هادی عبداللهی در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با بیان اینکه در صورت رعایت بعضی نکات افراد میتوانند با وجود سیروز کبدی عمری طولانی داشته باشند، اظهار کرد: در سیروز کبدی، به جز محدودیت مصرف نمک، محدودیت خاص دیگری از نظر رژیم غذایی برای افراد درگیر با این بیماری در نظر گرفته نمیشود.
وی با اشاره به اینکه بیماران سیروز کبدی، بیمارانی هستند که درگیر سوءتغذیه میشوند و اندامهای لاغری دارند، افزود: تغذیه برای این بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است و با توجه به اینکه مصرف غذاهای بینمک یا بسیار کمنمک مقداری مشکل است، این افراد میتوانند انواع ادویه، آبلیمو یا چربی به غذای خود اضافه کنند.
فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه به طور معمول محدودیت مصرف پروتئین برای این افراد وضع نمیشود، تصریح کرد: در طول یک روز، مصرف ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم پروتئین برای بیماران سیروز کبدی مد نظر قرار دارد و در برنامه رژیم غذایی آنها لحاظ میشود.
عبداللهی با بیان اینکه رژیمهای غذایی ایرانی حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم پروتئین دارد، ادامه داد: مصرف سه تا چهار گوشت خورشتی در کنار غذا، ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم پروتئین دارد و مصرف کباب و استیک کمتر به این بیماران توصیه میشود.
وی با بیان اینکه مصرف بعضی آنتیاکسیدانها مانند چای سبز و مصرف قهوه میتواند در بهبود بیماریهای کبدی کمک کننده باشد، اما درمان محسوب نمیشود، گفت: افراط و تفریط در هر امر میتواند آسیبرسان باشد و حتی در صورتی که افراد در مصرف عرق کاسنی افراط کنند، ممکن است بیماریهای دیگری سلامت آنها را تحت تأثیر قرار دهد.
فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه افراط در مصرف بعضی داروها و گیاهان دارویی حتی میتواند منجر به ایجاد هپاتیت دارویی شود، اضافه کرد: افراد درگیر با بیماریهای کبد و سیروز کبدی با رعایت نکاتی ساده مانند رعایت رژیم غذایی و پرهیز از مصرف دخانیات و الکل میتوانند به بهبود سلامت خود کمک کنند.