ساری- دریای مازندران هر روز خانوارهایی را به سوگ می‌نشاند و شمار قربانیان این دریاچه بسته تاکنون روند افزایشی داشته است.

پردیسان آنلاین، گروه استان‌ها: آزادسازی حریم قانونی دریا از یک سو، کمبود امکانات و افزایش مناطق بحرانی و ممنوعه سبب شده تا روند غریق در دریای خزر روند افزایشی داشته باشد.

در حال حاضر بیش از هزار و ۲۰۰ ناجی غریق با امکانات اولیه و محدود در نوار ساحلی مازندران فعالیت می‌کنند که پاسخگوی خدمات دهی در طول ۴۲۰ کیلومتر نوار ساحلی استان نیستند.

یکی از ناجیان غریق در مازندران با اشاره به مشکلات و موانع فراروی اظهار داشت: متأسفانه بسیاری از مردم و مسافران به هشدارها و اخطارهای ناجیان توجهی ندارند درحالی ناجیان برای حفظ جان آنها تلاش می‌کنند.

وی که خواست نامش ذکر نشود، در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به اینکه بسیاری از مسافران و مردم با شنا در دریا آشنایی ندارند، افزود: شرایط شنا در دریا بسیار متفاوت است و وجود موج‌های شکافنده، ریسک و آسیب پذیری در دریا را بیشتر می‌کند.

وی ادامه داد: بارها شاهد بحث و درگیری مردم و مسافران با ناجیان بودیم که اصرار داشتند در مواقعی که دریا برای شنا مناسب نیستند به دریا بروند و در چندین مورد نیز شاهد مرگ تعدادی از اعضای گروه و یا خانواده بودیم.

مرگ در خزر  موج می زند/امداد ونجات با دستان خالی

وی با اشاره به مشکلات فراروی ناجیان غریق گفت: در حال حاضر ناجیان با امکانات اولیه و یا بادست خالی مشغول خدمات رسانی هستند و برخی از همکاران حتی لباس مناسب، کلاه وی ا سوت ندارند.

این ناجی غریق تأخیر در پرداخت حقوق را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: دو ماه از حقوق و معوقات سال قبل امسال پرداخت شد و حقوق امسال نیز با تأخیر به صورت نصفه و نیمه پرداخت شده است.

ناجیان مازندران به رغم کمبود امکانات تاکنون بیش از ۷۰۰ نفر را از غرق شدن در دریا نجات دادند و توجه به آن و رفع مشکلات فراروی امری الزامی و ضروری به نظر می‌رسد.

پرداخت حقوق ناجیان

سید نقی کریمیان رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به فعالیت هزار و ۲۰۰ ناجی در سواحل استان اظهار داشت: از ابتدای اجرای طرح سالمسازی دریا تاکنون ۷۳۵ نفر از غرق شدن در دریا خزر نجات یافتند.

وی با بیان اینکه ۶۵ نفر با تلاش‌های اورژانس و هلال احمر از مرگ حتمی نجات یافتند و احیا شدند، اظهار داشت: متأسفانه در روز عاشورا شاهد غرق شدن ۱۳ نفر از اعضای یک خانواده در ساحل محمودآباد بودیم که با تلاش‌های صورت گرفته هشت نفر نجات یافتند و پنج نفر غرق شدند.

وی با اظهار اینکه ناجیان غریق حقوق خرداد و تیرماه را چند روز پیش دریافت کردند، افزود: افزود: عدم پرداخت به موقع حقوق سبب بی انگیزی افراد می‌شود.

کریمیان یادآور شد: همچنین تاکنون تجهیزات مورد نیاز ناجیان غریق به آنها داده نشده است و تأمین این تجهیزات نیز از جمله درخواست‌ها به شمار می‌رود.

با تلاش‌های صورت گرفته توسط دولت بیش از دو میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت حقوق ناجیان تأمین شد و پرداخت آن طی روزهای گذشته بخشی از دغدغه‌های فعالان این بخش را کاسته است.

علی رجبی معاون اجتماعی استانداری مازندران با اشاره به تأمین دو میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت حقوق و مطالبات ناجیان اظهار داشت: امسال به رغم آنکه دسترسی به نوار ساحلی رشد یافته است اما به نسبت سال‌های قبل شمار غریق کاهش داشته است.

مرگ در خزر  موج می زند/امداد ونجات با دستان خالی

امسال به رغم آنکه دسترسی به نوار ساحلی رشد یافته است اما به نسبت سال‌های قبل شمار غریق کاهش داشته است

وی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اظهار اینکه در خردادماه ۵۷۰ ناجی غریق به کار گرفته شد، افزود: این شمار در تیر و مردادماه به ۸۵۰ نفر رسیده است و تا هزار و ۲۰۰ نفر قابل افزایش است.

وی ادامه داد: برای تأمین تجهیزات و امکانات ناجیان غریق نیز برنامه ریزی صورت گرفت و با تأمین اعتبار نسبت به تأمین آن اقدام می‌شود.

به رغم تلاش و کم وکاستی های موجود دریای خزر در سال جاری تاکنون ۷۶ قربانی گرفت و بیشتر این افراد در مناطق ممنوعه غرق شدند. علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران نیز با اشاره به اینکه ۷۲ نفر از غرق شدگان مرد و مابقی زن هستند، افزود: ۷۵ درصد از غرق شدگان غیر بومی هستند و در این مدت شهرستان‌های نوشهر با ۱۳، محمود آباد با ۱۱، بابلسر و عباس آباد هر کدام با ۸ فوتی بیشترین موارد مرگ ناشی از غرق شدگی و شهرستان‌های جویبار و بهشهر بدون فوتی گزارش شده است.

وی افزود: بر اساس آمارها بیشترین ماهی که در آن غرق شدگی اتفاق افتاد به ترتیب مربوط به مرداد ماه با ۳۷، تیر با ۲۹، خرداد با ۸ و شهریور با ۲ مورد به ثبت رسید.

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران یادآور شد: بیشتر غرق شدگان در سنین ۲۱ تا ۳۰ سال با ۲۷ مورد هستند و بعد از آن ۱۱ تا ۲۰ با ۲۲ مورد و ۳۱ تا ۴۰ با ۱۱ مورد غرقی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

به گزارش پردیسان آنلاین، بیشتر غرق شدگان از قشر جوان، غیر بومی و مسافر هستند لذا به نظر می‌رسد اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در خصوص نحوه استفاده مطلوب و ایمن از دریا نیاز به عزم ملی در سراسر کشور دارد و تلاش مسئولین استانی به تنهایی چاره ساز نخواهد بود.

۹۵ طرح سالمسازی دریا در نوار ۴۲۰ کیلومتری ساحل خزر در مازندران فعال است.