به گزارش پردیسان آنلاین، مهدی جمالی نژاد امروز_ جمعه پنجم اردیبهشت_ در نشست خبری اجلاس، همکاریهای ایران و آفریقا اظهار کرد: از ابتدای کار مدیریت جدید استان، در قالب سه میز گردشگری، هوش مصنوعی و انرژیهای نوین فعالیتهای بسیار زیادی انجام شده و رویدادهای بینظیری به میزبانی اصفهان برگزار میشود.
وی افزود: یکی از رخدادهای بزرگ در اصفهان، میزبانی این استان از کمیسیون منطقهای شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۶ است که رخدادی ارزشمند است.
استاندار اصفهان ادامه داد: با توجه به اهمیت رویدادهای بزرگ و استراتژیک در استان اصفهان، لازم است به چندین واقعه و برنامه کلیدی که در دست اجراست، اشاره شود؛ اصفهان به عنوان پایتخت گردشگری ایران و یکی از مهمترین قطبهای فرهنگی-اقتصادی آسیا، همواره مورد توجه بوده است، با این حال، به نظر میرسد که هنوز پتانسیلهای بینظیر این استان بهطور کامل مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است.
جمالی نژاد افزود: در فروردین، سازمان جهانی گردشگری در اصفهان میزبان نمایندگان بینالمللی بوده که این رویداد به عنوان یکی از مهمترین اقدامات اخیر در حوزه گردشگری شناخته میشود، علاوه بر این، در پنج تا شش ماه گذشته، تحولات چشمگیری در عرصه گردشگری صورت گرفته است که از جمله آنها میتوان به پیادهسازی فاز اول ۱۰۰ طرح تور اپراتوری، تقویت همکاریهای بینالمللی و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی اشاره کرد و همچنین، تلاش برای ایجاد فضایی پویا در حوزه گردشگری اصفهان، با توجه به حضور پررنگ توریستهای خارجی در این شهر، از اولویتهای برنامهریزیهای اخیر بوده است.
میزبانی اصفهان از اجلاسها و همایشهای بینالمللی
استاندار اصفهان تصریح کرد: در اردیبشهت سال جاری برنامههای زیادی برگزار میشود که اجلاس آفریقا با میزبانی از بیش از ۵۰۰ فعال اقتصادی از جمله آن است.
جمالی نژاد ادامه داد: این کنفرانس که از پنجم تا هفتم اردیبهشت در تهران برگزار میشود، پس از آن به اصفهان منتقل خواهد شد تا فرصتهای همکاری در بخشهای نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع معدنی، سلامت، تجهیزات پزشکی، کشاورزی، و گردشگری مورد بررسی قرار گیرد و همچنین، همزمان با این رویداد، همایش بینالمللی حقوق بشر در رهیافت کشورهای شرقی و نیز کنفرانس هلال احمر با حضور صدها مهمان خارجی در دستور کار قرار دارد که اصفهان پس از تهران، دومین مقصد میزبانی این برنامهها خواهد بود.
وی ادامه داد: برنامه دیگری که برای اولین بار به میزبانی اصفهان برگزار میشود، جام کشتی جهان پهلوان تختی است که در اردیبهشت امسال خواهد بود؛ برنامههای قابلتوجهی نیز برای گرامیداشت هفته اصفهان در دستورکار قرار دارد.
وی بیان کرد: این رویدادها نه تنها به عنوان پلتفرمی برای مذاکرات سیاسی و اقتصادی، بلکه به عنوان فرصتی برای معرفی توانمندیهای استان اصفهان در حوزههای صنعت، گردشگری، و صنایع دستی محسوب میشوند. پس از اختتامیه کنفرانس در تهران، نمایندگان ۳۸ کشور آفریقایی در نهم اردیبهشت با دو پرواز اختصاصی از تهران و عسلویه به اصفهان وارد خواهند شد. این میزبانی که پس از رقابت با سایر استانها به اصفهان واگذار شد، به دلیل جذابیتهای تاریخی، فرهنگی، و صنعتی این استان انتخاب شد. برنامههای میزبانی شامل جلسات تخصصی بازدید از مجموعههای صنعتی و معرفی ظرفیتهای اقتصادی استان است. همچنین، پس از پایان رویدادها، برنامهای گردشگری شامل بازدید از بناهای تاریخی و صنایع دستی اصفهان برای مهمانان خارجی در نظر گرفته شده است.
استاندار اصفهان افزود: طبق برنامهریزیهای انجام شده، پس از ورود و استقرار مهمانان در هتلهای پنج ستاره، برنامه بازدید آغاز میشود. علاوه بر برنامه ۵۰۰ نفری که پیشتر ذکر شد، مهمانان در مجموعههای اقتصادی و صنعتی مختلف تقسیم میشوند و جلسات تخصصی گوناگونی برای آنها تدارک دیده شده است.
جمالی نژاد ادامه داد: مستحضر هستید که سال گذشته نیز جلسات متعددی برگزار کردیم و امسال نیز باید برنامههای شایستهای را اجرا کنیم. همکاران رئیس اتاق بازرگانی، شرکتهای تولیدی و صنعتی حضور دارند و شهرداری و میراث فرهنگی نیز با توجه به علاقهمندی به فعالیتهای تخصصی، محورهای مختلف برنامههای خود را آغاز و آن را فعال خواهند کرد.
وی بیان کرد: استان اصفهان میتواند به قلب گردشگری تبدیل شود، ولی باید استفاده فعالی از ظرفیتها شود. ما این برنامه را در سالن اجلاس در نظر گرفتهایم و عملیات و کارهای لازم را برای فعالسازی سالن آغاز کردهایم تا این مکان به عنوان یک قلب اقتصادی برای اصفهان عمل کند. پس از اختتامیه که در همان سالن اجلاس برگزار میشود، برنامههای بازدید از جاذبههای گردشگری و صنایع دستی تدارک دیده شده است و در روز دوازدهم اردیبهشت، مهمانان اصفهان را ترک خواهند کرد.
آفریقا؛ سرزمین فرصتهای ناشناخته و بازار هدف
استاندار اصفهان افزود: کنفرانس همکاریهای ایران و آفریقا از سال ۱۴۰۱ آغاز شد اما در ابتدا عملکرد مطلوبی نداشت؛ با این وجود این رویداد با رشدی در برگزاری، امسال میزبان تعداد قابلتوجهی از تاجران و مقامات عالی کشورهای آفریقایی است و حداقل ۵۰ وزیر و مقام عالیرتبه از ۳۸ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور خواهند یافت.
وی با بیان اینکه آفریقا سرزمین فرصتهای ناشناخته است، گفت: آفریقا با یک میلیارد جمعیت، بازار هدفی بزرگ و یکی از مهیاترین مناطق برای توسعه تجارت خارجی است؛ سرزمینهای آفریقایی ۴۰۰ میلیارد دلار تجارت با کشورهای خارجی دارند که سهم جمهوری اسلامی از این تجارت ۱.۵ میلیارد دلار است و باید افزایش پیدا کند.
جمالینژاد افزود: ضعف ساختارهای تولیدی، عدم توسعه زیرساختها، فرهنگ بالای مصرف و نیاز به تکنولوژی در کشورهای آفریقایی باعث افزایش جذابیت تعاملات تجاری و به ویژه حوزه فنی و مهندسی با کشورهای این قاره میشود؛ از طرفی تبیین ظرفیتها، توانمندیها، رونق کسبوکار و تلاش برای تحقق سال از جمله اهداف و رویکردهای اصلی برای توسعه تعاملات اقتصادی با کشورهای آفریقایی است.