به گزارش پردیسان آنلاین، مردم قم آغازگر این قیام بودند، خبر انتشار مقاله موهن روزنامه اطلاعات با پیشگامی علما و مراجع عظام، برپایی تظاهرات انقلابی علیه رژیم منحوس طاغوت را رقم زد. حرکتی که از ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ ریشه دوانده بود و قرار بود در ۱۹ دی ماه ۱۳۵۶ نقطه عطفی برای شکل گیری حرکت های توده های مردم علیه نظام ستم شاهی شود و پیروزی انقلاب را در سال ۱۳۵۷ رقم زند.
در جریان این قیام تعدادی از تظاهر کنندگان توسط رژیم به شهادت رسیدند و یا زخمی شدند، اما به دلیل شرایط سخت آن دوران و عدم امکان مراجعه به مراکز درمانی آمار مشخصی از این شهدا در دست نیست و آنچه به ثبت رسیده نام شهیدان بزرگوار و مظلوم، سلیمان زرین نعل، حسین قاسمیان، غلامرضا همراهی، محمد ملک لو و دانش آموز شهید حیدر رضایی است که در قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم می درخشد و همین اثر خون پاک این شهدا است که موجب استمرار قیام های مردمی در سایر استان ها و نهایتا پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ گردید.
قیام ۱۹ دی سرآغاز حرکتهای اعتراضآمیز مردم علیه نظام ستم شاهی بود. هدف از انتشار آن مقاله توهین آمیز، تخریب چهره امام خمینی (ره) بود، ولی قیام ۱۹ دی موجب شد، تا امام به عنوان رهبر انقلاب اسلامی در مبارزه با حکومت پهلوی شناخته شود. پس از این قیام، انقلاب در بین توده های مردم گسترش یافت.
قیام ۱۹ دی مردم قم، به عنوان شروع مرحله ای جدید در نهضت اسلامی و عامل شتاب در جریان انقلاب محسوب می شود. انقلابی که پس از یک سال و یک ماه در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رسید و نظام ۲۵۰۰ ساله ستم شاهی را از این سرزمین برچید و بعد از ۱۴۰۰ سال حکومت اسلامی را بر پا کرد.
حالا مردم ولایتمدار و با بصیرت قم در سالروز قیام ۱۹ دی با سکان دار انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب دیدار می کنند تا هر سال با آرمانهای رهبری، امام و شهیدان تجدید میثاق نمایند. تا سر عهد خویش با شهدا، ولایت مدار بمانند و فرمایشات ایشان را که گره گشای مشکلات کشور و موجب بصیرت افزایی در برابر دشمنان است، نصب العین قرار دهند.