رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر مقدس قم با اشاره به چالشهای زیستمحیطی، خواستار تغییر رویکرد در مدیریت شهری و بازگشت به الگوهای بومی در طراحی و ساختوساز شد .
به گزارش پردیسان آنلاین، سید محمد حسین دهناد در نشست تخصصی دورنمای قم ۱۴۲۰؛ چالشها و فرصتهای پایدار زیستمحیطی پیش روی شهر قم ضمن تشریح شرایط اقلیمی شهر قم اظهار داشت: هدف ما از برگزاری چنین جلساتی، بررسی عمق چالشها و یافتن راهکارهایی برای آینده است.
وی با تأکید بر اهمیت نگاه آیندهپژوهانه در مدیریت شهری افزود: آنچه امروز در حوزه محیط زیست قم با آن مواجه هستیم، نتیجه سالها اقداماتی است که یا انجام نشده یا به شکل نادرست انجام شده است، آمارها نشان میدهد وضعیت نسبت به یک دهه قبل به شدت نگرانکننده شده است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم با اشاره به افزایش چشمگیر روزهای آلوده در قم تصریح کرد: در اوایل دهه ۹۰ شاید تنها ۲۰ تا ۳۰ روز هوای ناسالم در قم داشتیم، اما سال گذشته این رقم به بیش از ۹۰ روز رسید و طبق آخرین آمارها تنها ۹ روز از ۱۰۰ روز ابتدایی امسال هوای پاک در شهر ثبت شده است.
وی به برخی اقدامات صورتگرفته در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: در زمینه پسماند و بازیافت تلاشهایی شده و کمربند سبز اطراف شهر ایجاد شده است، اما با پدیده گرمایش شهری و محدودیت منابع آبی برای آبیاری فضای سبز مواجهایم، این نشان میدهد باید به سمت استفاده از گونههای مقاوم به خشکی حرکت کنیم.
دهناد هدف اصلی نشست را بررسی آینده پانزدهساله قم از منظر محیط زیستی دانست و خاطرنشان کرد: تنش آبی، فرونشست زمین، ریزگردها و آلودگی هوا چالشهایی هستند که اگر راهکارهای کنونی متناسب با سرعت رشد این بحرانها نباشد، وضعیت نگرانکنندهتری در انتظار شهر خواهد بود.
رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر مقدس قم در پایان ضمن تشکر از کارشناسان حوزه محیط زیست بهرهمندی از دانش و تجربه صاحبنظران را لازم دانست و یادآور شد: باید به کمک دانش و تجربه صاحب نظران رویکردها و اولویتهای خود را بهگونهای تنظیم کنیم که بحرانها کاهش یابد و آیندهای پایدار برای شهر رقم بخورد.