قاچاق سوخت از دلایل عمده ناترازی‌ها است / عزم ویژه دستگاه قضائی در برخورد با قاچاقچیان

یکی از دلایل عمده ناترازی سوخت در کشور، قاچاق سازمان یافته سوخت به شمار می‌رود که دستگاه قضائی به ویژه دادستانی، عزمی ویژه در برخورد با قاچاقچیان کالا، ارز و سوخت دارد و هیچ رأفت اسلامی و تخفیفی شامل حال خاطیان و قاچاقچیان نخواهد شد.

به گزارش پردیسان آنلاین، قاچاق سوخت یکی از معضلات جدی در بسیاری از کشورها به شمار می‌رود و این پدیده که به معنای انتقال و فروش غیرقانونی سوخت است، تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد، جامعه و محیط زیست دارد، قاچاق سوخت باعث افزایش قیمت سوخت در بازارهای قانونی می‌شود و با کاهش عرضه سوخت در بازار رسمی، قیمت‌ها افزایش می‌یابد و مردم مجبور می‌شوند هزینه‌های بیشتری برای تأمین انرژی خود پرداخت کنند که این افزایش هزینه‌ها مشکلات جدی ایجاد می‌کند و می‌تواند به افزایش فقر و نابرابری‌های اجتماعی منجر شود.

قاچاق سوخت تأثیرات مخربی بر محیط زیست دارد و انتقال غیرقانونی و غیرمجاز سوخت که به طور معمول با استفاده از روش‌ها و وسایل غیر استاندارد انجام می‌شود، می‌تواند به نشت و آلوده شدن خاک و آب‌ها منجر شود، همچنین استفاده غیرمجاز و بیش از حد از منابع سوختی می‌تواند به افزایش آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی منجر شود و این تأثیرات محیطی نه تنها به طبیعت آسیب می‌زند، بلکه سلامت انسان‌ها را نیز به خطر می‌اندازد.

قاچاق سوخت به طور معمول با افزایش جرایم همراه است و این فعالیت‌های غیرقانونی توسط گروه‌ها و شبکه‌های جرایم سازمان‌یافته انجام می‌شود که می‌تواند امنیت و ثبات جامعه را به خطر بیندازد؛ قاچاق سوخت تأثیرات اجتماعی گسترده‌ای دارد و افزایش هزینه‌های انرژی می‌تواند به کاهش خدمات اجتماعی و عمومی منجر شود.

برای مقابله با قاچاق سوخت، اقدامات مؤثری باید مد نظر قرار گیرد که یکی از این اقدامات، تقویت نهادهای نظارتی و اجرایی است و ایجاد سیستم‌های نظارتی قوی و مؤثر می‌تواند به کاهش قاچاق سوخت و افزایش شفافیت کمک کند، آموزش و آگاهی‌بخشی به مردم نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید با اجرای برنامه‌های آموزشی و تبلیغاتی، مردم از تبعات منفی قاچاق سوخت آگاه و به همکاری با نهادهای دولتی در مقابله با این معضل تشویق شوند و در نهایت، افزایش آگاهی عمومی می‌تواند به کاهش تقاضا برای سوخت‌های قاچاق و افزایش همکاری مردم با دولت منجر شود.

با توجه به تأثیر قاچاق سوخت بر ناترازی سوخت در کشور، لزوم پیشگیری از این امر، وظیفه دستگاه‌های قضائی در برابر پیشگیری از قاچاق سوخت، تأثیر آگاهی‌بخشی به مردم و اطلاع‌رسانی عمومی پرونده‌های قاچاق سوخت در رسانه، با سیدمحمد موسویان، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان گفت‌وگویی داشتیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

قاچاق سوخت از دلایل عمده ناترازی‌ها است / عزم ویژه دستگاه قضائی در برخورد با قاچاقچیان

پردیسان آنلاین: قاچاق سوخت چه تأثیری بر ناترازی سوخت در کشور دارد و به منظور پیشگیری از این اقدام چه فعالیت‌هایی انجام می‌شود؟

موسویان: یکی از دلایل عمده ناترازی سوخت در کشور، قاچاق سازمان یافته سوخت به شمار می‌رود و بر اساس دستور دادستان کل کشور و رئیس کل دادگستری، قرارگاه عملیاتی مبارزه با قاچاق سوخت در دادستانی اصفهان تشکیل شد که اعضای مرتبط در این قرارگاه عضو هستند و فعالیت‌های مد نظر به صورت جدی در دستور کار قرار دارد.

به صورت کلی، سوخت با قیمت دولتی در اختیار بعضی مشاغل و نهادها از جمله معادن، مرغداری‌ها، دامداری‌ها و حوزه حمل و نقل قرار می‌گیرد که گاهی اوقات سوخت اختصاص یافته مصرف نمی‌شود و سوخت مصرف نشده جمع‌آوری و بر اساس یک شبکه قاچاق، سوخت‌های جمع‌آوری شده به صورت غیرقانونی قاچاق می‌شود و همین امر منجر به کمبود سوخت در کشور شده است که مبارزه با قاچاق سوخت و جلوگیری از این اقدام به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.

دستگاه قضائی به ویژه دادستانی، عزمی ویژه در برخورد با قاچاقچیان کالا، ارز و سوخت دارد و هیچ رأفت اسلامی و تخفیفی شامل حال خاطیان و قاچاقچیان نخواهد شد، چراکه این افراد به تولید و امنیت اقتصادی کشور آسیب می‌زنند و به موجب قانون و مقررات، قاطعانه با آنها برخورد خواهد شد.

پردیسان آنلاین: در سال جاری چه تعداد پرونده در حوزه قاچاق سوخت تشکیل شده است؟

موسویان: به تازگی پرونده‌ای در حوزه قاچاق سوخت در استان اصفهان تشکیل شده است که متهمان آن مربوط به چند استان بودند، این پرونده در حال رسیدگی است و برخورد جدی و قاطعانه با این متهمان و سایر افرادی که نسبت به قاچاق سوخت اقدام می‌کنند، صورت خواهد پذیرفت.

در سال ۱۴۰۳، سه پرونده به عنوان پرونده قاچاق عمده سوخت تشکیل شده است که برخورد قانونی و قاطع به‌عمل خواهد آمد و با تشکیل قرارگاه عملیاتی مبارزه با قاچاق سوخت، شناسایی‌ها دقیق‌تر خواهد بود؛

قوانین مربوط به قاچاق کالا و ارز یکی از قوانینی است که به‌روزرسانی شده و آخرین اصلاحات قانون گذار مربوط به سال ۱۴۰۲ است و در صورتی که به درستی اجرایی شود، تأثیرگذار خواهد بود.

قاچاق سوخت از دلایل عمده ناترازی‌ها است / عزم ویژه دستگاه قضائی در برخورد با قاچاقچیان

پردیسان آنلاین: دستگاه‌های اجرایی چه نقش و وظیفه‌ای در راستای پیشگیری از قاچاق سوخت دارند و ارتباط دستگاه‌های اجرایی با یکدیگر و دستگاه قضائی، تا چه میزان در پیشگیری از قاچاق سوخت مؤثر است؟

موسویان: پرونده‌های قاچاق شبکه‌ای عمده به دستگاه قضائی ارجاع می‌شود و به قاچاق جزئی، تعزیرات حکومتی رسیدگی می‌کند، دستگاه‌های اجرایی، تکلیف بر نظارت مصرف سوخت دارند که باید نظارت بر مصرف سوخت و ارائه گزارش داشته باشند، لذا در صورتی که دستگاه‌ها به تکلیف خود عمل نکنند و همین موضوع منجر به تشکیل پرونده قاچاق شود، به موجب ترک فعل، با دستگاه‌های اجرایی برخورد خواهد شد.

ارتباط دستگاه‌های اجرایی با یکدیگر و با دستگاه قضائی، در پیشگیری از قاچاق سوخت نقش بسزایی خواهد داشت و به همین دلیل به دستگاه‌های اجرایی تکلیف شده است وظیفه نظارتی خود را اعمال و ضابطان نیز بر اساس تکالیف قانونی اقدام کنند.

پردیسان آنلاین: به منظور پیشگیری از قاچاق سوخت چه اقداماتی انجام می‌شود و آیا اقدامات انجام شده به منظور پیشگیری از این امر باید معطوف به استان‌های مرزی باشد؟

موسویان: به صورت کلی پیشگیری از قاچاق سوخت نیازمند عزم و همتی جدی است، فعالیت‌های قابل تقدیری در این حوزه انجام شده است و دستگاه قضائی نیز به موجب قانون با قاچاقچیان سوخت برخورد قاطع خواهد داشت.

جهت پیشگیری از قاچاق سوخت باید از نظارت‌های الکترونیک و هوش مصنوعی بهره گرفت و جهت جلوگیری از قاچاق سوخت علاوه بر استان‌های مرزی سایر استان‌ها هرکدام به اندازه سهم خود باید با این آسیب جدی برخورد کنند و در خصوص شناسایی شبکه‌های قاچاق از فراجا، اداره کل اطلاعات و اطلاعات سپاه که در این عرصه تلاش می‌کنند تقدیر و تشکر می‌کنیم.

قاچاق سوخت از دلایل عمده ناترازی‌ها است / عزم ویژه دستگاه قضائی در برخورد با قاچاقچیان

پردیسان آنلاین: رسانه و مطبوعات در راستای پیشگیری از قاچاق سوخت چه نقش و وظیفه‌ای دارد؟

موسویان: رسانه و مطبوعات وظیفه اطلاع‌رسانی به مردم را برعهده دارد، شاید برخی افراد بدون داشتن آگاهی، زمینه‌ای برای قاچاق سوخت فراهم کنند و در صورتی که افراد آگاه باشند با فعالیت‌هایی اشتباه از روی ناآگاهی چه آسیبی به کشور و تولید وارد می‌شود، شاهد بهبود شرایط خواهیم بود و رسانه می‌تواند در این مسیر کمک کننده باشد تا افراد زمینه‌ای برای قاچاق سوخت ایجاد نکنند.

پردیسان آنلاین: اطلاع‌رسانی عمومی پرونده‌های مرتبط با قاچاق سوخت تا چه میزان می‌تواند در پیشگیری از قاچاق سوخت مؤثر باشد؟

موسویان: پرونده‌های مربوط به قاچاق سوخت توسط مردم به نهادهای مربوط اطلاع داده شده است و همراهی مردم در امر پیشگیری و جلوگیری از قاچاق سوخت بسیار تأثیرگذار است، مردم در این خصوص ظرفیت بسیار مناسبی دارند و انتظار می‌رود در صورت مشاهده وضعیتی مشکوک، مراتب را به دستگاه‌های مربوط اطلاع دهند تا موضوع تحت بررسی قرار گیرد و رسیدگی لازم انجام شود.

همچنین اطلاع‌رسانی عمومی پرونده‌ها می‌تواند در امر پیشگیری و جلوگیری از قاچاق سوخت تأثیرگذار باشد تا شهروندان مطلع باشند که در امر مبارزه با قاچاق سوخت، دستگاه قضائی چه اقداماتی داشته است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=314278

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: