منظم بودن با راه و روش هایی که نمیدانید

برای اینکه بتوانیم در زندگی موفق شویم باید با نظم جلو برویم و برای هر روز زندگی برنامه داشته باشیم و “روش منظم شدن” در کار و زندگی را آموخته و سرلوحه خود قرار دهیم.

چطور در کار ، زندگی و همه چیز و همه جا منظم باشیم؟ 

این که بخواهید تمام کارهای خود را در زندگی  با یک ترتیب خاصی پیش ببرید ، قطعاً به موفقیت نزدیک تر می شوید . بسیاری از افراد در زندگی اصلا هیچ نظم و ترتیبی را احساس نمی کنند و می خواهند نظم و ترتیب را به زندگی خود ببخشند اما نمی دانند چگونه باید این کار را انجام دهند . اگر شما هم می خواهید از این به بعد زندگی منظمی داشته باشید ، این بخش از سبک زندگی نمناک را تا انتها مطالعه کنید. 

منظم بودن

راه و روش منظم بودن

۱٫  چیز های مختلف به ظاهر ساده را روی کاغذ بنویسید 

مثلاً کلید هایتان را قبل از رفتن به بیرون پیدا نمی کنید  زیرا آخرین بار آن را یک جای مخصوص گذاشته بودید . اگر قصد دارید که کلید هایتان را در جای خاص بگذارید و اجسام را در یک مکان خاص قرار دهید،  حتماً آن را روی کاغذ بنویسید . سعی نکنید  همه چیز را حفظ کنید  زیرا کاری از پیش نمی رود. پس همیشه یک خودکار و یک کاغذ کنارتان باشد و هر چیزی که قرار بود به خاطر بسپارید را روی آن بنویسید و به طور دائم این کار را انجام دهید. می توانید آن ها را داخل گوشی ، موبایل و لپ تاپتان هم یادداشت کنید که البته روی کاغذ دسترسی بهتری خواهد داشت. 

۲٫  یک برنامه و ددلاین (مهلت اتمام کارها) داشته باشید 

دومین راهکار برای نظم و ترتیب داشتن چه در محل کار، چه در مدرسه ، چه در دانشگاه و چه در خانه این است که همیشه با یک برنامه مدون و خاصی پیش بروید . افراد منظم زمان را هدر نمی دهند  زیرا می دانند بعد از این که فلان کارشان به اتمام برسد ، مرحله بعدی چیست و باید چه کاری انجام دهند . شما هم همیشه یک برنامه منظم برای روز کاری خود بچینید. 

برنامه ریزی

۳٫  کارها را به تعویق نیندازید 

هر چقدر که کار ها را به زمان بعدی موکول کنید، زندگی برای شما سخت تر می شود و استرس بیشتری به شما غلبه می کند. پس به تعویق انداختن کارها را کامل متوقف کنید. هر کاری را در سریع ترین زمان ممکن که توانستید انجام دهید. 

۴٫ برای کارهایتان زمان مشخص کنید

برای انجام کارهایتان اولویت بندی داشته باشید و کارها را بر اساس اولویت دسته بندی کنید و کارهای بسیار مهمی که در طول هفته باید انجام بگیرد را مشخص کنید و برای آن هم زمان پایانی مشخص کنید. 

زمانبندی کارها

۵٫ هر چیزی را سر جای خودش قرار دهید 

اجسام مختلف در منزل به راحتی گم می شوند . پس بهتر است هر چیزی را سر جای خودش قرار دهید. برای هر وسیله یک مکان منظم در نظر بگیرید و آن رعایت کنید .  یاد بگیرید هرچیزی را سرجای خودش بگذارید  .مثلا زمانی که خودکار را از قفسه کتاب ها برمی دارید، بعد از این که کارتان تمام شد ، سریعا آن را سرجای خودش بگذارید تا اینکه احساس راحتی کنید و آن را کنار دستتان بگذارید تا بعداً به جای خودش انتقال دهید. اگر این کار را انجام دهید ، دیگر  نیازی به مرتب کردن خانه ندارید . مطمئن باشید این کار کمتر از دو دقیقه وقت می گیرد. 

۶٫ عادات منظم ایجاد کنید

با تکرار مداوم کارهای منظم، انجام منظم کارها را به خورد ناخودآگاهتان بدهید مثلاً تصمیم بگیرید که وقتی به منزل می آیید کفش هایتان را داخل جاکفشی قرار دهید. پس از مدتی به صورت ناخودآگاه این کار را می کنید.برای بقیه کارهایتان هم همین رویه را در پیش بگیرید و عادت های خوب بسازید.

عادت خوب

۷٫ تعهد شخصی ایجاد کنید

تعهد شخصی سبب می شود بر هدفی که دارید، استوار بمانید.  ایجاد نظم هم یک هدف بلندمدت است که اگر پایبندی به آن وجود نداشته باشد، نمی تواند پایدار و همیشگی باشد.

۸٫  بیش از حد خرید نکنید و فقط چیزهایی بخرید که به آن ها نیاز دارید 

نباید بیش از حد خرید کنید . بهتر است به دنبال چیزهایی باشید که واقعا به آن ها نیازمندید و بیش از حد محیط اطراف خود را شلوغ نکنید . زمانی که هر چیزی می خرید ، برای آن یک جای مشخص در منزل در نظر بگیرید. 

خرید کردن

۹٫ از ظروف مختلف برای جداسازی اجسام استفاده کنید 

در واقع به این وسیله ها تقسیم کننده ها یا ارگانایزر می گویند که باعث می شود هر چیزی را داخل جای خودش قرار دهید . می توانید آن ها را برای اکسسوری های خیلی ریز هم استفاده کنید و هر کدام را داخل جای کوچک مخصوصش بگذارید. 

۱۰٫ چند وقت یکبار چیزهای غیر ضروری را دور بریزید 

بهتر است چند وقت یک بار به تمیزکاری بپردازید و چیزهایی که دوست ندارید را دور بریزید . هر یک هفته در میان این کار را انجام دهید و سپس متوجه خواهید شد که چقدر محیط اطراف شما منظم تر می شود. 

وسایل اضافی

۱۱٫ لیست کوتاهی از انجام کارها را برای خودتان نگه دارید 

سعی کنید یک لیست از انجام کارها داشته باشید، آن را خلاصه نگه دارید . همه چیز های مهم را داخل آن بنویسید. مثلا ۵ مورد از مهم ترین ها را روی آن یادداشت کنید و جلوی چشمتان بگذارید تا بدانید که باید در مرحله بعدی چه کاری را شروع کنید. 

۱۲٫ روز خود را به روش صحیح آغاز کنید 

زمانی که از خواب بیدار می شوید ، باید صبحانه سالم بخورید، صورت خود را بشویید ، لباس بپوشید و کفش هایتان را به پا کنید . هر کاری را به موقع انجام دهید. زمانی که به خودتان اهمیت دهید و از روتین خود دست نکشید ، از لحاظ ذهنی هم آمادگی بهتری پیدا می کنید و متوجه می شوید که تا ادامه روز هم می توانید همین روند را در پیش بگیرید. 

صبحانه خوردن

۱۳٫ خودتان را دستپاچه نکنید 

زمانی یک برنامه کامل برای روز خود بچینید ، نباید احساس دستپاچگی داشته باشید . درست است که برنامه شما گاهی اوقات بیش از حد شلوغ است اما سعی کنید همان کاری را که انجام می دهید ، با دقت و کیفیت به پایان برسانید و نظم و ترتیب را فراموش نکنید زیرا اگر همه چیز را در هم قاطی کنید ، دستپاچه خواهید شد و هیچ کاری را به خوبی انجام نخواهید داد. 

۱۴٫ کمک دست داشته باشید

نکته بعدی برای افرادی که بیش از حد سرشان شلوغ است، این است که یک کمک دست داشته باشند . زمانی که بخواهید زندگی را با نظم و ترتیب پیش ببرید، نمی توانید این کار را با ملاقات ها، مسئولیت ها و کارهای های خیلی زیاد انجام دهید زیرا در  کنار آن زندگی عادی هم دارید و باید آن را هم سر و سامان ببخشید . پس یک فرد را به عنوان کمک دست در کار های خود برای کار های اداری تان داشته باشید. 

کمک داشتن

۱۵٫  بیش از حد کمال گرا نباشید

زمانی که می خواهید در زندگی منظم باشید، از کمال گرا بودن خودداری کنید . کمال گرایی باعث خود سرزنشی می شود. پس مطمئن باشید تا زمانی که همه چیز خوب است ، نباید خودتان را آزار دهید  زیرا کمال گرایی و عالی بودن هر چیزی قطعاً عاملی برای استرس ذهن است. 

۱۶٫ آخر هفته ها خودتان را آزار ندهید 

بعضی از افراد هستند که عادت دارند روز های آخر هفته را به تمیزکاری بپردازند و خانه را مرتب کنند اما انجام این کار بسیار خسته کننده خواهد بود . سعی کنید یک یا دو روز در وسط هفته را به این کار اختصاص دهید تا آخر هفته هم احساس آرامش بیشتری داشته باشید . البته منظم بودن برای بعضی از افراد یک نوع تغییر سبک زندگی محسوب می شود ، پس در آن صبور باشید و خیلی زود ناامید نشوید .

۱۷٫ خودتان را تشویق کنید

برای اینکه نظم بیشتری داشته باشید نیاز به یک انگیزه دارید. همانطور که در نمناک اشاره شده است اگر کارهای امروزتان را به صورت تمام و کمال انجام دادید، خودتان را تشویق نمایید.  برای این کار پشت هر عادت جدید یا به اصطلاح کار منظمی که می خواهید انجام دهید یک فعالیت دوست داشتنی برای خودتان به عنوان جایزه و هدیه قرار بدهید. این کار به شدت در تولید و ثبات عادت جدید تاثیر دارد.

تشویق خود

۱۸٫ مسئولیت های خود را به افراد دیگر واگذار کنید

اگر مسئولیت شغل و یا خانواده ای را بر عهده دارید، کارها را واگذار کنید. با واگذاری کارها به دیگران هم سر خودمان خلوت می شود هم می توانیم به کارهای مهم خودمان برسیم.

۱۹٫ زمان پایان را به حداقل برسانید 

بسیاری از کارهایی که ما انجام می دهیم بیشتر از زمانی که نیاز دارند از ما وقت می گیرند. زمان حداقلی برای انجام آن کار، در نظر بگیرید و سعی کنید به هر سختی که شده در زمان کوتاه آن کار را به اتمام برسانید. 

کم کردن زمان کارها

۲۰٫ بیش از حد در اینستاگرام فعالیت نکنید

فعالیت و گذراندن وقت در شبکه های مجازی سبب بی نظمی می شود و دیگر وقتی برای رسیدگی به کارهای دیگرتان نمی گذارد. اینستاگرام ذهن ما را به حالت بی نظمی می برد. به مدت یک هفته یا حداقل سه روز اینستاگرام را از روی گوشی به کل پاک کنید و تأثیر آن را در نظم و انضباط زندگی خود ببینید و به تمرکزی که در ذهنتان بیشتر رشد می کند توجه کنید.

۲۱٫ از اپلیکیشن های منظم کننده استفاده کنید

برخی اپلیکیشن ها برای مدیریت زمان وجود دارند که برای کارهایی که میخواهید انجام دهید و نیاز به یادداشت دارند طراحی شده اند. یکی از بهترین ابزارهای مدیریت نظم و زمان ابزاری مثل گوگل کلندر ،  گوگل کیپ است که اوضاع را منظم و کارها را یادآوری می کند.

گوگل کلندر

 ۲۲٫ از دیگران الگو بگیرید

از افرادی که نظم و ترتیب را در زندگی شان پیاده کرده اند الگو بگیرید و ببینید چگونه توانسته اند دیسییپلین خاص خود را ایجاد کنند، شما هم روش های آنان را یادبگیرید و برای خودتان بومی کنید تا همان نتایج را بگیرید.

۲۳٫ از کتاب ها برای منظم شدن کمک بگیرید

برای ایجاد نظم در زندگی خواندن کتاب در مورد نظم بسیار موثر است. با خواندن کتاب می توانید علاوه بر یادگیری راهکارهایی برای داشتن نظم و انضباط با فواید آن نیز آشنا شوید. 

کتاب خواندن

۲۴٫ محیط اطراف خود را منظم کنید

برای افزایش نظم و انضباط و بهبود فرایند کاری محیط فضا و مکانی که در آن مشغول زندگی یا کار کردن رامرتب کنید. نظم بخشیدن به محیط سبب تخلیه انرژی منفی و آرام شدن ذهن می شود. اگر محیط تان تمیز و منظم باشد ناخودآگاه ذهن شما هم از این نظم و تعادل الگو می گیرد و خود را منظم برنامه ریزی می کند. 

۲۵٫ وقت شناسی را فراموش نکنید

افراد منظم برنامه ریزی دقیقی برای زمان های خود دارند و چند کار را با هم انجام نمی دهند. اگر برنامه ریزی دقیقی برای کارهای خود داشته باشید نیازی نیست که چند کار را همزمان انجام دهید یا از کارهای خود عقب بمانید.

وقت شناسی

بهترین روش های منظم شدن در محیط کار

  • هنگام مکالمه ی تلفنی با یک همکار یا مشتری یا زمان گفتن نکته ای به رئیس تان ، آن نکته را در دفتر یادداشت ثبت کنید. در دفتر یادداشت می توانید تمام افکار، جزئیات مکالمات و ایده هایتان را یک جا جمع کنید .
  • پانزده دقیقه ی نخست را صرف بررسی کارهایی کنید که باید آن روز انجام بدهید. 
  • اگر می خواهید نظم را تجربه کنید، پس مرتب کردن میز کار یک استراتژی هوشمندانه است، آخر کارتان را هر روز به مرتب نمودن میزتان اختصاص دهید.
  • یک «منطقه ی کار» روی میزتان مشخص کنید، این منطقه را به مواردی اختصاص دهید که برای تکمیل پروژه ها به آنها نیاز دارید. 
  • میزتان را بر اساس کاربری اشیا منظم کنید نه بر اساس ظاهری که به نظر می رسد.
  • از تقویم ها یا برنامه ریزیهای دیجیتالی استفاده کنید.
  • از نرم افزار صفحه گسترده مثل Excel برای ثبت روند پیشرفت تان استفاده کنید.
  • اگر منظم ماندن برای شما سخت است؛ سعی کنید به خودتان قول یک پاداش بدهید. 
  • برای کارهای کوچک هم برنامه ی زمانی داشته باشید..این کار به شما کمک می کند برای انجام تمام کارها، زمان کافی اختصاص بدهید.
  • اگر دوست ندارید دفتر کارتان پر از قفسه های بایگانی باشد، از اسناد اسکن بگیرید و در کامپیوترتان ذخیره کنید. 
  • از ابزار جذاب برای نظم بخشیدن استفاده کنید . اگرابزارهای شما به لحاظ بصری جذاب و راحت باشند، شما تمایل بیشتری به استفاده از آنها خواهید داشت.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=280750

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: