لگیمات یکی از شیرینی های سنتی و قدیمی است که اصالت آن متعلق به حوزه عربی و استان های جنوب کشور و مخصوصا استان بوشهر است.
این شیرینی خوشمزه از نظر ظاهری شباهت زیادی به شیرینی بامیه دارد.
موارد لازم:
مایه خمیر (مخمر) دو قاشق غذاخوری
روغن مایع یک پیمانه برای سرخ کردن
شیره خرما یک پیمانه
آب یک پیمانه
آرد گندم دو پیمانه
ماست یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه پخت:
ابتدا مایه خمیر را با مقداری آب و اندکی شکر اضافه می کنیم تا مایه خمیر برسد.
بعد مایه خمیر را در ظرف در بسته ای ریخته و مقداری آب و ماست به آن اضافه کرده و آرد اندک اندک به آن اضافه می کنیم.
پس مواد را با هم مخلوط کرده تا خمیر نسبتا روانی بدست آید و بعد از مدت سه ساعت از تخمیرآن را در روغن داغ انداخته و میپزیم تا طلائی رنگ شود.
سپس آنها را با کفگیر برداشته و در شیره خرما که قبلا کمی روی حرارت ملایم گرم کرده ایم می اندازیم تا شیره خرما را جذب کند و بعد در آب کش میریزیم .