به گزارش گروه سیاسی پردیسان آنلاین، مجتبی زارعی رئیس سابق سازمان بسیج اساتید و عضو هیات علمی دانشگاه مدرس در یادداشتی، با اشاره به تحلیل اخیر محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه درباره تحولات اوکراین، به نقد دیدگاههای وی پرداخت.
زارعی در این یادداشت نوشت:
«چرا ظریف از خواب بیدار نمیشود!؟ ظریف با یادداشت اخیرش درباره جنگ اوکراین بهتر است دوران بازنشستگی اش را در واحد عقیدتی سیاسی ناتو خدمت کند، تا دانشگاه تهران!
محمد جواد ظریف به تازگی نوشت: “صورت مساله اوکراین در رسانه ها درست مطرح نمی شود؛ مسئله مواجهۀ روسیه با غرب نیست! بلکه پرسش این است که ملتهای همسایه با روسیه در میان دو میدان جاذبۀ شرق و غرب چه باید بکنند؟ آن چیزی که باعث توسعۀ ناتو به شرق شد، خواست همین ملتها بود، نه صرفاً خواست آمریکا یا کشورهای ناتو! این میل همسایگان روسیه به ائتلاف نظامی با غرب، ریشه در خاطرات بدی دارد که از خودکامگیهای کرملین در ذهن دارند”.
به نظر می رسد تحلیل اخیر وزیر سابق امور خارجه ایران، سطحیترین و چه بسا مبتذلترین تحلیل این روزها در میانه بحران جنگی اوکراین باشد، البته این تحلیل ناشی از تجربه ها و زیسته ظریف در دلبستگی و شیدایی اش به غرب است.
بی تردید غرب در ذهن ظریف برتر از شرق است؛ او در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران از این طرز تلقی رونمایی کرده بود. وندی شرمن هم او که می گفت DNA ایرانی ها پلید است، درباره این دلبستگی ها گفته بود، ظریف در ایالات متحده درس خوانده و ۳۰ سال اینجا زندگی کرده است او مدرک دکترای خود در حقوق بینالملل را از دانشگاه دنور، در دانشکدهای که حالا به نام پدر مادلین آلبرایت است و از شهری که جان کری در آن متولد شده، دریافت کرده است و همانطور که گفتم، او ۳۰ سال در ایالات متحده زندگی کرده و انگلیسی را روان صحبت میکند و مثل یکی از ماهاست !! جالب است اینک که تمام جهان به چشم خود دید که این زیسته ی ظریف به کار ایرانیان نیامده و چه بسا همین زیستهاش در غرب و رودربایستی ذاتی ایرانیان و پراگماتیسم آمریکایی کار دست این نماینده ایران داد و موجب کلاهبرداری از ملت بزرگ ایران شد.
بله! ظریف مقهور شناخت خویش از غرب شد؛ او در غرب بود اما از فلسفه غرب کمتر می داند و شاید چیزی نداند بیشتر در میدان جاذبه هیمنه غرب زمینگیر است و حالا به رغم شکست در برجام که اخلاقا باید متواضع شده و با تبر ابراهیمی و خمینی بت های ذهنش را بشکند در اقدامی حیرتآور بعد از سی سال زندگی در غرب، از طرف ملت ها سخن گفته و از فرایندی بودن غربخواهی و کشش های میدان جاذبه ناتو از سوی ملت های پیرامون روسیه و….خبر می دهد.
شگفتا که ظریف به رغم زیستن در محیط جنایتکارترین دولت جهان اما از خفقان کرملین داد سخن سر می دهد و او را از آینده میترساند.
دوست گرامی! تو در این یادداشت شخصیت خود را به سطح واحد عقیدتی سیاسی ناتو تقلیل داده ای و بهتر است دوران بازنشستگی خود را در خدمت ناتو و توجیه جنایاتش علیه انسان ها و محیط زیست سپری کنی!
آقای ظریف! حتی در خود غرب، خون ملت های مغرب از سیاست ها و اقدامات ناتو به جوش آمده است، تو را چه شده ؟! پیشنهاد می کنم آخرین یادداشت جان شایمر استاد علوم سیاسی آمریکا را بخوانی و ببینی چگونه خطای غرب و ناتو و توهمات لیبرالی در آمریکا و در وجود دلقکی بنام زلنسکی کار را به اینجا کشانیده است.
ذکر یک نکته ظریف را در اینجا خالی از فایده نمیدانم ؛ اکنون به عنوان یک ایرانی میفهمم که چگونه حاج قاسم تنهای تنها بر فراز ناتو، کاخ کرملین را در نوردیده و در آنجا پوتین را با سیاست تعلیمی و ارشادی خود به قیام علیه انحصارات ناتو تشویق میکرد و تازه فهمیدم چرا پوتین با شما غربزدگان در تهران ملاقات نکرد و مستقیم به دیدار رهبر ایرانی رفت و حالا معلوم شد چرا کار ما با شرقیان و همسایگان در مدت وزارت شما بسامان نمیشد!
ما از مردم جهان بخاطر این تاخیر شناختی جناب عالی در تحلیل روندهای جهانی عذرخواهی میکنیم».
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید