با افزایش قیمت بنزین در بامداد ٢۴ آبان ماه سال گذشته دولت تصمیم گرفت درآمد حاصل از آن را به ۶٠ میلیون نفر از جامعه توزیع کند. در مرحله نخست ١٩ میلیون و ٢٨٣ هزار و ٢۴۵ سرپرست خانوار واریز شد.
بامداد ۲۴ آبان ماه ٩٨ افزایش قیمت بنزین مقرر شد، سبد حمایت معیشتی در سه مرحله (۲۷ آبان، ۳۰ آبان و دوم آذرماه) برای ۶۰میلیون نفر واریز شود که این امر انجام شد.
پس از واریز مرحله نخست، سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که یارانه حمایت معیشتی از این پس دهم هر ماه به حساب سرپرستان خانوار مشمول واریز میشود و پس از آن مراحل دوم و سوم به حساب مشمولان و خانواری که درخواست آنهابررسی و تایید شده بود واریز شد.
در مرحله چهارم نیز ٢٨۶ هزار و ۱۴۹ خانوار دیگر که درخواست بررسی مجدد آنها از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاییدشده، یارانه حمایت معیشتی اسفند ماه و مراحل قبل را همزمان دریافت کردند.
میزان سبد حمایت معیشتی برای خانوارها
سبد حمایت معیشتی به تناسب بعد افراد خانوار پرداخت میشود. خانواده یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانواده دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانواده سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانواده ۴ نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانواده پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت میکنند.
چه کسانی یارانه معیشتی نمیگیرند
هفت شاخص برای خانوارهایی که مشمول دریافت سبد حمایتی معیشتی نمی شوند، اعلام شده است.
خانوارهای دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان یا خانوارهای دارای دو واحد ملکی و همچنین خانوارهایی که ارزش ملک آنها در تهران و کلانشهرها ۱۲ میلیارد ریال و در سایر شهرستانها ۹ میلیارد ریال باشد، مشمول دریافت یارانه معیشتی نیستند.
همچنین خانوارهایی که دارای خودروی سواری به ارزش بیش از سه میلیارد ریال یا خودرو عمومی یا ارزش بیش از چهار میلیارد ریال باشند، بسته معیشتی تعلق نمیگیرند.
کارفرمایان دارای بیش از سه بیمه پرداز، خانوارهای دارای بیش از سه سفرخارجی غیر زیارتی و گیرندگان تسهیلات بانکی به مبلغ بیش از سه میلیارد ریال که در حال بازپرداخت اقساط باشند مشمول این کمک ها نیستند.
میزان درآمد یکی دیگر از شاخصها برای پرداخت سبد حمایت معیشتی است. بر اساس این شاخص حداقل درآمد ماهانه خانواده یکنفره باید چهار میلیون، خانواده دو نفره پنج میلیون، خانواده سه نفره ۶ میلیون و خانواده هفت نفره هفت میلیون و خانواده پنج نفر و بیشتر هشت میلیون تومان باشد.