بابک دایی، شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز افزود: بر این اساس دولت باقیمانده سهام خود در بانکهای ملت، تجارت و صادرات ایران و بیمههای البرز و اتکایی امین را در قالب یک صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF) با عنوان واسطه گری مالی یکم واگذار خواهد کرد و هر شخص حقیقی (هر کد ملی بدون محدودیت سنی) میتواند تا سقف ۲ میلیون تومان و با تخفیف ۲۰ درصد سهام این صندوقها را خریداری کند.
وی ادامه داد: پذیرهنویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاریهای بورس و سامانههای آنلاین معاملاتی و درگاههای غیرحضوری و حضوری بانکهای منتخب و برای اشخاص فاقد کد بورسی از طریق درگاههای غیرحضوری و حضوری بانکهای منتخب صورت میپذیرد.
او اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا به هموطنان توصیه میشود حتیالمقدور از مراجعه حضوری به شعب بانکها و کارگزاریها خودداری کرده و پذیرهنویسی را سامانههای آنلاین معاملاتی و درگاههای غیرحضوری بانکها و کارگزاریها انجام دهند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان فارس تصریح کرد: این واگذاری سهام یک فرصت مناسب برای ورود آحاد جامعه به سرمایهگذاری در سهام شرکتهای معتبری است که دولت با هدف مردمی کردن اقتصاد و امکان دسترسی تمام شهروندان به بازار سرمایه بازار انجام میدهد.
دایی افزود: داشتن کد بورسی برای پذیرهنویسی الزامی نیست اما متقاضیان برای انجام معامله این واحدها که از ۲ ماه بعد از تخصیص امکان پذیر است، میتوانند به تدریج و طی ماههای آتی نسبت به ثبتنام در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) و دریافت کد بورسی مطابق رویههای شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه اقدام کنند.
هشتم خرداد آخرین مهلت تعیین روش مدیریت سهام عدالت
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان فارس، با اشاره به ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در خصوص آزادسازی سهام عدالت افزود: به دنبال فرمان معظمله، بحث آزادسازی این سهام از نهم اردیبهشت جاری در دستور کار وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت و به مشمولان فرصت داده شده که تا ساعت ۲۴ روز پنجشنبه هشتم خردادماه امسال نسبت به تعیین روش مدیریت (مستقیم یا غیر مستقیم) اقدام کنند.
دایی، با اشاره به برخورداری سه میلیون و ۳۲۹ هزار و ۱۱ نفر از مردم فارس از سهام عدالت تصریح کرد: تمام مشمولان میتوانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت به آدرس samanese.ir نسبت به انتخاب یکی از ۲ روش مدیریت سهام خود به شکل مسقیم یا غیر مستقیم اقدام کنند.
او افزود: چنانچه سهامداران روش مستقیم را انتخاب نکنند، سیستم به شکل پیشفرض روش غیرمستقیم را برای این افراد انتخاب خواهد کرد.
وی اظهار داشت: در روش سهامداری به روش مستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت به شکل مستقیم و بدون واسطه در اختیار سهامدار قرار میگیرد در حالی که در روش غیرمستقیم مالکیت و مدیریت سهام عدالت از طریق شرکتهای سرمایه گذاری استانی انجام میشود و سهامدار حق انتقال به غیر و هیچگونه دخل و تصرفی را نخواهد داشت.
دایی گفت: انتخاب روش آزادسازی سهام عدالت فقط یک بار امکانپذیر خواهد بود اما برای افرادی که از ۱۰ تا ۱۵ اردیبهشت به اشتباه روش غیرمستقیم را انتخاب کردند یک مرتبه امکان ویرایش گذاشته شده تا تغییرات لازم را اعمال کنند.