به گزارش روز سه‌شنبه خبرگزاری ویتنام (وی‌ان‌ای)، در این نشست که با حضور «نگوین کوک دونگ» معاون وزیر امور خارجه ویتنام و رئیس نشست مقام‌های ارشد آسه‌آن برگزار شد، وی اطلاعات لازم درمورد نتایج نشست ویژه آسه‌آن و نشست ویژه آسه‌آن + ۳ در مورد کووید – ۱۹ با حضور چین، ژاپن و کره جنوبی […]

به گزارش روز سه‌شنبه خبرگزاری ویتنام (وی‌ان‌ای)، در این نشست که با حضور «نگوین کوک دونگ» معاون وزیر امور خارجه ویتنام و رئیس نشست مقام‌های ارشد آسه‌آن برگزار شد، وی اطلاعات لازم درمورد نتایج نشست ویژه آسه‌آن و نشست ویژه آسه‌آن + ۳ در مورد کووید – ۱۹ با حضور چین، ژاپن و کره جنوبی در روز ۱۴ آوریل (۲۶ فروردین) را در اختیار شرکت کنندگان قرار داد.

آسه آن + ۳ در بر گیرنده ۱۰ کشور عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (مالزی، میانمار، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، ویتنام، کامبوج، اندونزی، لائوس و برونئی دارالسلام) بعلاوه چین، ژاپن و کره جنوبی است.  

وی پیشنهاد داد که بر اجرای چهار نکته اصلی مورد توافق در این جلسات تمرکز شود که شامل تاسیس صندوق پاسخ آسه‌آن در مورد کووید – ۱۹ و انبارهای ذخایر منطقه ای تجهیزات پزشکی، تدوین روش های استاندارد در پاسخ به شرایط اضطراری پزشکی عمومی و تهیه برنامه بهبودی پساکرونا است.

دونگ یادآور شد که نظر به برگزاری سی و ششمین نشست آسه آن و جلسات مرتبط در ماه ژوئن (خرداد – تیر)، ویتنام درحال آماده سازی بیشتر با توجه به اطمینان از تامین امنیت و ایمنی بالای هیات های شرکت کننده است.

وی همچنین خواستار همکاری نزدیک دیگر کشورهای عضو آسه آن در کار آماده سازی برای اطمینان از موفقیت این اجلاس شد.

دیگر کشورهای عضو آسه آن، ریاست ویتنام بر آسه آن تا این لحظه در سال جاری و به ویژه نحوه واکنش هانوی به بیماری همه گیر کووید – ۱۹ را مورد تمجید و ستایش قرار دادند و بر حمایت از تقویت تحقق نتایج مهم اجلاس ویژه آسه آن و اجلاس ویژه آسه آن +۳ در مورد کرونا تاکید کردند.

کشورهای مزبور همچنین متعهد شدند با ویتنام برای تکمیل اولویت های آسه آن طبق نقشه راه ترسیم شده، هماهنگی مستمری داشته باشند.

این کشورها ضمن ابراز امیدواری از موفقیت آمیز بودن سی و ششمین اجلاس آسه آن، نسبت به همکاری با ویتنام برای کارهای آماده سازی تعهد دادند.

به دنبال نشست مقام های ارشد آسه آن، سی و دومین مجمع آسه آن – استرالیا با ریاست مشترک مالزی و استرالیا به صورت تله کنفرانس برگزار می شود.

اتحادیه جنوب شرق آسیا در سال ۱۹۶۷ فعالیت خود را در جنوب شرق آسیا با هدف پیشرفت اقتصادی و اجتماعی و گسترش همکاری های درون منطقه ای میان کشورهای عضو آغاز  کرد. مالزی، اندونزی، سنگاپور، فیلیپین، برونئی، میانمار، کامبوج، لائوس، ویتنام و تایلند اعضای دهگانه آسه‌آن را تشکیل می‌دهند و این کشورها در بیش از نیم قرن اخیر عمدتاً با ارزهای رایج بین‌المللی معاملات تجاری گسترده درون منطقه‌ای را انجام داده‌اند. جنوب شرق آسیا با جمعیتی افزون بر ۶۵۰ میلیون نفر یکی از بازارهای مهم و بالقوه جهانی محسوب می شود.

ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام کرد.