میراث‌فرهنگی پیگیر خروج عمارت گلستانه از فهرست آثار تاریخی است

سید هادی احمدی رویینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین درباره نصب بنری از سوی مالک در محل بنا برای فروش این ملک اظهار داشت: این اقدام با هدف تخریب و فروش ملک با قیمت بالاتر بوده است.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه خروج بنا از فهرست ثبت آثار تاریخی با حکم قاضی انجام شده و به هیچ عنوان وزارت میراث فرهنگی(قوه مجریه) حق این کار را ندارد، خاطر نشان کرد: در این پرونده می بایست تکمیل و جزئیات دقیق آن را از بخش حقوقی این نهاد و استان تهران جویا شد.

احمدی رویینی تصریح کرد: با توجه به ارزشمند بودن زمین در تهران، موضوع خروج بناهای تاریخی از فهرست آقار ثبت شده، در شهر تهران بیشتر از دیگر مناطق کشور رخ می‌دهد.

وی در پاسخ به این سوال که دلیل خروج از ثبت چگونه بوده و چرا  آرای متعددی از سوی مالکان برای خروج املاک از فهرست آثار ثبت شده از دیوان عدالت اداری گرفته می‌شود، گفت: در این خصوص باید بیشتر خبرنگاران تحقیق کنند چراکه هر شخصی بنای تاریخی را ببیند متوجه واجد ارزش بودن آن را می‌شود.  

وی ادامه داد: مالکان برای خروج املاک خود از فهرست میراث فرهنگی راه‌های مختلفی از جمله وارد کردن ایراد به فرآیند ثبت و حتی ارایه دفاعیات به زیان خود در دادگاه طی می کنند.

مدیر کل دفتر حفظ و بناهای تاریخی در سوال دیگری مبنی براینکه با توجه به پرونده های متعدد در این رابطه آیا بهتر نیست دادگاهی اختصاصی برای بررسی بهتر پرونده ها دایر شود، گفت: سالهالست که به دنبال تحقق این موضوع بوده ایم ولی تعداد پرونده ها در خصوص خروج آثار از فهرست ثبت تاریخی زیاد نیست ضمن آنکه تشخیص این موضوع با قوه قضائیه است.  

رویینی در عین حال با یادآوری اینکه در پرونده های قضایی مربوط به بناهای تاریخی ریزه‌کاری هایی وجود دارد که باید کارشناس حقوقی پاسخگو باشد، اظهار داشت: نمی توان یکطرفه درباره ارزش بناهای تاریخی قضاوت کرد.

وی با یادآوری اینکه نگاه دستگاه قضایی نیز در سال‌های اخیر نسبت به موضوع ارتقا یافته است، ادامه داد: هم اینک بسیاری از قضات از کارشناسان میراث فرهنگی جلوتر بوده، رای های زیادی را برای حفظ بیشتر بنا به گونه ای صادر می‌ کنند که آرزوی همکاران ما در ۱۰ سال پیش بوده است.  

عمارت تاریخی گلستانه واقع در خیابان قزوین که به شماره ۱۳۷۳۸ مورخ ۲۵ آبان ۸۵ ثبت شده بود، براساس شکایت مالک بنا در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ و با رای دیوان عدالت اداری، از فهرست آثار ملی کشور خارج شد.  

در چند روز اخیر مالک بنا با نصب بنری بر ایوان این اثر تاریخی، اطلاع رسانی عمومی کرده است. این یکی از جدیدترین شیوه‌های خروج از ثبت یک اثر از فهرست آثار ملی است که با نصب بنر به همگان اطلاع رسانی شد.  

این خروج در حالی رخ داده که شهرداری منطقه ۱۱ شهر تهران، مالک ۳ دانگ این بنا است و دیوان تنها با شکایت یکی از مالکین و با تضعیع حق شهرداری تهران به عنوان یک نهاد عمومی، این اثر را بدون رضایت شهرداری از ثبت خارج کرده است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=107323

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: