سید حسن عادلی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین،‌ افزود: در چند هفته گذشته شرایط استان قم رو به بهبود بود و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وضعیت قم آبی شد. وی با تاکید بر شکننده بودن این وضعیت، اضافه کرد: افزایش مراجعات در چند روز گذشته این نگرانی را به وجود آورده که […]

سید حسن عادلی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین،‌ افزود: در چند هفته گذشته شرایط استان قم رو به بهبود بود و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وضعیت قم آبی شد.

وی با تاکید بر شکننده بودن این وضعیت، اضافه کرد: افزایش مراجعات در چند روز گذشته این نگرانی را به وجود آورده که شیوع ویروس کرونا در حال شدت گرفتن است و باید دستورالعمل‌های بهداشتی بیش از گذشته رعایت شود.

وی با بیان این‌که کوچک‌ترین سهل‌انگاری و یا عادی انگاری باعث اوج گرفتن مجدد کرونا خواهد شد،‌ ادامه داد:‌ وضعیت کنونی بیانگر این است که همشهریان باید همانند زمانی که استان در وضعیت هشدار و یا قرمز قرار داشت، نسبت به ویروس کرونا حساس باشند.

عادلی بیان کرد: با توجه به فشاری که بر عموم مردم استان در شرایط زرد و قرمز حاکم بود، زمانی که وضعیت استان آبی شد، مردم احساس کردند می‌توانند بخشی از محدودیت‌ها را برای خود و اطرافیان رفع کنند.

وی افزود: در صورتی که مردم باید محدودیت‌ها را همچنان رعایت کنند تا ویروس کرونا ریشه‌کن شود؛ زیرا با کوچک‌ترین سهل‌انگاری استان به شرایط زرد و قرمز بازخواهد گشت.

وی در ادامه با اشاره به ابتلای تعدادی زیادی از پزشکان به کرونا در قم، گفت: تعدادی از این پزشکان به دلیل تخصص‌هایشان خوددرمانی نمودند و بستری نشدند و تعدادی نیز بستری شدند.

رییس سازمان نظام پزشکی قم افزود: چهار نفر از پزشکان دکتر حسین جوهری،‌ محمد پهلوانی، تقی رزاقی و سید اسماعیل فاتحی در این راه آسمانی شدند.

وی اضافه کرد: بر اساس مصوبه ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی قم،‌ همکاران پزشکی که سن بالا و بیماری زمینه‌ای داشتند،‌ نباید در مطب‌ها فعالیت می‌کردند، ولی این پزشکان نپذیرفتند و خدمت به بیماران را انتخاب کردند.

به گفته وی، بیش از سه هزار پزشک، ماما و کارشناس پروانه دار عضو سازمان نظام پزشکی استان قم هستند.

هم‌زمان با کاهش قابل‌توجه شمار مبتلایان به کرونا در قم، وضعیت کرونایی این استان از روز بیستم دی‌ماه به حالت آبی درآمد.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.