به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه صبح امروز در نشست صمیمی با طلاب و اساتید که در سالن همایشهای دارالشفا برگزار شد ضمن تشکر از افراد حاضر در نشست بویژه افرادی که به ارائه پیشنهادات و انتقادات پرداختند گفت: من ۵۰ نکته مختلف را از این نشست یادداشت کردهام […]
به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه صبح امروز در نشست صمیمی با طلاب و اساتید که در سالن همایشهای دارالشفا برگزار شد ضمن تشکر از افراد حاضر در نشست بویژه افرادی که به ارائه پیشنهادات و انتقادات پرداختند گفت: من ۵۰ نکته مختلف را از این نشست یادداشت کردهام که در جلسه شورای معاونین مطرح و جمع بندی خواهم کرد؛ همه این نکات در حد وسع حوزه پیگیری خواهند شد.
تمام انتقادات و پیشنهادات حوزویها در بانک ایدههای حوزه ثبت میشوند
وی افزود: تمام آنچه در این نشست گفته شد در بانک ایدههای حوزه ثبت شده و بدون شک در برنامه ریزی های حوزه مورد ملاحظه قرار خواهند گرفت؛ ما نسبت به آن جاهایی که با موانعی مواجه هستیم و امکاناتمان جوابگو نیست معذوریم.
میزان دریافتی طلاب و اساتید هرگز جوابگوی مشکلات معیشتی آنان نیست
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: تمام آنچه به طلاب متأهل حوزه میرسد و برای اساتید نیز علی رغم زحمات زیادی که می کشند؛ این میزان دریافتی هرگز جوابگوی مشکلات معیشتی آنان نبوده و به واقع طلاب از ضعیفترین اقشار جامعه از جهت مالی هستند.
وی طلاب، فضلا و اساتید را همراه مردم دانست و گفت: این قشر در کنار مردم درگیر مسائل معیشتی است و با زهد، ناداری و قناعت روزگار میگذرانند.
ما حوزویان دست اقشار مختلف ایران اسلامی را میفشاریم
آیت الله اعرافی تصریح کرد: حوزههای علمیه این افتخار را دارند که در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بگویند که ما خدمتگزار شما مردم هستیم؛ ما دست اقشار مختلف ایران اسلامی را میفشاریم و به آنان میگوئیم که به خدمتگزاری شما افتخار میکنیم.
وی با اشاره به مهمترین مؤلفههای انقلاب اسلامی افزود: این انقلاب از یک طرح کلان و نظریه منسجم و اجتهادی برآمده است.
عضو شورای عالی حوزه بیان داشت: به طلاب و اساتید حوزه باید بگویم شما در نهادی معنوی مشغول به تحصیل و تدریس علم هستید که از قرنها پیش همراه و پشتیبان مردم بوده است، انقلاب اسلامی از یک هویت علمی، معرفتی و دانشی برخوردار است؛ این انقلاب در ذات و صلبش معرفتی و مبتنی بر بنیادهای عمیق دانشی میباشد.
لزوم بازنویسی بنیادهای معرفتی متناسب با نیازهای روز
مدیر حوزههای علمیه اظهار کرد: امروز هم همچون گذشته حوزه باید بنیادهای معرفتی جامعه و نظام اسلامی را مورد بازنویسی، بازخوانی و روزآمدی قرار دهد.
وی با تأکید بر مجاهدت آگاهانه بودن انقلاب اسلامی عنوان داشت: این انقلاب دارای ریشههای محکمی در تاریخ همچون بدر، احد و قیام عاشوراست.
آیت الله اعرافی گفت: مبادا که ما این درخت تنومند و کالای ذی قیمت را به بهانههای اندک کوچک شمرده و به آن پشت کنیم.
فقه ما پاسخگو و ناظر به نیازهای حیات بشر امروز است
وی ادامه داد: ما سخن به گزاف و غیرعلمی نخواهیم گفت؛ ما حرفهای سست در مورد اجتهاد و فقه نخواهیم گفت، اما میگوئیم فقه ما پاسخگو و ناظر به نیازهای ابعاد مختلف حیات بشر است.
عضو شورای عالی حوزه انقلاب اسلامی را مبتنی بر مردم سالاری دینی برشمرد و خاطرنشان کرد: این موضوع در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به نحو احسن تشریح شده است.
وی گفت: انقلاب اسلامی ایران به استقلال و آزادی به عنوان دو رکن اصلی خود میاندیشد؛ تعامل جز در آنجا که خسارت است برای این انقلاب اصل میباشد.
حق نقد یکی از مسائل مورد قبول انقلاب اسلامی است
مدیر حوزههای علمیه بیان داشت: حق نقد در چارچوبهایی که به حقوق دیگران تجاوز نشود یکی از مسائلی میباشد که این انقلاب برای مخاطبین خود قائل است.
وی با تأکید بر نگاه ملی و فراملی انقلاب اسلامی ایران افزود: این انقلاب نگاه ملی، فراملی و امتی دارد و مقاومت اسلامی را دنبال میکند.
عضو شورای عالی حوزه اظهار کرد: علم و فناوری در انقلاب اسلامی دارای جایگاه است؛ اما نظریه پیشرفت اسلامی دارای شاخصههایی متفاوت با رویکردهای لیبرالیستی و سکولار است.
وی گفت: ما به عنصر فقاهت و اجتهاد قائل هستیم و آن را پاسخگوی نیازهای زمانه خود میدانیم.
تحریف و نفوذ از چالشهای پیش روی انقلاب اسلامی هستند
آیت الله اعرافی با تأکید بر چالشهای پیش روی انقلاب اسلامی عنوان داشت: این انقلاب با چالشهای مختلفی مواجه است؛ از مهمترین این چالشها مسائلی همچون تحریف، نفوذ، نفی دستاوردها و خدمات، جابجا کردن جای جلاد و شهید در اذهان است.
وی با اشاره به جنگ ترکیبی دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی ادامه داد: تقابل با دشمن در این جنگ نابرابر نیازمند جهاد تبیین است؛ جهاد تبیین گفتمانی مبتی بر منطق است.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: حوزه در تاریخ بیش از ۱۰۰۰ ساله خود به جهاد در عرصههای گوناگون، مبارزه، اسارت، مظلومیت و خدمت به مردم عادت کرده است؛ امروز هم هزاران طلبه جهادگر در میدان خدمت رسانی به مردم فعالند.
حوزه در تراز انقلاب گوشه نشین نیست
وی افزود: حوزه در تراز عصر انقلاب اسلامی حوزهای هوشمند، آگاه و بصیر و نه گوشه نشین و منزوی است.
آیت الله اعرافی گفت: سرآمد بودن حوزه در تولید علم از اصلی ترین افتخارات آن است؛ این سرآمدی باید در همه قلمروهای متناسب با شرایط روز با همان عمق گذشته پیگیری شود.
وی افزود: فرهنگ و تبلیغ محور کار حوزه است؛ مردم گرایی، سیاست اندیشی دقیق و پاسخگو بودن از مهمترین مسئولیتهای حوزه میباشد که باید مورد توجه همه ما حوزویان قرار گیرند.
عضو شورای عالی حوزه خاطرنشان کرد: در تنظیم سند الگوی اسلامی پیشرفت بیش از ۲۰۰ طلبه به ارائه نظرات علمی پرداختند.
وی اعضای ستاد حوزوی بحران را حدود ۱۰۰۰۰ نفر دانست و گفت: ما فقط به عنوان یک ستاد مدیریتی به خدمت رسانی به این عزیزان پرداختهایم و اصل زحمات را خود طلاب جهادگر به دوش داشتهاند.
آینده روشن برای حوزه
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: آینده حوزه روشن و سرمایههای عظیم آن آشکار است؛ باید با تکیه و اتکال به خدا این مسیر پیموده شود.
وی با تأکید بر اینکه باید مسائل و مشکلات شنیده شوند افزود: ما میدانیم مشکلات مختلفی در حوزههای علمیه وجود دارد اما تلاشهای بسیاری نیز برای رفع مشکلات و حصول نتایج مثبت در حال انجام است.
عضو شورای عالی حوزه بیان داشت: در ۴ سال گذشته به بیش از ۲۰ استان سفر داشتهایم و در جریان مسائل و مشکلات حوزههای علمیه و طلاب و اساتید آنها قرار گرفتهایم تا برای حل آنها چاره اندیشی کنیم.
وی گفت: تلاش ما این بوده که بر اساس یک نگاه کلان، منسجم، منظومه وار و هدفمند به سمت نیازها حرکت کنیم.
ریل گذاری برای هدفمند شدن خروجیهای حوزه
آیت الله اعرافی اظهار کرد: خروجی هدفمند برای حوزههای علمیه و نقش آفرینی هدفمند آن در عرصههای مختلف کارویژه های روحانیت به ریل گذاری عملی پرداختهایم؛ در این زمینه بیش از ۳۰ تفاهم نامه مختلف با سازمانها و نهادهای مختلف منعقد شده است.
وی با تأکید بر ارائه بیش از ۳۰ عنوان کتاب پیشنهادی و متناسب با مسائل روز در سطوح عالی حوزههای علمیه عنوان داشت: در حال حاضر ۱۰۰ پروژه علمی در حال انجام است که معطوف به خروجی عملی هستند.
رشد چشمگیر رشتههای تخصصی در حوزههای علمیه استانها
مدیر حوزههای علمیه گفت: رشتهها و گرایشهای تخصصی که در شهرستانها در حال آموزش هستند در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشتهاند.
وی ادامه داد: نقش آفرینی نظام مند در عرصههای تعریف شده نظام هم یکی دیگر از حوزههای طرح ریزی شده در حوزههای علمیه میباشد.
عضو شورای عالی حوزه خاطرنشان کرد: در ۵ سال اخیر تعداد مدارس را جهت اهتمام به کیفیت آموزش و تربیت طلاب مگر به تعداد انگشتان دست افزایش ندادهایم؛ نباید کیفیت فدای کمیت شود.
و ی گفت: رتبه بندی مدارس علمیه و اساتید حوزه انجام شده است که خروجی آن به زودی منتشر خواهد شد.
روزی نیست که از مسئله معیشت طلاب غافل باشیم
آیت الله اعرافی در پایان بیان داشت: معیشت طلاب مسئلهای نیست که ما حتی یک روز از غافل باشیم؛ عدد وقف در حوزههای علمیه بالاست، اما این وقفها با چند مشکل بنیادی مواجه هستند؛ مذاکرات سنگینی در زمینه معیشت طلاب و اساتید انجام شده است که امیدواریم نتایج آنها در سال آینده ظهور و بروز پیدا کنند.
Wednesday, 27 November , 2024