نفس کرونا در ساوه به شمارش افتاد

اما این روزها نشانه های امیدبخشی در شهرستان ساوه را می توان دید که گویا کرونا دارد نفس های آخرش را می کشد و پیروزی بر این هیولای مرگبار دور از دسترس نیست.

اما این همه ماجرا نیست و برخی از پزشکان معتقدند که احتمال بازگشت و رسدن به دورانی دیگر از پیک شیوع کرونا هنوز غیرممکن نیست و اگر فکر کنیم پیروز این میدان شده ایم و بی تفاوت شویم، شاید دوباره شیوع آن شروع شود ولی به هر حال احتیاط شرط عقل است و طرح فاصله گذاری اجتماعی و مواردی که در این ماهها به شهروندان آموزش داده شد،‌ همچنان باید در دستور کار باشد.

روز گذشته یکی از بیمارستان های درگیر با کرونا در ساوه به چرخه متعارف خدمات دهی بازگشت و این مرکز درمانی که متعلق به سازمان تامین اجتماعی است، به طور کامل در خدمت رسانی به جامعه کارگری و بیمه شدگان تحت پوشش فعالیت خواهد کرد.

این اقدام و همچنین کاهش محسوس شمار مبتلایان و بیماران ورودی به بیمارستان های ساوه که حاصل اقدامات پیشگیرانه، غربالگری و همچنین زحمات کادر پزشکی و پرستاران است، خبر خوبی برای مردم ساوه که ۲ ماه پراسترس را سپری کردند محسوب می شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه البته معتقد است که رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا همچنان یک ضرورت است زیرا اگر دچار غفلت شویم شاید با بازگشت این ویروس که ماهیت ژنتیکی نامشخصی دارد در ماههای آینده روبرو شویم.

دکتر «مهدی مصری» که روز پنجشنبه به مناسبت هفته سلامت با خبرنگاران سخن می گفت، اظهار داشت: اجرای درست طرح بیماریابی و تشدید غربالگری که در دستور کار این دانشکده قرار دارد، می تواند از ایجاد پیک جدید شیوع کرونا در ساوه جلوگیری کند البته تحقق کامل این مساله مستلزم همکاری کامل مردم، اصناف، ادارت و واحدهای تولیدی و صنعتی است.

وی گفت: از ۱۵ اسفند پارسال با اجرای طرح غربالگری در صدد کاهش بار ابتلا به کرونا بودیم و تا اطلاع ثانوی باید همچنان نسبت به مدیریت این بیماری اقدام کنیم.

وی افزود: نظارت بر اصناف، ادارات و حوزه صنایع به صورت روزانه در حال انجام است و تاکنون از کارخانه های واقع در شهرک های صنعتی نیز سه مورد بازدید شده و از این به بعد با مدیران واحدهایی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند برخورد قاطع خواهیم داشت.

به گفته این مسئول، کار غربالگری در شهرستان ساوه با اولویت اطرافیان بیماران در دستور است و مراکز درمانی چون مصطفی خمینی در ساوه و درمانگاه های غرق آباد و آوه نیز برای انجام نمونه گیری مراجعین آماده است.

دکتر مصری اظهار کرد: نسبت به نعداد نمونه گیری های انجام شده، تعداد موارد مثبت ابتلا در ساوه کمتر شده است و آزمایشگاه تشخیص کرونا در بیمارستان مدرس نیز از شنبه فعال می شود و از این پس امور تشخیص بصورت مستقل در شهرستان قابل انجام است.

وی ادامه داد: با راه اندازی این آزمایشگاه سی.پی.آر روزانه امکان انجام ۵۰ مورد نمونه گیری و پاسخگویی به مراجعان وجود دارد در حالیکه پیش از این نمونه های ارسالی باید به تهران و اراک ارسال می شد که فرایندی زمانبر داشت.

به گفته او، در حوزه غذا و داور و تجهیزات پزشکی نیز تلاش شد که پرسنل مشکلی در زمینه تجهیزات فردی نداشته باشند و برای عموم مردم هم تا حد امکان اقلام مورد نیاز تامین شد.

وی افزود: حدود ۱۰ گروه جهادی شهرستان ساوه در زمینه تولید ماسک فعال هستند و برخی بصورت رایگان و برخی با قیمت بسیار اقلام تولیدی را توزیع می کنند ضمن اینکه مشکلی در زمینه توزیع ژل، مواد ضدعفونی و همچنین داروهای مورد نیاز برای مبتلایان به کرونا وجود ندارد.

وی در خصوص فعالیت های مربوط به آموزش و تحقیقات گفت: با آموزش مجازی و الکترونیک همچنان روند امور آموزشی برای دانشجویان در سامانه نوید انجام می شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه همچنین از کمک ۹ میلیارد ریالی خیران، گروههای جهادی و مردمی، سمن ها و شرکت های تولیدی برای تامین تجهیزات و اقلام مورد نیاز در راستای درمان مبتلایان به کرونا در این شهرستان خبر داد.

وی تاکید کرد: مدیریت بیماری کرونا در ساوه نسبت به میانگین استان و همچنین شاخص بهبودیافتگی بسیار خوب بوده و شمار مبتلایان نیز روندی کاهش و امیدوارکننده دارد.

دکتر مصری گفت: وضعیت مبتلایان و همچنین مدیریت کرونا در ساوه را باید با توجه به فاصله کوتاه با قم و حجم بالای ترددهای روزانه، با این شهر قیاس کرد اما از نظر نقشه آسیب پذیری وضعیت ساوه اکنون از همسایگان خود از جمله قم و استان تهران بهتر است.

وی همچنین از وضعیت مطلوب شهرستان زرندیه در زمینه شمار مبتلایان و همچنین اجرای طرح های غربالگری و مسدودسازی ورودی ها خبر داد و گفت: بخشی از بیماران مبتلای این شهرستان از جمله بخش خرقان به صورت مستقیم به مراکز درمانی ساوه مراجعه می کردند اما در مجموع تراکم کم جمعیتی، توزیع مناسب اقلام بهداشتی میان ساکنان و کنترل مسافران و خودروهای ورودی به این شهرستان سبب کاهش شیوع ویروس کرونا در این منطقه بود.

وی در مورد هفته سلامت، نیز گفت: حمایت همگانی از مدافعان سلامت به دلیل اقدامات درخشان در کاهش آمار مبتلایان به کرونا و فعالیت های درمانی سلامت شعار محوری وزارت بهداشت در این مناسبت است.

به گفته دکتر مصری مدافعان سلامت در ساوه علاوه بر کار درمانی و کاهش شمار مبتلایان اقدامات ارزنده دیگری در حوزه غربالگری، ضدعفونی شهر و روستاها، کنترل مبادی ورودی و اجرای بهینه طرح فاصله گذاری اجتماعی نیز انجام دادند.

وی افزود: بهورزان و خانواده بهداشت کشور، پزشکان، پرستاران و نظام سلامت، آموزش، پژوهش، فناوری و تولید ملی و هماهنگی و همکاری بین بخشی برای مقابله با کرونا از جمله عناوین این هفته است.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: تحقیقاتی در زمینه فعالیت های مرتبط با همدلی مومنانه و مشارکت اقشار و گروههای مختلف از جمله  روحانیون، نهادهای دینی، همیاران سلامت و رسانه ها از سوی پژوهشگران و اساتید این دانشکده در هفته سلامت انجام می شود که نتایح آنها به زودی اعلام می شود.

روز گذشته نیز رئیس بیمارستان تامین اجتماعی شهید چمران ساوه که در اصل ویژه بیمه شدگان این سازمان و جامعه کارگری است، اعلام کرد که پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در این مرکز درمانی متوقف شده و از این پس فعالیت ها به روال عادی برای خدمات رسانی به جامعه هدف باز می گردد.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی نیز گفت: اکنون بیمارستان مدرس آماده پذیرش مبتلایان احتمالی به کرونا در ساوه است و بیمارستان شهید چمران نیز از چرخه کرونا خارج شد.

به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از روز چهارشنبه تا امروز پنجشنبه ۴ اردیبهشت و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۰۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۷۰۲۶ نفر رسید.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=51913

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: