معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسانجنوبی گفت: بیشترین خسارت سیل در این استان به محورهای مواصلاتی وارد شد.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، علیرضا عباسزاده امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ ضمن تشریح ابعاد بارندگیهای اخیر استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این بارشها برای خراسانجنوبی که چندین سال از خشکسالی رنج میبرد، بسیار نویدبخش بود.
وی با بیان اینکه سال زراعی از مهر هر سال تا پایان شهریور سال آینده است، افزود: از ابتدای سال زراعی جاری، متوسط بارش استان در اسفند و فروردین ۱۰۱.۵ میلیمتر است، متوسط میزان بارشها در مدت مشابه سال گذشته ۹۴.۷ میلیمتر بود که سال جاری تا این لحظه حدود ۱۰ درصد افزایش بارندگی داشتهایم، اما هنوز به نسبت بارشها در بلندمدت نرسیدهایم و باید به ۱۱۷.۶ میلیمتر برسیم.
معاون استاندار خراسانجنوبی با بیان اینکه نسبت به دوره بلندمدت مشابه ۱۴ درصد کاهش بارندگی داریم، گفت: بیشترین بارشها مربوط به حاجیآباد زیرکوه با ۶۷.۲ میلیمتر بود که پیشبینیهای هواشناسی و دو مرحله هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش شدید و سیلاب از قبل اطلاعرسانی شده بود.
وی با اشاره به حرف مردم در زیرکوه که چنین بارشی را در ۶۰ سال گذشته بیسابقه خوانده بودند، اظهار داشت: بارش شدید از ساعت ۱:۲۰ تا ۵:۰۰ در زیرکوه، سیلاب را جاری کرد که البته با توجه هشدارهای هواشناسی برای پنج شهرستان، همه در آمادهباش کامل بودیم و به محض اینکه تمرکز بارشها در زیرکوه اتفاق افتاد، امکانات برای رفع مشکلات بسیج شد.
عباسزاده با بیان اینکه مهمترین خسارت سیل به محورهای مواصلاتی وارد شد، گفت: حجم سیلاب بالا بود، از این رو برخی راهها بسته شد، البته پلیس راه و راهداری تا آخر شب همه محورها را بازگشایی کردند اما شانهها شسته و زیر آسفالت جادهها خالی شده است و ناایمن است و بهطور قطع ترمیم آنچه اتفاق افتاده، زمانبر است.
وی از همراهی همه دستگاهها با وجود فاصله زیاد زیرکوه تا مرکز استان قدردانی کرد و گفت: به درخواست فرماندار زیرکوه، جلسه مدیریت بحران در استان برگزار شد و امکانات و دستگاهها برای کمکرسانی بسیج شدند.
معاون استاندار خراسانجنوبی با بیان اینکه یک اقدام و همکاری خوب در شرایط بحران را تجربه کردیم، خاطرنشان کرد: معادن اطراف حاجیآباد، فرمانداری قاین، راهداری، بنیاد مسکن، هلالاحمر، بسیج سازندگی، قرارگاه شهید ناصری و ارتش پای کار آمدند و تا ظهر عمده دغدغهها رفع شده بود.
وی با ذکر اینکه روستاهای در مسیر سیل بازدید شده عنوان کرد: خسارت به واحدهای مسکونی و محلهای نگهداری دامها و بخش کشاورزی در سطح روستاها زیاد بود.
عباسزاده گفت: تیمهای ارزیاب از روز گذشته در محل حاضر شدهاند و خسارتها بعد از برآورد در روزهای آینده جمعبندی و اعلام خواهند شد.
وی با اشاره به دغدغه بازماندگان کنکور در سیل زیرکوه، گفت: از ساعت پنج صبح دغدغه حضور بهموقع دانشآموزان در کنکور را داشتیم و تمهیداتی هم در این زمینه اندیشیده شد، اما تعدادی از آنها گرفتار سیلاب شده بودند، بالگرد هم جوابگوی حجم دانشآموزان نبود و به زمان کنکور هم نمیرسیدیم.
معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه بلافاصله گزارش بازماندگان کنکور اطلاعرسانی شد، تصریح کرد: استاندار با رئیس سازمان سنجش صحبت کرد و اعلام شد، ظرف یکی دو هفته آینده آزمون مجدد برای بازماندگان کنکور برگزار خواهد شد.
وی افزود: برگزاری مجدد آزمون کنکور در سطح ملی بیسابقه است و خوشحال هستیم که مشکل بازماندگان کنکور استان حل شد.
عباسزاده با بیان اینکه بر اساس گزارشهای رسمی و رصدهای علمی در کنار تغییر اقلیم، نوع بارش باران در کشور تغییر کرده و بارشها مقطعی و سیلابآسا شده است، گفت: در اکثر نقاط کشور ما شاهد این بارشها هستیم، در سیستان و بلوچستان یا ۱۵ استان جنوبی کشور سال گذشته این مهم اتفاق افتاده است.
وی تصریح کرد: خراسانجنوبی پهناور و حوضه آبریز استان وسیع است و برای مدیریت آن، نیاز به تدابیر ویژه دارد، البته سدها و بندهای خاکی و سازههای آبخیزداری برای مدیریت سیلاب و تأمین آب در حال انجام است.
معاون استاندار با تأکید بر ضرورت بیمه شدن واحدهای مسکونی و کارگاهی و مزارع کشاورزی گفت: در همان ظهر روز حادثه سیلاب، مدیران بیمه کارآفرین که دو هزار بیمهگزار در شهر حاجیآباد دارند، در منطقه حضور پیدا کردهاند و مقرر شد امروز، شنبه غرامت خسارتدیدگان را واریز کنند.
Thursday, 28 November , 2024