لحظه ای که بقیه رو قضاوت میکنیم، این بلا سرمون میاد

قضاوت دیگران هم در اسلام و هم در علم روانشناسی، عادتی ناپسند است به این دلیل که خود فرد قضاوت کننده دچار مشکلی باورنکردنی خواهد شد.

معمولا قضاوت کردن طبیعت آدمیزاد است، اما وقتی بیش از حد از دیگران انتقاد کنید، می تواند نتیجه عکس بدهد. یادتان باشد که هر وقت انگشت تان را به سمت کسی نشانه می‌ گیرید، همیشه سه انگشت دیگر به سمت خودتان است. دلایلی که نشان می دهد قضاوت دیگران بر سلامت روان خودتان هم تأثیر می گذارد را در این قسمت از نمناک بررسی خواهیم کرد؛ پس با ما همراه باشید.

قضاوت دیگران شادی را از شما می گیرد

دفعه بعد که بیش از حد از شخص دیگری انتقاد کردید، به احساس تان توجه کنید. قضاوت دیگران باعث می شود نسبت به خودتان احساس خوبی نداشته باشید. این عادت منفی نه تنها می تواند بر روان شما تأثیر بگذارد، بلکه ممکن است مواد شیمیایی موجود در مغز که مسئول شادی و به وجود آمدن حس خوشبختی هستند، را از بین ببرد.

می توانید نسبت به دیگران بدبین شوید

وقتی دائما دیگران را قضاوت می کنید، آن ها را به دو دسته “خوب” یا “بد” طبقه‌بندی خواهید کرد. قضاوت دیگران شما را از دوستی یا حفظ رابطه سالم با‌ آن ها باز می دارد. چنین نگرشی ممکن است به پارانویا تبدیل شود و شما فکر کنید همه بدخواه تان هستند. وقتی دیگران را بدبینانه ببینید، به مرور مهربانی در شما از بین می رود.

قضاوت کردن

از رشد معنوی تان جلوگیری می کند

وقتی در مورد دیگران قضاوت می کنید و چیز های ناخوشایند می گویید، از مسیر رشد معنوی هم منحرف می شوید. وقتی به جای عیوب دیگران نقص های خودتان را ببینید، یاد می گیرید که دل سوزتر، صبورتر، بخشنده تر و خونسردتر باشید.

معمولا این قضاوت بازتابی از عیوب خودتان است

احتمالا شنیده اید که می گویند قضاوت نکنید، وَاِلا قضاوت خواهید شد. مردم اغلب دیگران را به شدت قضاوت می کنند، زیرا آن ها همان عیوب را تجربه کرده اند و از میزان ناپسند بودنش آگاه شده اند. معمولا افراد عیب های دیگران را بزرگ می کنند تا عیب های خودشان خیلی به چشم نیاید.

قضاوت دیگران می تواند شما را منزوی کند

اگر بیش از حد دیگران را قضاوت کنید، خیلی زود ویژگی هایی که افراد را برای تان جذاب می کند در نظرتان کم رنگ می شوند؛ یعنی شما به جای گپ زدن، خندیدن و خوش گذرانی با دوستان تان، درگیر عیب جویی از آن ها خواهید شد و سعی می کنید دیگر در دورهمی های شان نباشید و همین شما را منزوی خواهد کرد.

فراوانی و غنا را در زندگی تان از دست می دهید

طبق قانون جذب، شما هر چیزی را که به کائنات بفرستید همان را جذب می کنید. وقتی جملات منفی و قضاوتگرانه می فرستید، در ازای آن قضاوت و انرژی منفی دریافت خواهید کرد. اگر بخواهید در چیز های غیر مادی غنی باشید، می توانید با اصلاح نگرش تان شروع کنید.

تغییر نگرش

شما تبدیل به الگوی بدی برای فرزندان تان خواهید شد

والدین معمولا به فرزندان شان یاد می دهند که با دیگران همان طور رفتار کنند که دوست دارند با آن ها رفتار شود. اما اگر به آنچه می گویند عمل نکنند، ممکن است دیگر حرف شان خریدار نداشته باشد. اگر نمی خواهید فرزندان تان از دیگران متنفر باشند، دفعه بعد که وسوسه شدید آن ها را قضاوت کنید، یادتان باشد که آن ها هم دارند گوش می دهند.

ممکن است استرس تان بیشتر شود

قضاوت در مورد دیگران انرژی شما را تخلیه می کند و باعث ایجاد استرس می شود. از آن جایی که ممکن است احساس کنید استاندارد های بالاتری نسبت به سایرین دارید، خودتان را خسته می کنید تا دیگران را حقیر نشان دهید. قضاوت ناعادلانه شما ممکن است در نهایت به قیمت به خطر افتادن سلامت روانی تان تمام شود.

ممکن است مانع رسیدن شما به اهداف تان شود

بدون شک، شما اهدافی برای آینده تان دارید؛ اما آیا می‌دانستید که داشتن نگرش انتقادی می تواند مانع دستیابی به اهداف شما شود ؟ اگر همیشه نسبت به همه بدبین باشید تقریبا غیرممکن است که چیز های خوب را جذب کنید. از طرفی هم به دیگران در زندگی تان نیاز دارید و با قضاوت کردن؛ آن ها را از خودتان دور خواهید کرد.

درک شما نسبت به جهان محدود می شود

اگر واقع‌ گرا باشید، می‌دانید که در همه چیز خیر و شر وجود دارد. در نگرش قضاوت گرانه هیچ چیز مثبتی وجود ندارد و می تواند روی جهان بینی شما تاثیر منفی بگذارد. وقتی دائما در حال عیب‌ جویی از دیگران باشید؛ ممکن است از زندگی نا امید شوید و خوبی های جهان را نبینید.

دیدگاه منفی

قضاوت می تواند عادت های بد بیشتری در شما به وجود بیاورد

اگر عیب جویی مزمن از عادات بد شما باشد، به راحتی عادت های بد دیگری هم به آن اضافه خواهد شد. قضاوت در مورد دیگران می تواند منفی بافی، غیبت و کینه توزی را به دنبال داشته باشد. این تغییرات در رفتار و خلق و خوی تان می تواند آن قدر تدریجی باشد که ممکن است متوجه شان نشوید.

قضاوت می تواند مانع همدلی با دیگران شود

همدلی یعنی این که شما خودتان را به جای افراد آسیب دیده می گذارید و سعی می کنید درک شان کنید.

اگر دائما کسی را قضاوت کنید؛ فقط حال شان را بدتر می کنید و فرصت همدلی را از خودتان می گیرید. به تبع ارتباط تان را هم با دیگران از دست می دهید.

ممکن است باعث افسردگی و اضطراب شود

قضاوت مزمن ممکن است نشان دهنده نارضایتی شما از زندگی و اطرافیان تان باشد. وقتی افراد و اتفاقات با استاندارد های شما مطابقت نداشته باشند، افسرده و مضطرب می شوید. در چنین شرایطی ممکن است تمام تقصیر ها را به گردن دیگران بیندازید و به یک آدم غر غرو تبدیل شوید.

کمتر انعطاف‌پذیر می شوید

با داشتن نگرش قضاوت گرانه سعی می کنید تا می توانید کوتاه نیایید. در واقع روحیه نقادانه تان به شما اجازه نمی دهد که انعطاف‌پذیر باشید و همین هم باعث شود که احساس نا امیدی و ضعف کنید. فردی که می تواند انعطاف‌پذیر باشد و دیگران را بپذیرد و شرایط را تغییر دهد؛ در دراز مدت قوی تر خواهد شد.

دیگران شروع به قضاوت شما می کنند

همان طور که در ابتدا هم گفتیم، قضاوت کردن دیگران به خودتان برمی گردد. اطرافیان دیر یا زود از عیب جویی های شما خسته می شوند و سعی می کنند همان رفتار را به خودتان برگردانند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=278979

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: