ماجرای تغییر نام مدارس خیرساز در کهگیلویه و بویراحمد چیست؟

تغییر نام مدارس خیرساز و حذف نام شهدا از سر درِ مدارس در شهرستان باشت واکنش‌های متعددی را به دنبال داشته است اما مسئولان آموزش و پرورش می‌گویند نام شهدا هرگز حذف نمی‌شود.

به گزارش پردیسان آنلاین از کهگیلویه و بویراحمد، ضرورت توجه به نوسازی مدارس فرسوده در راستای کیفیت‌بخشی به فضای فیزیکی مدارس و تأثیر این موضوع بر پیشرفت تحصیلی از دغدغه‌های مهم آموزش و پرورش و خانواده‌ها به‌شمار می‌رود.

وجود بیش از ۴۸۰ مدرسه سنگی و ناایمن در کهگیلویه و بویراحمد و کمبود فضای آموزشی به‌ویژه در شهر یاسوج چالش بزرگی را پیش‌روی آموزش و پرورش استان قرار داده است.

به گفته سیدرضا حسینی‌نیک، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد ورود خیران در زمینه کمک به ایجاد زیرساخت‌های آموزشی در استان کهگیلویه و بویراحمد موجب شده است که ۳۰۰ فضای آموزشی به همت خیران به فضای آموزشی استان اضافه شود و نزدیک به ۲۰۰ فضای آموزشی خبرساز نیز در حال ساخت باشد.

آن طور که این مقام مسئول گفته است، ۴۰ درصد از مدارس ناایمن کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند و این استان در صدر جدول مدارس ناایمن کشور قرار دارد.

ماجرای تغییر نام مدارس خیرساز در کهگیلویه و بویراحمد چیست؟

بدون شک ساخت ۵۰۰ فضای آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد توسط جامعه خیران در کنار سایر کمک‌ها نظیر تهیه تجهیزات آموزشی و غیرآموزشی به مدارس قابل تقدیر است، اما موضوع تغییر نام مدارس خیرساز همواره مورد انتقاد بوده‌است.

در برخی از موارد خیر مدرسه‌ساز انتظار دارد که نام خود یا نام انتخابی روی مدرسه یا مکان ساخته شده قرار بگیرد، شاید این موضوع حق هر فردی باشد، اما تغییر نام مدارسی که به نام مبارک شهدا مزین است، موجب ایجاد ناراحتی و واکنش‌های متعددی می‌شود.

تغییر نام مدارس باشت عمدی نبوده‌است

در چند روز اخیر تغییر نام برخی از مدارس در شهرستان باشت با واکنش‌های متعدد همراه بوده‌است، بهنام برازنده، فرماندار شهرستان باشت در نشست شورای آموزش و پرورش این شهرستان به موضوع تغییر نام مدارس در این شهرستان واکنش نشان داد و اظهار کرد: بعضی از خیرانی که مدارسی را احداث کرده بودند، توقع داشتند این مدارس به نام خودشان باشد، همکاران ما در آموزش و پرورش و نوسازی مدارس بدون غرض یک‌سری تغییر و تحول نام دادند که اعلام شد، عمدی نبوده‌است.

وی افزود: تابلوها و اسامی مدارس به روال سابق برمی‌گردند و حتماً دوستان در نوسازی مدارس به آموزش و پرورش در تهیه تابلو کمک خواهند کرد، همچنین نام و یاد خیران باید در آن مدرسه گرامی داشته شود و به یادگار بماند، حال چه کتیبه و چه در زیرنویس تابلویی باشد که در سر درِ مدرسه نصب می‌شود.

ماجرای تغییر نام مدارس خیرساز در کهگیلویه و بویراحمد چیست؟

محمد مرادپور، سرپرست آموزش و پرورش شهرستان باشت در واکنش به موضوع تغییر نام مدارس گفت: آموزش و پرورش باشت نام هیچ شهیدی را از سر درِ مدارس حذف نکرده و نخواهد کرد.

وی افزود: مدارسی که قبلاً با نام شهید نام‌گذاری شده بودند همچنان پابرجا هستند، اما به‌دلیل اینکه این مدارس توسط خیران نوسازی شده‌اند و آنها هم خواسته‌اند که نام مؤسسه یا خیریه خود بر سر درِ این مدارس باشد، تابلوی خود را نصب کرده‌اند.

مرادپور تصریح کرد: با توجه به اینکه این مدارس هنوز تحویل آموزش و پرورش نشده‌است و تا مرحله تحویل در اختیار اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس هستند، به همین دلیل تابلوی آنها به نام خیر است.

وی خاطرنشان کرد: با رایزنی صورت گرفته با مدیرکل نوسازی مدارس تابلوی جدید این مدارس به نام شهدا حال در حال آماده شدن است و به‌زودی نصب می‌شود.

سرپرست آموزش و پرورش باشت با اشاره به فرسودگی تابلوهای قدیمی مدارس اضافه کرد: تابلوهای جدید به‌زودی آماده و نصب می‌شوند و هیچ تغییری ایجاد نمی‌شود.

تغییر نام مدارس بدون طی شدن مراحل قانونی ممنوع است

به گفته سیدولی موسوی، رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد، نام‌گذاری مدارس در کمیته‌ای در آموزش و پرورش استان مطرح می‌شود و فرآیند قانونی دارد و هیچ‌کس حق تغییر نام مدارس را از لحاظ قانونی ندارد.

وی گفته است اداره کل نوسازی مدارس استان نیز مدارس جدیدالاحداث را با توجه به تقاضای خیران به نام خیر نام‌گذاری می‌کند و مدارسی که به نام شهدا مزین هستند، در صورت تخریب و بازسازی به همان نام فعالیت خواهند داشت.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=312495

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: