به گزارش گروه دیگر رسانههای پردیسان آنلاین، هفتادوپنجمین ناگروه نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن ایرانی سهند و ناوبندر مکران پنجشنبه ۱۸ شهریور و پس از ۱۳۳ روز دریانوردی در دریاهای آزاد و اقیانوسها و طی ۴۶ هزار کیلومتر، به آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران رسید و مورد استقبال دو فروند شناور رزمی ناوتیپ سطحی از منطقه یکم نیروی دریایی و ۲ فروند جنگده شکاری پایگاه هوایی شهید عبدالکریمی نیروی هوایی ارتش مستقر در بندرعباس قرار گرفت.
این ناوگروه ۱۲ اردیبشهت ماه با هدف ارتقای اقتدار دریایی، تامین امنیت خطوط دریانوردی و تقویت دیپلماسی دریایی راهی مأموریت دریانوردی در اقیانوس هند، اطلس جنوبی و شمالی شد و با اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی حامل پیام صلح و دوستی ملت بزرگ ایران بود.
تقریظ رهبر انقلاب بر گزارش ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی
حالا با گذشت چند ماه از این ماموریت حساس بینالمللی آیین رونمایی از تقریظ فرمانده معظم کل قوا بر گزارش عملکرد ناوگروه۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعزامی به اقیانوس اطلس، روز گذشته (دوشنبه) با حضور مسوولان لشکری و کشوری در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد.
فرمانده معظم کل قوا در این تقریظ تاکید کردند که «امیر فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ اجرای ماموریت اقیانوسپیمای ناوگروه۷۵، همراه با موفقیت کامل، مایه افتخار است. این اقدام شایسته، به نداجا، به ارتش و به کشور عزت بخشید. از فرماندهان، کارکنان و همه دستاندرکاران این ماموریت به گونه شایسته تقدیر کنید. نداجا آمادگیهای حرفهای و فنی و علمی خود را باز هم افزایش دهد. موفق باشید».
در این زمینه روزنامه صبح نو گفتوگویی با امیر دریادار دوم مجتبی محمدی، فرمانده هفتادوپنجمین ناوگروه اعزامی به اقیانوس اطلس انجام داده است که بخشهای مهم آن در ادامه میآید.
بزرگترین و حساسترین ماموریت
– اعزام ناوگروه۷۵ رزمی-اطلاعاتی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به آبهای دوردست، اهمیت زیادی داشت. از سال۱۳۸۵ به بعد این بزرگترین و حساسترین ماموریت بوده است.
– این ماموریت طولانیترین ماموریت از مبدأ بوده است و با هدف اجرایی کردن فرمان ابلاغی فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر حضور نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس و حفظ خطوط مواصلاتی ایران در طول مسیر و آبهای دوردست، انجام شده است.این حضور، حضوری موثر و تاریخساز بود.
پیامهای حضور ایران در آبهای دوردست
– اهمیت بینالمللی و ذاتی این سفر حضور ایران در آبهای دوردست بوده است که پیامهای مشخصی برای کشورهای دوست و دشمن در پی داشته است. مهمترین هدف این ناوگروه به اهتزاز درآوردن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در آبهای دوردست، بود که با موفقیت انجام شد.
– همچنین تامین امنیت تردد کشتیهای تجاری و نفتکش جمهوری اسلامی ایران با هدف برقراری امنیت پایدار دریایی بینالمللی، حفظ و حراست از منافع جمهوری اسلامی ایران در آبهای موردعلاقه، اثبات امکان حضور مقتدرانه نیروی دریایی ارتش در هرجایی که منافع جمهوری اسلامی ایران ایجاب کند، از هدفهای دیگر ناوگروه۷۵ نداجا بود.
– انتقال پیام صلح و دوستی به جهانیان مخصوصا کشورهای مسیر و خنثی کردن پروژه ایرانهراسی از دیگر اهداف این پیمایش دریایی بود.
حیاط خلوت آمریکا و ناتو را شکستیم
– ناوگروه۷۵ اطلاعاتی – رزمی نیروی دریایی ارتش سه اقیانوس هند، اطلس جنوبی و اطلس شمالی را درنوردید. دماغه امیدنیک را پشت سر گذاشتیم و از هفت دریای عمان، عربی، سرخ، مدیترانه، شمال، بالتیک و خلیج فنلاند عبور کردیم. از تنگههای حساس بینالمللی چون موزامبیک، مالش، داور، سوئد، گریت یلت، جبلالطارق، کانال سوئز و باب المندب با افتخار گذر کردیم.
– این ناوگروه حریم حیاط خلوتها را شکست. در این دریاپیمایی حیاط خلوت آمریکا در اقیانوس اطلس، حیاط خلوت ناتو در دریای بالتیک و حیاط خلوت رژیمصهیونیستی در دریای مدیترانه و شمال دریای سرخ، شکسته شد.
برای تامین منافع و امنیت مردم ایران هر جا که لازم باشد، حاضر میشویم
– هرجایی که لازم باشد برای تامین منافع و امنیت مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران، حاضر خواهیم شد.
– حفظ امنیت خطوط مواصلاتی بسیار ارزشمند است که در درجه اول پیگیری قرار خواهد داشت؛ از سوی دیگر، کمک میکنیم تا تجارت دریایی با جهان در صلح و امنیت برقرار باشد و منافع و امنیت کشور تامین شود.
– این مهم تنها مختص ساحل نیست و تا دوردستترین نقاط و آبهای عمیق این ماموریت را پی خواهیم گرفت.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید