مهدی رجبی زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین با اشاره به توزیع برشورهایی با محتوای پیشگیری از حریق آماده در بین گردشگران افزود: از این طریق راههای صحیح طبیعتگردی به گردشگران و افرادی که در این مناطق حضور داشتند آموزش داده شد.
وی گفت: در این طرح علاوه بر مسئولان ادارات و کارکنان تعدادی از همیاران طبیعت (محافظین و مروجین افتخاری) نیز در توزیع برشورها و ترویج نکات و پیامهای هشدار دهنده به طور داوطلبانه به کمک و یاری مامورین منابع طبیعی آمده بودند که خود نشان از دلسوزی اقشار مختلف در حفاظت وحراست از عرصههای منابع طبیعی دارد.
رجبی زاده از علاقهمندان ودلسوزان به حفظ و نگهداری از طبیعت نیز خواست نکاتی از قبیل روشن نکردن آتش در مجاور درختان و بوتهها ،خاموش کردن بقایای آتش بعد از تفریح به ویژه با آب وخاک و رها نکردن زباله به ویژه اجسام شیشهای و بطریهای آب که قابلیت متمرکز کردن نورو اشعه خورشید را دارند و میتوانند شروع کننده حریق باشد را به عنوان نکات کلیدی در پیشگیری به طبیعت رعایت کنند.
وی بیان داشت: در این طرح که با پایش منطقه نیز همراه بود خوشبختانه با آگاهیبخشی و اطلاعرسانی صورت گرفته تاکنون شاهد حریق و یا آتشسوزی در اراضی جنگلی ومرتعی این منطقه نبودهایم که این نشان از کارکرد اقدامات پیشگیرانه به ویژه در زمینههای فرهنگسازی بوده است.
رجبی زاده اظهار امیدواری کرد با تامین اعتبار و مشارکت گروههای مختلف از جمله همیاران طبیعت، سازمان مردم نهاد و سایر علاقهمندان این اقدام در تمامی مناطق بحرانی در سراسر استان انجام شودتا شاهد بروز آتش در طبیعت از روی نا آگاهی وسهل انگاری نباشیم و تابستان امسال را بدون حریق پشت سر بگذاریم .
وی خاطرنشان کرد: سامانه همیار طبیعت به آدرس: www.hamyartabiat.frw.irآماده نام نویسی از تمامی علاقهمندان به عضویت در طرح افتخاری وداوطلبانه همیار طبیعت در سه سطح (محافظ،مروج ودانش آموزی ) است و همچنین سامانه شبانهروزی و گویای ۱۵۰۴ نیز در تمامی ساعات و به طور ۲۴ساعته به عنوان امداد جنگل ومرتع آماده دریافت گزارشهای شهروندان در زمینههایی از قبیل آتشسوزی، زمینخواری و غیره در طبیعت است.