معاون وزیر جهاد کشاورزی: سازمان عمران دریاچه ارومیه تشکیل شود

محمدعلی طهماسبی روز چهارشنبه در جلسه بررسی و برنامه‌ریزی پروژه‌های معاونت باغبانی برای احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: برنامه‌ریزی پروژه‌های معاونت باغبانی برای احیا دریاچه ارومیه بین حوزه‌ای است و اگر چارچوب مناسب آن دیده نشود، به طور قطع بعد از پیاده و اجراسازی به واسطه عدم پیگیری از هم خواهد پاشید.

وی افزود: برنامه‌ریزی‌های انجام شده در معاونت باغبانی در راستای کاهش مصرف آب و کاهش مخاطرات محیطی در سال جاری است که در این راستا، توسعه محیط‌های کنترل شده به خصوص اجرای سایبان ها مدنظر قرار دارد.

طهماسبی خاطرنشان کرد: به منظور آشنایی باغداران منطقه با آثار و فواید این سازه‌ها در ۲۲ شهرستان حوزه آبریز دریاچه ارومیه در سال جاری یک پایلوت با سطحی حداقل یک هکتار احداث شود.

وی ادامه داد: براساس طرح ارائه شده از سوی معاونت باغبانی به ستاد احیای دریاچه ارومیه، به منظور تامین تسهیلات ارزان قیمت از محل اعتبارات در اختیار دولت (صندوق توسعه ملی) ردیف ویژه‌ای برای حوضه آبریز دریاچه ارومیه پیشنهاد شد که این پیشنهاد به دولت و سازمان برنامه و بودجه نیز ارسال شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پیشنهاد کشت گیاهان دارویی در حوضه دریاچه ارومیه، گفت: برای کاهش مصرف آب می‌توان کشت گیاهان دارویی در این حوضه را توسعه و به ‌عنوان جایگزین بعضی از کشت‌ها به کشاورزان ارائه‌ داد که البته در این خصوص باید آموزش‌های لازم به کشاورزان ارائه شود.

طی زمستان ۱۳۹۷ و بهار ۱۳۹۸ به واسطه افزایش میزان آب ورودی به دریاچه، تراز آن طی چند ماه بیش از یک متر افزایش یافت و امید زیادی را در راستای احیای این دریاچه ایجاد کرد؛ اگرچه در ماه‌های بعدی و به واسطه کاهش آب‌های ورودی و تبخیر آب، تراز دریاچه روند کاهشی داشت ولی سطح آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همچنان بالاتر بوده است.

با وجود این افزایش نسبی تراز، نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که این دریاچه هنوز با روزهای خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارش‌ها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌تواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بیانجامد.

قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی‌متر کاهش می‌یافت اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.

هرچند تراز یک‌هزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده‌ ولی این دریاچه در تراز یک‌هزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانون‌های ریزگرد آن رفع خواهد شد.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یک‌ونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=97313

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: