محسن بهشتی در گفت و گو با پردیسان آنلاین، در خصوص مولفههای نمای ساختمان بیان کرد: یک نما در وهله اول باید از زیباییهای بصری برخوردار باشد و همان گونه که نمای داخل یک ساختمان بر آرامش روانی ساکنین موثر است، نمای خارج ساختمان هم بر آرامش شهروندان تاثیر خواهد داشت.
معاون امور عمرانی استانداری قم افزود: با وجود نسبی بودن معیارهای زیبایی در نظر افراد، در خصوص زیبایی نما یک وحدت رویه میان شهروندان وجود دارد که در این راستا باید شرایط اقلیمی را نیز در طراحی نما در نظر گرفت.
بهشتی با اشاره به استقبال مردم از نماهای رومی تصریح کرد: نمای رومی با وجود محبوبیت نزد مصرفکنندگان، نمیتواند شکوه و عظمت معماری ایرانی_اسلامی را به نمایش گذارد.
بهشتی همچنین از اهمیت مصوبه کمیسیون ماده ۵ قانون تاسیس وزارت مسکن و شهرسازی در خصوص ممنوعیت به کارگیری نمای رومی در ساختمانها خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، شهرداری به ساختمانهایی که از نمای رومی استقاده کردهاند، نباید مجوز پایان کار بدهد.
وی در ادامه با بیان اینکه طراحی نما یک کار تخصصی است، خاطر نشان کرد: طراحان برای طراحی یک نمای مطلوب باید از تجربه و مهارت کافی برخوردار باشند و سابقه تاریخی و جغرافیایی هر منطقه را مد نظر قرار دهند.
معاون امور عمرانی استانداری قم اظهار کرد: متاسفانه اطلاعات و ظرفیتهای معماری اصیل و سنتی ایران در اختیار طراحان و معماران قرار نگرفته است و به همین دلیل میل به ساخت و استفاده از ساختمانهای دارای نمای رومی افزایش یافته است.
وی ضمن اظهار تعجب در خصوص دلایل کارفرمایان به استفاده از نمای رومی، خاطر نشان کرد: همیشه مرغ همسایه برای ما غاز است، چراکه برخی کافرمایان به دلیل قدیمی بودن معماری ایرانی از نمای سنتی استفاده نمیکنند، در صورتی که نمای رومی قرنها قبل از نماهای ایرانی طراحی شده است.
بهشتی در ادامه بیان کرد: نمای مطلوب سبب ارتقای کیفیت زندگی شهروندان میشود و باید در این زمینه فرهنگسازیهای لازم انجام گیردچراکه هویت ساختمانهای هر شهر نمایشگر فرهنگ و اصالت آن منطقه است.
معاون امور عمرانی استانداری قم با بیان اینکه در ساخت و ساز به داشتههای اصیل و تاریخی خود توجه نداریم افزود: نمای رومی مصداق بارز تهاجم فرهنگی است، اما متاسفانه حساسیت کمتری را برمی انگیزد و همین سبب افزایش روز افزون این نماها در سطح شهر میشود.**