به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از بازار سرمایه، حسین عبدهتبریزی در مراسم افتتاحیه ششمین همایش بزرگ تأمین مالی از بازار سرمایه، که تحت عنوان «فرصتهای تأمین مالی در دولت چهاردهم» در محل اتاق ایران، برگزار شد، به فلسفه این نشست اشاره و اظهار کرد: در این سلسله نشستها، به صورت ویژه بر موضوع تأمین سرمایه تمرکز شده است.
وی افزود: یکی از نگرانیهای جدی در اقتصاد ایران، کاهش تشکیل سرمایه و نرخ پایین پسانداز است، در شرایطی که مردم با تورم دستوپنجه نرم میکنند، تشکیل سرمایه کمتر ملموس است و بسیاری از افراد از پس هزینههای خود برنمیآیند که این امر سبب شده است جایگزینی وسایل و داراییهای سرمایهای سختتر و وضعیت اقتصادی کشور با چالشهای جدی روبهرو شود.
پیشکسوت بازار سرمایه با اشاره به اهمیت تأمین سرمایه در دولت چهاردهم، عنوان کرد: مقامات کشور از این وضعیت نگران هستند و بر لزوم توسعه روشهای متنوع برای جذب سرمایه تاکید دارند.
عبدهتبریزی اضافه کرد: در دولت سیزدهم، بانک مرکزی نرخ بهره را ناگهان از ۲۳ تا ۳۰ درصد افزایش داد، با این حال این تصمیم در دولت گذشته از انسجام لازم برخوردار نبود و با تاکید بانک مرکزی رخ داد؛ این در شرایطی است که سیاستهای بانک مرکزی بر تثبیت نرخ ارز متمرکز بود که فشار زیادی به بازار سرمایه وارد کرد.
وی با اشاره به آثار ناشی از این سیاستها، تاکید کرد: در آن زمان این تصمیم فشار زیادی به بازار سرمایه وارد کرد.
پیشکسوت بازار سرمایه عنوان کرد: اصرار بر بازگشت به وضعیت قبلی چندان کارساز نیست، اما میتوان از فرصتهای این موقعیت استفاده کرد؛ نرخ بهره بعضی معضلات نظام بانکی همچون حذف رانت فاصله تورم و وامها و فساد مالی را کاهش میدهد، با این حال نرخ بهره میتواند فشار بالایی را به تولید کنندگان وارد کند.
عبدهتبریزی تاکید کرد: در حال حاضر بیشترین جذب سرمایه در بخش بازرگانی صورت میگیرد در حالی که بخش تولید قادر به پرداخت نرخهای بالای بهره نیست.
وی گفت: پیشنهاد میشود دولت به جای کاهش نرخ بهره موانع موجود را برطرف کند تا تولیدکنندگان بتوانند در فضای رقابتیتری فعالیت کنند.