نشانه‌های آشتی سرمایه‌گذاران با بورس/دوره استراحت پس از رشد شدید

پس از دو ماه رشد، بازار سهام در این هفته با عرضه سهام روبه‌رو شد و روند عرضه‌های سنگین، کندل هفتگی بورس قرمز کرد با این حال کارشناسان بازار سرمایه پیش‌بینی می‌کنند که معاملات در هفته آینده مثبت باشد و شاخص کل بورس نیز سبزپوش بماند.

به گزارش پردیسان آنلاین، معاملات بورس در هفته دوم دی با عرضه نسبتاً سنگینی همراه بود و برآیند آن کندل هفتگی بورس را قرمز کرد همچنین در این هفته حجم، ارزش معاملات خرد و تراز پول حقیقی نیز ارقام کاهشی را نسبت به قبل ثبت کردند.

پس از دو ماه رشد، بازار سهام در این هفته با عرضه سهام روبه‌رو شد که این روند نخست در سهم‌های بزرگ دیده شد و پس از آن سهم‌های کوچک نیز روی موج عرضه سوار شدند.

به این ترتیب، شاخص کل در مدت پنج روز کاری این هفته با کاهش ۲.۱۳ درصدی از تراز دو میلیون و ۸۴۸ هزار واحد در پایان هفته گذشته، به دو میلیون و ۷۸۸ هزار واحد در پایان بورس روز چهارشنبه رسید.

عرضه بازار در سهم‌های کوچک با شدت کمتری دیده شد و شاخص هم‌وزن در این هفته با افزایش توانست رشد نامحسوس ۰.۴۱ درصدی را ثبت کند.

افت ۲۰ درصدی حجم معاملات خرد

بررسی عملکرد بورس در این هفته نشان می‌دهد حجم معاملات خرد حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است تا جایی که طی پنج روز معاملاتی هفته دوم دی‌ماه، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به ۲۴.۸۸ میلیارد برگه سهم رسید همچنین میانگین ارزش معاملات خرد نیز در این هفته کاهش یافت و میانگین هفتگی این رقم به ۱۳ هزار و ۸۸۲ میلیارد تومان رسید.

اصلاح بازار سهام، افراد را به وادار به سرمایه‌گذاری در بازارهای موازی کرد. این روند خروج حدود چهار همتی پول حقیقی را در پی داشته است.

انتظار روند مثبت معاملات در هفته آینده

فعالان بازار سرمایه پیش‌بینی می‌کنند در سومین هفته دی ماه ۱۴۰۳ افزایش تقاضا ادامه پیدا کند. به گفته این کارشناسان در صورت ادامه اخبار مثبت توسط وزارت اقتصاد و حمایت از بازار سرمایه، انتظار می‌رود معاملات در هفته آینده مثبت باشد و شاخص کل بورس نیز سبزپوش بماند. در این میان بازار داغ عرضه‌های اولیه با ادامه صف خرید نمادهای تازه وارد آواک، بپویا، دزاگرس، کربن و خبرنا و صف خرید بسیار پرحجم احتمالی نماد سیسکو می‌تواند به شادابی و پویایی بازار سرمایه در هفته پیشرو بیفزاید.

استراحت پس از یک دوره رشد شدید

علیرضا رضوانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با پردیسان آنلاین اظهار کرد: نگاهی به وضعیت بازار سرمایه حکایت از آن دارد که در شرایطی که در یکی دو ماه گذشته، رشد محسوسی را در صنایع و شرکت‌های شاخص ایجاد شد به ویژه ۳۰ شرکت بزرگ و شاخص‌ساز بازار که این رشد به ۷۰ تا صد در صد رسید، لازم بود که این سهم‌ها استراحتی به خود بدهند و مقداری بازار دست به دست شود.

وی با اشاره به بالارفتن حجم معاملات برای استراحت بازار و ایجاد آمادگی برای رشد جدید ادامه داد: از سوی دیگر رشد بی‌مهابای شرکت‌های بزرگ، یک جاماندگی را به صنایعی که به نسبت ارزش بازار کوچک‌تر هستند، تحمیل کرده بود که آنها نیز باید خود را به این شرکت‌ها برسانند تا این نسبت برابری ارزش شرکت‌ها به یکدیگر در آینده نیز حفظ شود.

کارشناس بازار سرمایه درباره پیش‌بینی آینده بازار و به ویژه هفته آینده گفت: به نظر می‌رسد که اصلاح زمانی در ۳۰ شرکت برتر بازار اتفاق بیفتد و رفته رفته نمادهای کوچک‌تر روند مثبت را تجربه و مقداری رشد کنند، در نهایت با بازگشایی صنایع پتروشیمی، روند مثبتی را نیز از سوی شرکت‌های پتروشیمی در شاخص داشته باشیم و رشد نسبی پس از آن اتفاق بیفتد.

رشد قابل توجه ارزندگی بازار

رضوانی درباره تأثیر عرضه‌های اولیه در رونق بورس توضیح داد: در چهارشنبه این هفته عرضه اولیه سیسکو اتفاق افتاد که این عرضه، حجم بسیار بالایی را برای تأمین منابع خود به خود اختصاص می‌داد و این منابع باید به صورت ترجیحی از پول سهامداران خرد تأمین می‌شد، تأمین این منابع نیازمند فروش دارایی‌هایی بود که گاهی افراد در بازار سرمایه داشتند.

وی با اشاره به تحمیل فشار عرضه‌های اولیه به بورس یادآور شد: عرضه‌های اولیه و فشار فروشی که به بازار و تمام شرکت‌های فعال در آن وارد کرد در منفی شدن چند روزه بازار بی تأثیر نبود.

کارشناس بازار سرمایه درباره بازگشت اعتماد سرمایه گذاران به بورس افزود: به گفته اقتصاددانان، انسان رفتار عقلایی دارد، قیمت دارایی‌هایی مانند دلار، طلا، مسکن و خودرو در سال‌های گذشته چندین برابر شده اما بازار سرمایه از همه این بازارهای رقابتی عقب افتاده است.

رضوانی با اشاره به ثبت بالاترین بازدهی بورس در سال ۱۳۹۹ تاکید کرد: سرمایه‌گذاران همواره بازدهی بورس را با این سال مقایسه می‌کنند که نسبت P/E به اعداد حدود ۳۰ تا ۳۵ واحد رسیده بود البته پیش‌بینی می‌شد که این رند اصلاح بازار فرسایشی شده و ادامه پیدا کند.

بازگشت سرمایه‌گذاران به بورس

وی افت نسبت P/E بازار از ۳۰ تا ۳۵ واحد در دوران رونق به اعداد شش تا هفت واحدی را نشان‌دهنده رکود بازار دانست و گفت: در شرایط کنونی دیده می‌شود که ارزندگی بازار به مراتب بالا رفته و به حدود هفت تا هفت و هشت دهم واحد رسیده است بنابراین بازار به سهامدارن سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی این پیام را می‌دهد که بین بازارهای موجود برای سرمایه گذاری در شرایط کنونی اقتصاد ایران، ارزندگی خود را حفظ کرده و حتی از شرکت‌های دیگر و بازارهای دیگر ارزنده‌تر است.

کارشناس بازار سرمایه یکی دیگر از نشانه‌های رونق بورس را ارزیابی در روند تعداد کدهای مشارکت کننده در عرضه اولیه‌ها بیان کرد و ادامه داد: از حدود ۶۰۰ هزار نفر مشارکت کننده در عرضه‌های اولیه، این رقم در عرضه‌های اولیه اخیر به بیش از یک میلین نفر رسیده و این نشان می‌دهد که مردم دوباره در حال بازگشت به این بازار و حضور در آن هستند و این همان موضوع رفتار عقلایی است که هر فردی در اقتصاد دنبال می‌کند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=312792

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: