عید فطر جشن تصمیم‌های خوب است

حجت الاسلام محمدمهدی زارعی گلپایگانی روز یکشنبه به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر در گفت‌وگو با خبرنگار معارف پردیسان نوین اظهار داشت: قرار ما این است با لذتی که از ماه مبارک رمضان بردیم، تلاش کنیم با پاکی و تقوا و دوست داشتن خدا و بندگان الهی زندگی کنیم و بر این اساس شیرینی عید فطر به فکر و ذهن ما نورانیت و نشاطی می دهد که سرشار از تصمیم های خوب می‌شویم و زیبایی عید فطر به این است که انسان رو به آینده از ذخیره های ماه رمضان استفاده می کند تا برای آینده تصمیم بگیرد.

وی افزود: موضوع آینده و تصمیم برای آینده در عید فطر بسیار قوی است. بعضی عیدها زیبا هستند و در آن حسی تجدید می شود که ظاهرا این عیدها محدود به یک افق کوتاه است ولی عید سعید فطر افق آینده را برای انسان جلوه گر و انسان را در افق آینده پر از تصمیم خوب می کند. به همین دلیل باید قدر عید فطر را بدانیم و سرشار از تصمیم های خوب باشیم. تصمیم برای این که از آنچه در ماه رمضان درک کردیم و آنچه به ما چشاندند و فهماندند، درس های لازم را برای تمام زندگی گرفته باشیم و انس و الفت ما با خدا روز افزون و مستمر باشد.

زارعی از عید فطر به عنوان جشن پیروزی بندگان یاد کرد و گفت: می توانیم در ماه مبارک رمضان بر نفس خود غالب شده و بر شیطان پیروز شویم و این جشن پیروزی در واقع به کسی تعلق دارد که خدا روزه او را پذیرفته باشد. از دیدگاه اسلام زمانی را می توان عید دانست که انسان به شکلی زیبا با خدا ارتباط برقرار کند و به همین دلیل امیرمومنان (ع) هر روزی را که در آن معصیت صورت نگیرد؛ عید دانسته اند. فطرت انسان در اعیاد اسلامی بیدار می شود و به واسطه مژده های الهی، انسان احساس شادمانی و سرور می کند.

عید فطر پس از یک ماه عبادت و سربلندی از امتحان الهی برپا می شود و به این دلیل شیوه ابراز شادی و سرور در این عید و اعیاد اسلامی متفاوت است. چون در بسیاری شادی های مادی یک نوع شادی تزریقی وجود دارد که این شادی از درون انسان نمی جوشد و باید از بیرون آن را تزریق کرد و شادی تا زمانی ادامه دارد که به انسان تزریق شود ولی شادی واقعی باید از درون انسان بجوشد و شیوه ابراز سرور در عید فطر ترکیبی از آراستگی ظاهر و باطن است و ظهور شادی باطنی آن است که انسان احساس کند خدا از او راضی است و او را می آمرزد.

وی اضافه کرد: پیامبر اکرم (ص) تاکید کردند زینت عیدتان را تکبیر قرار دهید و امام سجاد (ع) فرمود در کنار آراستگی ظاهری دعا کنید و مبادا آراستگی ظاهر باعث شود آراستگی باطنی را از یاد ببرید. همچنین سفارش شده در چنین روزی از خدا زیاد درخواست کنیم. به عبارت دیگر دعا را می توان خوراک روز عید دانست. چون در دعا شادی و آرامش نصیب انسان می شود و با رفیق گمشده همیشگی خود یعنی خدا خلوت می کند و این موارد از شیوه های ابراز سرور و نشاط عید است.

زارعی با اشاره به دعاها و اعمال روز عید فطر گفت: یکی از اعمال روز عید فطر غسل است که موجب نشاط انسان می شود و پرداخت زکات نیز شادی آفرینی خود را دارد. چون انسان با پرداخت فطره خود به افراد نیازمند و مشاهده شادی آنان، سرور معنوی به او دست می دهد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=103585

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: