فرهنگ زکات در جامعه احیا شود

این مرجع تقلید روز سه‌شنبه در دیدار اعضای کارگروه فقهی افق های نوپدید زکات اظهار داشت: جمع کردن زکات مسئولیت مهمی است و متصدی جمع کردن زکات نیز در فقه بابی است و دستورها و برنامه های خاص خود را دارد.

آیت الله علوی گرگانی خطاب به مسئولان و متصدیان زکات گفت: ما در زمینه زکات عقب افتاده هستیم و شما باید زودتر از این ها تلاش نموده و این امر را پیاده می کردید.

وی مساله جمع کردن زکات را از جنبه های مختلف قابل بحث دانست و افزود: زکات به لحاظ سازمانی و تشکیلاتی حائز اهمیت است چرا که جامعه بشری به یکدیگر وابسته هستند و اگر زکات جمع آوری شود دیگر یک فقیر هم در جامعه نیست.

وی تصریح کرد: در خصوص زکات فقط جمع آوری مطرح نیست، و باید مساله به گونه ای تنظیم شود که زکات جمع آوری شده به دست کسانی که مستحق هستند، برسد.

آیت الله علوی گرگانی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم مسئولیت جمع آوری زکات را به نحو مطلوب مطلوب انجام دهیم، این اقدام بهترین روش برای جذب کردن دنیا به این فرهنگ می باشد.

این مرجع گفت: علت وجود فقر در جامعه و تامین نشدن نیازهای افراد این است که حقوق الهی داده نمی شود.

وی اضافه کرد: باید یک کسی باشد و همت کند و موضوع زکات را پیگیری کند و ناامید نباشد چون خدا بزرگ است و وقتی که در این مسیر حرکت می کنیم خدا به ما کمک می کند.

وی‌ یادآور شد: در میان افراد جامعه کسانی هستند که دست خیر دارند کما اینکه در جریان کرونا نیز مردم و خیران کمک کردند.

آیت الله علوی گرگانی گفت: در موضوع زکات نیز وقتی مردم ببینند زکات در جای خودش مصرف می شود، و اسراف کاری نمی شود استقبال شایانی می کنند.

وی افزود: در مقابل اگر مردم ببینند که تا فلانی متصدی جمع آوری زکات شد خانه و ماشین آن هم عوض می‌شود، وحشت زده می شوند و بتدریج جیب های خود را می بندند.

این مرجع تقلید خطاب به دست اندرکاران زکات خاطر نشان کرد: در موضوع زکات آقا طلبی و آقا منشی نباشد، مراقب مظاهر کار خود باشید چرا که چشمان مردم تیز است و مراقب مال خود هستند، حُسن عمل، رفتار و برخوردتان طوری باشد که زکات که اکنون ماننده مرده ای است را احیا کنید.

۴۰۰ سوال فقهی پیرامون زکات به دفاتر مراجع ارسال شد

مدیرکل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام (ره) کشور نیز در این دیدار طی سخنانی گفت: کارگروه فقهی و معرفتی زکات در حال تشکیل است و الان نیز حدود ۴۰۰ سوال راجع احکام مسائل مستحدثه و مبتلابه و همچنین مباحثی که مردم درگیر آن هستند به دفاتر مراجع ارسال شده است.

حجت الاسلام محمد طاها مهری گفت: این سوال ها پیرامون مساله زکات واجب و زکات مستحب و مال التجاره است که ما با ارسال آنها می خواهیم از مراجع کسب تکلیف کنیم.

وی با بیان اینکه فعالان امر زکات در بحث این فریضه الهی در کشور کارهایی را انجام می دهند گفت: با این همه تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم ولی بیکار ننشستیم و غافل نیستیم.

مدیرکل اجرایی کمیته امداد امام گفت: ما معتقدیم اگر این فریضه الهی در جامعه سر و سامان بگیرد و پرداخت شود دیگر نباید فقیرانی که شب ها در زباله ها دنبال غذا می گردند را داشته باشیم.

وی بیان کرد: در صورتی که در جامعه برای زکات فرهنگ سازی و تبلیغ و کارکردهای آن نیز به عنوان نظام مالیه اسلام تبیین شود، می توانیم به هدف هایی که اسلام در این زمینه مشخص کرده برسیم.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=127594

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: