به گزارش پردیسان آنلاین، آیتالله اعرافی در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر قم، ضمن تقدیر از تلاشهای نمایندگان شورای پنجم شهر قم، اظهار داشت: در سالهای اخیر علیرغم کرونا و تنگناهای اقتصادی، جهش خوبی در عرصه شهرسازی و مدیریت شهری قم احساس شد.
وی برخورداری از نگاه بلند برنامهریزی و آیندهنگری را بسیار مهم ارزیابی نمود و خاطرنشان کرد: شهری چون قم که زیارتی، سیاحتی، علمی، بینالمللی، حوزوی و تاریخی است، باید از نگاه کلان، آیندهنگرانه، عمیق و دقیقی برخوردار بوده، در تمام تصمیمگیریها شاخصها و ممیزات شهر به خوبی مورد توجه قرار گیرد.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه برخورداری از نگاه علمی، جامع و بلند در تدوین اسناد دقیق و پویا بسیار مؤثر است، ابراز کرد: حوزه نوین و جدید قم در پایان سده نخست خویش قرار دارد، این یکصد سال فعالیت بهویژه پنجاه سال اخیری که از نهضت قم آغازشده است، این دیار را به اوج افتخارات رسانده، قم را به قلب تپنده انقلاب اسلامی تبدیل نموده است.
عضو فقهای شورای نگهبان به ظرفیتهای بینالمللی شهر مقدس قم اشاره نمود و اذعان داشت: مقرر گردید تا با تلاش جمعی از طلاب و محققان، ظرفیتهای یکصد ساله حوزه به لحاظ عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بررسی و دانشنامهای بدین منظور تدوین گردد.
وی بر لزوم توجه به طرحهای نیمهتمام شهری تأکید نمود و اذعان کرد: در کنار پیگیری طرحهای بزرگ شهری، باید به طرحهای نیمهتمام که در برخی از موارد سالهای سال به طول انجامیده، پایان داد.
امامجمعه قم بر لزوم توجه به درآمدهای پایدار، ثابت و ماندگار در حوزه مدیریت شهری تأکید نمود و یادآور شد: باید طرحهای جامع و اساسی برای شناسایی درآمدهای پایدار شهری تدوین کرد، مدیریت واحد شهری و تقویت تعاملات سازمانی، گرهگشای بسیاری از دغدغه و مشکلات حوزههای مختلف شهری خواهد بود.
وی با بیان اینکه توجه به بافت حرم و بافتهای فرسوده پیرامونی و نیز چارچوب مرکزیت آن، تحولات عمیقی را میطلبد، ابراز داشت: شورای اسلامی شهر میتواند حتی در مواردی که بهنوعی در حوزه مدیریت شهری جای نمیگیرد نیز پیگیر فعالیتها و اقدامات باشد که ازجمله آن میتوان به پروژه فرودگاه قم اشاره نمود.
اعرافی با تأکید بر اینکه آسیبهای اجتماعی، مبارزه و حل آنها و نیز عدالت اجتماعی همواره باید مورد توجه متولیان حوزه مدیریت شهری قرار گیرد، تصریح کرد: امیدواریم شهر قم در همه شاخصهای مدیریت شهری بهویژه حوزه حملونقل عمومی قویتر از پیش ظاهر شود.
وی نظارت را مهمترین پایه شکلگیری شورای اسلامی شهر توصیف و اضافه کرد: در انتخابات هر رأی ملت در اقتدار، پیشرفت و پیشبرد کشور مؤثر است، باید بیشازپیش زمینه مشارکت پرشکوه و قوی ملت و خلق حماسهای دیگر در انتخابات را مورد توجه قرار دهیم.
در ابتدای این دیدار رئیس شورای اسلامی شهر قم، گزارشی از فعالیتها و اقدامات این مجموعه ارائه نمود و با بیان اینکه مترو قم را میتوان سرآمد همه پروژههای شهری قم، عنوان کرد، اظهار داشت: گر چه به لحاظ ظرفیتسازی منابع قدمهای جدی برای پروژه مترو قم صورت گرفته است، ولی همچنان ادامه این پروژه با کندی روبروست.
عبدالله جلالی در ادامه بر اهمیت بعد نظارتی شورا تأکید نمود و یادآور شد: بحث نظارتی شورا به نحو خوبی صورت میگیرد و در تمام کمیسیونها و جلسات شهرداری و شوراهای سازمانی اعضای شورای اسلامی شهر حضور پررنگی داشته و بر مجموعه فعالیتها نظارت میکنند که این مهم در سرعت بخشی رسیدگی به لوایح بسیار مؤثر است.
وی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به فضای سیاسی حاکم بر کشور، تصریح کرد: متأسفانه عدهای شدیداً به دنبال مأیوس سازی ملت ایران و تضعیف حضور حداکثری مردم در انتخابات هستند، برخی از کمکاریها، کاستیهای و ضعفهای مدیریتی که صفهای طولانی مرغ را ایجاد میکند، باعث گردیده تا خدمات بزرگ و فاخر نظام اسلامی در اذهان ملت خدشهدار شود.**