رئیس پژوهشکده مردمشناسی از همکاری این پژوهشکده با مدیریت ثبت و آثار خبر داد و گفت: از میان چهار عنصر ثبت شده میراث ناملموس، پژوهشکده مردمشناسی در ثبت دو عنصر یلدا و ابریشم بافی مشارکت کرد.
بهگزارش پردیسان آنلاین بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، علیرضا حسنزاده رئیس پژوهشکده مردمشناسی افزود: پروند جهانی «یلدا / چله» در ١ دسامبر ٢٠٢٢ در جریان هفدهمین اجلاس بینالدول پاسداری از میراثفرهنگی یونسکو به صورت مشترک برای کشورهای ایران و افغانستان در فهرست معرف به ثبت رسید.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری افزود: این پرونده توسط شبان میرشکرایی، پژوهشگر حوزه فرهنگ و مردمشناسی که همکاری مستمر با پژوهشکده مردمشناسی داشته، تهیه و تدوین شده است.
به گفته حسنزاده، اسناد، مدارک و تولیدات مکتوب و دیجیتالی و رویدادهای برگزار شده در پژوهشکده مردمشناسی که از ابتدای تشکیل به پاسداشت جشنهای ایرانی، مانند نوروز، یلدا، تیرگان و پردیسان آنلاینگان پرداخته است در شمار مدارک اثرگذار این پرونده قرار دارد.
رئیس پژوهشکده مردمشناسی افزود: استاد محمد میرشکرایی، مؤسس و رئیس پیشین پژوهشکده مردمشناسی، آغازگر این راه است و پرونده نوروز که توسط او در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده، نخستین پرونده جهانی ایران و کشورهای جهان نوروز بوده که پس از تشکیل دبیرخانه کنوانسیون ٢٠٠٣ در یونسکو به ثبت رسیده است و سوابق تلاشهای پژوهشگران و اعضای پژوهشکده مردمشناسی در سوابق آن پرونده نیز وجود دارد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری گفت: پرونده پرورش کرم ابریشم و تولید سنتی ابریشم برای بافندگی، بر پایه پژوهش انجام شده در پژوهشکده مردمشناسی از سوی بابک صدیقی، مدیر پرونده صنعت بومی ابریشم در سال ۱۳۹۵ تهیه و تدوین شده است.
او تصریحکرد: همچنین مجموعه عکس پژوهش مردمشناسی و مستندنگاری «دانش بومی ابریشم ایران» در دوسالانه بینالمللی عکاسی مردمشناسی چین از بین هفت هزار و ۸۴۸ مجموعه، در لیست ١٠٠ مجموعه برتر منتخب هیأت داوران قرار گرفت.
حسنزاده با بیاناینکه جشنواره عکس HPA معتبرترین جشنواره عکس بینالمللی جهان در زمینه موضوعات مرتبط با فرهنگ است که به صورت دوسالانه برگزار میشود افزود: عکسهای پژوهش یاد شده، پیشتر نیز موفق به دریافت لوح افتخار از جشنواره بینالمللی عکس توکیو TIFA شده است.
Friday, 22 November , 2024