داوود قاسمی در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار کرد: برنامههای زمانبندی خاموشی که برای سال جاری درنظر گرفتهایم که در اپلیکیشن «برق من» و سایتهای شرکتهای توزیع برق استانها و شهرستانها اعلام میشود که این خاموشیها طبق برنامه و با توجه به شرایط شبکه انجام میگیرند و این مدیریت برنامهریزی شده مصرف در سراسر کشور اتفاق میافتد و برای بخشهای مختلف نیز وجود دارد.
وی افزود: برای بخش خانگی، این خاموشیها از ساعت ۹:۰۰ آغاز و تا ساعت ۱۹:۰۰ ادامه پیدا میکنند و زمانهای خاموشی دو ساعته هستند و به صورت گردشی بین مشترکین خانگی اعمال میشوند؛ به این معنا که اگر امروز برق یک منطقه از ساعت ۹ تا ۱۱ قطع شده باشد، این خاموشی به صورت یک روز در میان اتفاق میافتد، البته این موضوع بستگی به شرایط شبکه و برنامهریزیهای لحظهای دارد و در حال حاضر این خاموشیها یک روز در میان انجام میشود، ولی بسته به میزان مصرف و شرایط کلی شبکه، ممکن است در آینده هر روز اتفاق بیفتد.
سخنگوی صنعت برق اصفهان تصریح کرد: زمانهای خاموشی به طوری تعیین میشود که در یک زمان خاص مثل ساعت ۳ تا ۵ بعد از ظهر (اوج گرمای هوا) رخ ندهد، بلکه به صورت گردشی و عادلانه در ساعات مختلف انجام شود و این موضوع به عنوان «خاموشیهای برنامهریزیشده» در سایتها و اپلیکیشنهای مربوطه اعلام میشود و مردم میتوانند با وارد کردن شناسه قبض برق خود در لینکهای موجود، اطلاع پیدا کنند که در چه زمانی و چه مدت برق آنها قطع خواهد شد.
قاسمی ادامه داد: به تازگی در اپلیکیشن «بله» نیز پیامهایی برای مشترکان برق برای خاموشیها ارسال میشود، اما مهم این است که این خاموشیها برنامهریزی شده هستند و در حد امکان سازماندهی شدهاند، اما موضوع این است که شبکه برق یک شبکه زنده است، یعنی هر چقدر مصرف وجود داشته باشد، باید تولید نیز در همان سطح باشد و این توازن باید حفظ شود؛ در حال حاضر ما در کشور ۵۰ هزار مگاوات تولید برق داریم، اما مصرف به تدریج به ویژه با افزایش دمای هوا به ۶۰ هزار مگاوات نزدیک میشود.
وی بیان کرد: حدود ۵ درجه افزایش دما در کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتهایم و هر یک درجه افزایش دما، حدود ۱۸۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه میکند، بنابراین باید به مصرفی معادل ۵۸ هزار مگاوات در کل کشور برسیم و عدد مصرف برق را در اردیبهشت سال جاری، در خرداد سال گذشته به ثبت رسیده است.
سخنگوی صنعت برق اصفهان عنوان کرد: افزایش تقاضای مصرف در کل کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۹ هزار مگاوات نیز رسیده است، این در حالی است که بخشی از نیروگاههای ما هنوز در حال تعمیر و سرویس هستند و تا اواسط خرداد به شبکه باز خواهند گشت.
دو سوم نیروگاههای برقابی در دسترس نیستند
قاسمی تاکید کرد: یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار، خشکسالیهای چند سال اخیر و کمبود آب است و دو سوم نیروگاههای برق آبی ما در دسترس نیستند، این موضوع وضعیت تولید برق کشور را بسیار دشوارتر میکند؛ در این شرایط وقتی مصرف بالا و تولید محدود است، تنها راه مدیریت تقاضا و کاهش مصرف است.
وی اضافه کرد: یک پست برق به دلیل گرمای شدید و افزایش بار الکتریکی از مدار خارج شده یا خطوط فشار قوی دچار مشکل شدهاند، در این مواقع، گروههای عملیاتی به تعمیرات میپردازند و شرایط را جبران میکنند؛ این چنین موضوعاتی هستند که در برنامه زمانبندی اولیه پیشبینی نشدهاند و ممکن است باعث شوند که برق یک منطقه صبح قطع شود و بعد از ظهر نیز دوباره خاموشی داشته باشد و یعنی یک روز در هفته نیست، بلکه گاهی سه روز در هفته و یا حتی بیشتر نیز اتفاق بیفتد.
سخنگوی صنعت برق اصفهان ادامه داد: این اتفاقات به دلیل شرایط خاص شبکه و تصمیمات لحظهای دیسپاچینگ ملی تهران است که در راستای حفظ پایداری شبکه و جلوگیری از وقوع خاموشی سراسری تصمیمگیری میکند و در واقع تمام این مدیریتهای مصرف در سطح ملی انجام میشود تا از فروپاشی شبکه جلوگیری شود و میدانیم که این موضوع برای مردم بسیار سخت است، به ویژه برای بخش صنعت که شرایط خاص خود را دارد.
قاسمی عنوان کرد: در زمینه مدیریت مصرف، برای صنایع زیر دو مگاوات، یک روز در هفته خاموشی پیشبینی شده است و به صنایع بالای دو مگاوات ابلاغ کردهایم که باید ۲۵ درصد از مصرف روزانه خود کاهش دهند تا بتوانیم این شرایط را مدیریت کنیم؛ شرایط تولید برق الان بسیار خاص است و گرمای هوا به شدت افزایش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: پویش به نام «مثبت ۲۵ درجه» یا «هوای خانه را مثبت کن» را آغاز کردهایم، در این پویش از مردم میخواهیم دمای خانههای خود را روی منفی ۱۶ درجه تنظیم نکنند، بلکه در دمای ۲۴ تا ۲۵ درجه تنظیم کنند و از مردم درخواست میکنیم که در زمان پیک بار از از ساعت ۱۳:۰۰ تا ۱۸:۰۰ از ۱۹:۰۰ تا ۲۲:۰۰ از وسایل برقی پرمصرف استفاده نکنند.