“قم در مسیر تحول”/هیچ زباله‌ای تا پایان سال ۱۴۰۰ در قم دفن نمی‌شود

به گزارش پردیسان آنلاین، سید امیر سامع امروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی، افتتاح و بهره‌برداری چهار پروژه  زیست‌محیطی شهرداری قم که در سومین چهارشنبه افتتاح پروژه‌های شهری در قالب طرح “قم در مسیر تحول” برگزار شد، مدیریت پسماند در شهر را از شاخصه‌های مهم مدیریت شهری دانست و گفت: این موضوع یکی از محوری‌ترین مأموریت‌ها در نحوه مدیریت شهر است.

وی بابیان اینکه در برنامه عملیاتی پنج‌ساله شهرداری کاهش تولید پسماند، افزایش تفکیک، جداسازی و تبدیل به مواد آلی موردتوجه است، بیان کرد: این موضوع در کارگروه پسماند استان قم نیز مورد اهتمام قرارگرفته است.

سامع در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه یکی از مشکلات شهر قم وضعیت پسماندهای پزشکی و عفونی تولیدشده در مطب‌ها و کلینیک‌ها بود، افزود: خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته نخستین دستگاه امحاء کشور برای شهر قم از چین وارد شد و علی‌رغم وجود محدودیت‌های کرونایی و اعزام کارشناسان خارجی در ارتباط‌های تصویری که برقرار شد کارشناسان مدیریت پسماند این دستگاه را نصب کردند و مراحل تست و راه‌اندازی آن انجام شود.

وی بابیان اینکه در حال حاضر با بهره‌گیری از این دستگاه تمام پسماندهای پزشکی بی‌خطرسازی می‌شود افزود: ظرفیت این دستگاه ۱۰ تن در روز است و با راه‌اندازی این دستگاه از امروز در سایت البرز دفن پسماند پزشکی نخواهیم داشت.

معاون خدمات شهری شهرداری قم به آغاز عملیات اجرایی خط دوم پردازش و تفکیک پسماند اشاره کرد و افزود: نخستین خط تفکیک پسماند شهر قم در سال ۹۸ با ظرفیت ۳۰۰ تن در روز راه‌اندازی شد و امروز نیز شاهد کلنگ زنی خط دوم آن هستیم که امیدواریم تا شش ماه آینده راه‌اندازی شده و تا پایان سال هیچ‌گونه دفن پسماند را در قم نداشته باشیم.

وی بابیان اینکه در خط یک پردازش و تفکیک پسماند شاهد تولید کود آلی و ارگانیک برای استفاده کشاورزان و باغداران هستیم، افزود: این خط ۱۰ هزار مترمربع مساحت دارد اما برای خط دوم ۲۰ هزار مترمربع اضافه‌شده تا چرخه فرآوری به‌صورت کامل انجام پذیرد.

سامع به راه‌اندازی سامانه نرم‌افزاری زیپاک نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس این سامانه امکان ارتباط مستقیم با مردم از طریق شبکه‌های مجازی وجود دارد و شهروندان می‌تواند با بهره‌گیری از آن به اطلاعات مربوط درزمینهٔ مدیریت پسماند دست پیداکرده و درزمینه جمع‌آوری و انتقال پسماند برنامه‌ریزی و زمان‌بندی داشته باشند.

معاون شهردار قم در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح ساماندهی پسماندهای ساختمانی اشاره کرد و گفت: در موضوع پسماندهای ساختمانی نیز استقرار باکس‌هایی پیش‌بینی‌شده است و انتقال مکانیزه آن صورت می‌گیرد، همچنین هر ساختمانی که بخواهد تخریب و یا خاک‌برداری شود بر اساس مقررات پیش‌بینی‌شده نظارت لازم صورت گرفته و از تخلیه نخاله‌ها در اماکن غیرمجاز جلوگیری می‌شود.

سامع بابیان اینکه در ارتباط با جمع‌آوری پسماندهای خشک نیز فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است، گفت: در سال ۹۴ حدود ۱۳ غرفه بازیافت داشتیم به ۴۹ غرفه رسیده است.***

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=150422

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: