به گزارش پردیسان آنلاین، معاونت شهرسازی و معماری باتوجه به مسئولیت‌های خطیری که در عرصه شهری دارد باید یک شهر را در حوزه‌های مختلف ازنظر تهیه طرح‌های جامع، تفصیلی و طرح‌های موضعی برای اداره شهر همراهی کرده و نسبت به تهیه نقشه راه شهر اقدام و از راه‌های قانونی نیز مصوبات لازم را برای اجرای […]

به گزارش پردیسان آنلاین، معاونت شهرسازی و معماری باتوجه به مسئولیت‌های خطیری که در عرصه شهری دارد باید یک شهر را در حوزه‌های مختلف ازنظر تهیه طرح‌های جامع، تفصیلی و طرح‌های موضعی برای اداره شهر همراهی کرده و نسبت به تهیه نقشه راه شهر اقدام و از راه‌های قانونی نیز مصوبات لازم را برای اجرای آن در یک افق ۱۰ ساله بگیرد.

در راستای این موضوع، سایر معاونت‌ها ازجمله فنی و عمرانی، خدمات شهری، برنامه‌ریزی، حمل‌ونقل و ترافیک نیز باید هر برنامه‌ریزی که می‌خواهند داشته باشد، باید بر اساس طرح‌های توسعه شهری معاونت شهرسازی و معماری بوده و نسبت به اجرای آن اقدام کنند.

بودجه‌ریزی معاونت‌های شهرداری بر اساس نقشه راه معاونت شهرسازی و معماری

در این زمینه معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار داشت: در حال حاضر بودجه‌ریزی تمام برنامه‌های پنج‌ساله شهرداری که خوشبختانه برنامه دوم آن در مدت مسئولیت دکتر سقائیان نژاد به‌عنوان شهردار قم تدوین‌شده به طور دقیق برگرفته از طرح‌های توسعه شهری و تفصیلی تهیه‌شده در این معاونت است.

غلامرضا جانقربان افزود: این طرح‌ها در رابطه با اجرای طرح‌های توسعه شهری، معابر شهری، تقاطع‌ها، حمل‌ونقل، ایجاد و توسعه فضای سبز و همچنین در ارتباط با اقتصاد شهری است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: این معاونت موضوع‌های مهم ازجمله تهیه طرح‌های توسعه شهری، طرح‌های تفصیلی، جامع و موضعی را دنبال می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه این طرح‌ها باید نقشه راه شهرداری در توسعه شهری باشد، گفت: طرحی که تهیه می‌شود باید منعطف و بر اساس شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یک شهر تدوین شود.

جانقربان خاطرنشان کرد: طرح جامع شهری که تهیه می‌شود، باید بتواند آثار درآمدی خود را در دو بخش مردمی در اقتصاد شهری و هم درآمدی را به دنبال داشته به‌طوری‌که شهرداری‌ها بتوانند از اقتصاد شهری و طرح‌های توسعه شهری، شهر را اداره کنند.

وی با بیان اینکه بخش اقتصادی در تدوین طرح‌های شهری بسیار مهم است، ابراز کرد: معاونت شهرسازی و معماری باید در طرح‌هایی که تهیه می‌کند اقتصاد شهری را نیز در اولویت قرار دهند.

اقتصاد شهری به معنای فروش تراکم نیست

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با تأکید بر اینکه اقتصاد شهری نیز نباید به معنای فروش تراکم و یا ولنگاری خارج از ضوابط و مقررات شهرسازی باشد، اضافه کرد: بلکه این طرح‌ها باید منعطف و پاسخگوی اقتصاد شهری به‌عنوان یکی از ارکان مهم در تهیه طرح‌ها و هزینه‌های شهر باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه طرح‌های جامع شهری هر ۱۰ تا ۱۵ سال تهیه می‌شود، یادآور شد: وظیفه تهیه این طرح با اداره کل راه و شهرسازی استان است و با توجه به پایان افق طرح جامع شهرداری قم در سال ۱۴۰۰ از نیمه دوم سال ۹۹ در مکاتبه با این اداره کل اقدام به تدوین طرح جدید شهری قم شده است.

وی با بیان اینکه پس از تهیه طرح جامع، شهرداری با انتخاب مشاور اقدام به تهیه طرح تفصیلی جدید می‌کند که این مهم نیز سه تا چهار سال به طول می‌انجامد، افزود: در طرح جامع جدید شهری به‌منظور سکونت، کسب‌وکار و سایر فعالیت‌ها بر اساس رشد جمعیت، بدون شک شاهد افزایش حریم شهری هستیم و به محدوده شهری قم اضافه می‌شود.**