنیاست. مهدی جعفری جوزانی جزییاتی را برای آن دسته از گیمرها و نوجوانان علاقهمند به بازیهای رایانهای که از بازی فرمانده مقاومت شناختی ندارند توضیح میدهد:«این بازی یک اثر شوتر اول شخص است که در سه فصل بهار، پاییز و زمستان جریان دارد و بسیاری از محیطها در بازی بر اساس عکسها و فیلمهای واقعی طراحی شده است. بازی ۱۲ مرحله، ۱۶ محیط منحصر به فرد و ۴۰ دقیقه سینماتیک دارد و گیمر بین ۵ تا ۶ ساعت در آن مبارزه میکند. در بازی فرمانده مقاومت یکی از اهالی شهر آمرلی که در حادثهای وحشتناک همسر و دو فرزندش توسط داعش کشته شدهاند، شخصیت اصلی بازی است و به مردان شهر کمک میکند تا در معرض حمله قرار نگیرند. در این بازی حاج قاسم به عنوان یک فرمانده و راهبر ورود میکند و خلاصه گیمر در این بازی، ۶ ساعت نفس گیر را در کوچه پسکوچههای شهر آمرلی میچرخد.»
عشق بازیها بدانند که در گیم فرمانده مقاومت از تمام سلاحهای جنگی یک بازی اکشن مثل هفت تیر، مسلسل، تیربار، آرپی جی ۷ و… استفاده شده است و از آن بازی هاست که میتواند صبح تا شب پدری، پسری یک روز تعطیل را به یک روز هیجان انگیز تبدیل کند.
یک سوم جمعیت ایران روزانه ۹۰ دقیقه بازی میکنند/ دلیل نگرانی لابی صهیونیست از بازی فرمانده مقاومت
سال ۹۳ یکی از مشاوران عالی رژیم صهیونیستی زمانی که یک بازی ایرانی در جشنواره بازیهای مستقل آلمان رتبه اول را کسب کرد، در حاشیه مصاحبهای جملهای میگوید با این عنوان؛ «همان قدر که دست یابی ایران به فناوری انرژی هستهای خطرناک است به همان میزان تواناییاش در دست یابی به فناوری تولید بازی هم خطرناک است.» این یعنی «بازی» موثرترین ابزار انتقال پیام به مخاطب است که لابی صهیونیست از آن احساس خطر میکند.
آمارهای ارائه شده توسط بنیاد ملی بازیهای رایانهای به خوبی دلیل ترس لابیهای صهیونیست از دست یابی ایران به فناوری تولید بازی را مشخص میکند؛
جامعه مخاطب گیم یا همان بازی در ایران بر اساس آمار رسمی اعلام شده بنیاد ملی بازیهای رایانهای ۳۴میلیون نفر است. این یعنی بیش از یک سوم جمعیت کشور ما با دنیای بازی انس دارند. حالا جالب اینکه میانگین مصرف بازی در ایران در یک روز حدود ۹۰ دقیقه است و ایرانیها عدد قابل توجهی نزدیک ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال برای بازی هزینه میکنند. همچنین طبق این گزارش، از هر ۵ خانوار، ۴ خانوار حداقل یک دستگاه برای بازی کردن در اختیار دارند.
جعفری جوزانی با تکیه بر این آمار میگوید:«کدام صنعت در کشور ۳۴ میلیون مخاطب دارد؟ سینمایی که این همه پول خرجش میشود و به آن توجه میشود نهایتا چند میلیون مخاطب دارد.
نگرانی از ساخت بازیهایی از جمله فرمانده مقاومت نشان میدهد که اگر امروز ما بخواهیم با جوان و نوجوانمان حرف بزنیم باید با ابزار روز با او حرف بزنیم و بازی مهمترین و تاثیرگزارترین ابزار برای انتقال پیام غیرمستقیم به مخاطب است.