نشانه های تروما در شرایط کرونایی را بشناسید

به گزارش خبرنگار پردیسان نوین، محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور در برنامه رادیویی «روزنه» با موضوع ترومای روانی و روان زخم‌ها گفت: هر حادثه‌ای می‌تواند در به صورت تروما خود را نشان بدهد همانطور که در شرایط کرونا در ابتدا حتی شاهد بودیم برخی افراد به دلیل ترس از ابتلا به کرونا درگیر تروما شده بودند و هنوز هم این موضوع دور از انتظار نیست.

وی با اشاره به اینکه یادآوری خاطرات به طرز غیر ارادی از جمله نشانه‌های مهم بروز تروما است، گفت: همین یادآوری باعث می شود تا زندگی روزمره فرد دچار اختلال شود. همانطور که کابوس های ناشی از تروما نیز فرد را از نظر جسمی و روانی آسیب می زند.

محمد حاتمی با اشاره به فیلم سینمایی «باشو، غریبه‌ای کوچک» به عنوان نمونه‌ای از فیلمی که در آن شخصیت فیلم دچار تروماست، توضیح داد: در این فیلم شخصیت اصلی مدام خاطرات جنگ را یادآوری می‌کند و تجربه‌های زندگی خودش را در مواجهه با نشانه‌ها ارزیابی می‌کند. نکته مهم این است که افراد درگیر با تروما در تعبیر یا تفسیر نشانه‌ها و شرایط زندگی دچار خطا می شوند و ادراک نادرستی دارند و موضوعات مختلف را به اشتباه تفسیر می‌کنند. علت این امر هم این است که افکار مزاحم ذهن بیمار را اشغال می‌کند. این افکار در رفتار نیز بروز می کند به این صورت که افکار غلطِ مرتبط با تروما احساساتی مانند ترس و وحشت را در رفتار فرد منعکس می کند.

وی با تاکید بر اینکه تروما ارتباطات میان‌فردی و اجتماعی انسان‌ها را خدشه‌دار می‌کند، ادامه داد: فراد درگیر با تروما همیشه بی‌قرار و گوش به زنگ هستند و بلافاصله پس از رویارویی با یک محرک واکنش منفی و عصبی نشان می‌دهند. تروما باعث می‌شود تا افراد در معرض انجام رفتارهای پرخطر قرار بگیرند.

حاتمی افزود: افراد درگیر با تروما معمولاً به افرادی که اهل همدلی هستند، پناه می‌آورند، اما نمی‌تواند در روند همدلی مستمر بمانند و با کوچک‌ترین محرکی که بر خلاف میل‌شان باشد رابطه را قطع می‌کنند.

وی اضافه کرد: بسیاری از افراد ترومایی بعد از مدتی با روان‌شناس به مشکل می‌خورند و روند درمانی خود را ادامه نمی‌دهند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=120111

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: