محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که به صورت وبینار برگزار شد، افزود: آمار ابتلا، مرگ و میر، بستری ها و بیماران وخیم کرونایی در قم طی هفته های اخیر روند نزولی داشته که ادامه این روند نیازمند حراست است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، اظهار داشت: هم […]
محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که به صورت وبینار برگزار شد، افزود: آمار ابتلا، مرگ و میر، بستری ها و بیماران وخیم کرونایی در قم طی هفته های اخیر روند نزولی داشته که ادامه این روند نیازمند حراست است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، اظهار داشت: هم اکنون ۲۳۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند که بار بیشتر آن بر بیمارستان های شهید بهشتی و کامکار است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۵۵ بیمار بدحال در مراکز درمانی استان بستری هستند، گفت: میانگین آمار فوتی بیماران کرونایی در قم بین ۲ تا ۴ نفر است ضمن اینکه در روزهای اخیر بیشتر افراد مراجعه کننده به اورژانس قم افراد مسن بوده اند.
وی اظهار داشت: تعداد بیماران بستری در بیمارستان های فرقانی و امام رضا(ع) به کمتر از ۲۰ نفر کاهش یافته است که این موضوع موجب شده تا این بیمارستان ها در آستانه پاک شدن کامل از بیماران کرونایی باشد.
قدیر بیان داشت: بر اساس آخرین آمار اعلام شده وزارت بهداشت، قم در رده ۲۷ و از نظر آمار فوتی در رده ۲۳ کشوری قرار گرفته است که باید از این وضعیت خوب حراست شود.
وی با بیان اینکه محدودیت ها نباید به صورت ناگهانی برداشته شود گفت: رعایت محدودیت ها و پرهیز از مهمانی های خانگی در شب یلدا ضروری است که با توجه به در دستور کار قرار گرفتن این موضوع توسط ستاد ملی مقابله با کرونا، منتظر اعلام سیاست های این ستاد هستیم.
قدیر تاکید کرد: رعایت دستورالعمل های بهداشتی در قم بین ۸۵ تا ۹۰ درصد است که این آمار بسیار خوبی است و همکاری مردم در این زمینه بسیار خوب بوده است.
وی با اشاره به این که مهمترین عامل در کنترل آمار مرگ و میر بیماران کرونایی، تجربه و مهارت کادر درمان بوده است، گفت: میانگین مرگ و میر بیماران کرونایی در قم بسیار پایین تر از میانگین کشوری است.
وی با بیان اینکه همکاری اصناف در رعایت دستورالعمل های بهداشتی بسیار خوب بوده است گفت: یکی از مهمترین عوامل موقفقیت اجرای محدودیت های کرونایی همکاری اصناف بوده است که به الگویی برای رعایت مسائل بهداشتی تبدیل شد.
قدیر گفت: ساختمانی در جوار بیمارستان فرقانی به عنوان نقاهتگاه اصلی با ظرفیت ۵۰ تخت و همچنین ساختمان امامزاده جمال اداره کل اوقاف و مجتمع ولایت به عنوان نقاهتگاه های ذخیره در استان در نظر گرفته شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه با بیان این که این استان بحران سنگین کرونا در موج دوم را پشت سر گذاشته است، اظهار داشت: موج دوم کرونا در قم بسیار طولانی و حدود چهار ماه به طول انجامید که با همت کادر درمانی این موج سنگین پشت سر گذاشته شده است.
احسان شریفی پور با تاکید بر اینکه اعمال محدودیت ها و جدی گرفتن دستورالعمل های بهداشتی توسط مردم تاثیر مستقیمی در کاهش آمار کرونایی در استان داشته است، اظهار داشت: کیفیت مراقبت ها و افزایش تجربه کادر درمان موجب شده تا آمار مرگ و میر در استان نسبت به موج اول کرونا کاهش چشمگیری داشته باشد.
وی با بیان اینکه وضعیت استان از نظر بروز کرونا در شرایط بسیار ناپایداری قرار دارد، گفت: اهمال در رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تعجیل در برداشتن محدودیت ها موجب شیوع مجدد این بیماری در قم می شود.
وضعیت کرونا در قم از روز پانزدهم آذرماه جاری به حالت نارنجی درآمده است.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند
Saturday, 23 November , 2024