«عبدالرضا شیخان» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پردیسان نوین تصریح کرد: اکنون ظرفیت تولید سیمان کشور به ۸۸ میلیون تن رسیده و در واقع حدود ۷۰ درصد ظرفیت در سال گذشته تولید محقق شد.
صنعت سیمان امسال وارد هشتاد و هفتمین سال فعالیت خود شده و این صنعت که از دهه ۸۰ شتاب خود را آغاز کرد، در سال ۱۳۸۰ حدود ۳۰ میلیون تن تولید داشت و براساس آمارهای منتشر شده بیش از ۱۰ میلیون تن واحد جدید در حال احداث است.
صادرات ۱۷ میلیون تنی
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان خاطرنشان ساخت: سال گذشته با وجود دشواری های تحریم و در آخر سال هم کرونا در فعالیت ها بی تاثیر نبود، اما با همت تلاشگران این صنعت بالغ بر ۱۷ میلیون تن صادرات تحقق یافت.
وی تصریح کرد: امسال پیش بینی شرایط سختی را داریم، اما انتظار می رود با پشتیبانی دولت از واحد های سیمانی، از این شرایط گذر کنیم.
شیخان افزود: شرایط رکود تورمی حفظ تولید و اشتغال در واحد های صنعت سیمان بسیار مشکل است، اما حمایت از بخش خصوصی در این شرایط مورد درخواست است.
هزینه حمل یک فاکتور مهم
دبیر انجمن یاد شده گفت: شرایط امروز فاکتور حمل و نقل در صنعت سیمان نقش مهمی ایفا می کند و این امر در قالب هزینه های جاده ای و دریایی محسوس است و باید در قیمت های جدید مورد توجه قرار داد.
وی اضافه کرد: نرخ سیمان براساس عرضه و تقاضا مورد محاسبه قرار می گیرد و سالیانه با بررسی کارشناسی و در نشستی با مسوولان ذیربط نهایی و شکل اجرایی پیدا می کند.
به گفته شیخان، امروز مقایسه قیمت فولاد و سیمان برای یک واحد (کیلو گرم یا تن) در کشور اختلاف ۳۰ برابری را نشان می دهد، درحالی که براساس نرخ جهانی اختلاف هفت تا هشت برابری است.
وی یادآور شد: امروز مقایسه قیمت سیمان با سایر مصالح ساختمانی گویای آن است که این بخش متناسب با شرایط افزایش نرخ نداشته است.
قیمت جهانی فولاد حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ دلار بطور متوسط ارزیابی می شود، در حالی که قیمت هرتن کلینکر و سیمان صادراتی میانگین ۲۱ دلار برآورد می شود.
آمارهای وزارت صنعت از قیمت سیمان
براساس آمار وزارت صنعت، قیمت هرتن سیمان خاکستری تیپ ۳۲۵- ۱ فله ای در بهمن سال گذشته دو میلیون و ۲۴۹ هزار و ۷۰۰ ریال بود و در مقایسه با نرخ دیماه ۹۸ که دو میلیون و ۲۳۷ هزار و ۴۹ ریال بود، رشد ۰.۶ درصدی یافت. اما بهمن ۹۷ نرخ این نوع سیمان یک میلیون ۵۷۷ هزار و ۵۰۸ ریال ثبت شده بود که سال گذشته ۴۲.۶ درصد رشد یافته است.
سیمان خاکستری تیپ ۳۲۵- ۱ پاکتی در بهمن ماه ۹۸ هر پاکت ۱۴۱ هزار و ۶۹۰ ریال بود و در دیماه همان سال هم هر پاکت ۱۴۱ هزار و ۳۵۷ ریال تعیین قیمت شد و رشد ۰.۲ درصدی داشت، در مقایسه با بهمن ۹۷ که هرپاکت ۱۰۳ هزار و ۹۰ ریال بود، رشد ۳۷.۴ درصدی را ثبت کرد.
ضمن اینکه سیمان خاکستری تیپ ۲ فله ای هر تن دو میلیون و ۲۹۱ هزار و ۵۰۸ ریال در بهمن پارسال نرخ داشت و در مقایسه با دی ماه ۹۸ که هر تن دو میلیون و ۲۷۷ هزار و ۵۵۸ ریال بود، رشد ۰.۶ درصدی یافت.
همچنین قیمت این نوع سیمان در بهمن ۹۷ به ازای هر تن یک میلیون ۶۱۳ هزار و ۸۴۴ ریال عرضه شده بود، که پارسال ۴۲ درصد رشد قیمت یافته است.
سیمان خاکستری تیپ ۲ پاکتی در بهمن ماه سال گذشته به ازای هر پاکت ۱۴۳ هزار و ۸۰۰ ریال ارزش داشت و نسبت به دیماه ۹۸ هم که ۱۴۳ هزار و ۴۰۵ ریال بود، ۰.۳ درصد افزایش داشت، اما نسبت به بهمن ۹۷ که ۱۰۵ هزار و ۲۵۹ ریال به ازای هر پاکت تعیین ارزش شده بود، ۳۶.۶ درصد رشد دارد.
به گزارش پردیسان نوین، وزارت صنعت، معدن و تجارت در مرداد ۹۷ از موافقت این وزارتخانه با افزایش ۱۲ درصدی قیمت سیمان خبر داد و گفت: این افزایش بها برای دو سال ۹۶ و ۹۷ برمبنای سالیانه ۶ درصد محاسبه و اجرایی شد.
افزایش ۱۲ درصدی مشمول همه اقلام سیمان تولیدی بود و مبنای عملکرد کارخانه های مربوطه قرار گرفت.