سعید برخوری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: این میزان مبارزه طی سه مرحله ریزش دستههای ملخ صحرایی انجام شد.
وی ریزش مرحله نخست دستههای پروازی ملخ صحرایی را ۲۵ اسفندماه سال گذشته در حوزه شهرستان قلعهگنج عنوان کرد و گفت: مبارزه علیه این ملخها از ۲۶ تا ۲۸ اسفندماه سال گذشته در سطح ۵۰۰ هکتار انجام شده است.
وی با بیان اینکه ریزش مرحله دوم دستههای پروازی ملخ صحرای نیز در ۲۲ فروردینماه سال جاری در حوزه قلعهگنج اتفاق افتاد، افزود: این مبارزه از ۲۳ تا ۲۶ فروردینماه امسال در سطح ۵۵۰ هکتار انجام شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تصریح کرد: مرحله سوم ریزش ملخها ۶ اردیبهشتماه سال جاری در حوزه شهرستان قلعهگنج آغاز شد که بلافاصله با این دستههای پروازی مقابله کردیم.
وی ادامه داد: همچنین مبارزه با پورههای فاز انفرادی و مهاجر از تاریخ هشت اردیبهشتماه سال جاری آغاز و همچنان ادامه دارد.
برخوری با بیان اینکه مبارزه علیه دستههای پروازی و سنین مختلف پورگی در حال انجام است، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی منطقه و گستردگی آفت بایستی تعداد اکیپهای عملیاتی اضافه شود و در این راستا حداقل ۱۰ اکیپ نیاز است.
وی اظهار داشت: پیشبینی میشود سطح مبارزه با ملخ صحرایی در سال جاری بیش از سال گذشته باشد و کمبود خودرو کمکدار به منظور تجهیز به سمپاش پشت وانتی و اجرای مبارزه شیمیایی ازجمله مشکلات اساسی مبارزه با ملخ صحرایی در این منطقه است.
طبق گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) امسال هجوم ملخها نسبت به سال گذشته، افزایش سه برابری خواهد داشت از این رو مسوولان باید توجه جدی به این منطقه به عنوان خط مقدم مبارزه با ملخ صحرایی داشته باشند چرا که رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان به صورت مداوم و مکرر از مستهلک بودن تجهیزات لجستیکی ابراز نگرانی کرده لذا برای جلوگیری از ورود ملخها به سایر مناطق کشور باید تدابیر لازم، برنامهریزی و پیشبینی شود تا همچون سال گذشته از میدان نبرد با ملخها پیروز بیرون بیاییم.
ملخها بیش از چهار و نیم میلیون تن محصول کشاورزی جنوب کرمان را تهدید میکنند که در صورت نبود مقابله همهجانبه شاهد نفوذ این آفت به مرکز کشور و نابودی محصولات کشاورزی و باغی خواهیم بود.
بر اساس تخمین های زده شده حمله یک دسته ۴۰ تا ۸۰ میلیونی ملخ ها قادر به مصرف غذای کافی برای ۳۵ هزار انسان در طی یک روز است. علاوه بر این حمله ملخ ها می تواند مسافت ۱۵۰ کیلومتر (۹۳ مایل) در روز را پوشش دهد.