به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، نوید نجاتبخش فعال بخش خصوصی امروز _چهارشنبه چهاردهم تیرماه_ در نشست مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی با هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: براساس چشمانداز ۲۰ ساله کشور قرار بوده سهم اقتصاد دانش بنیان از GDP کشور در سال ۲۰۲۴ به ۵۰ درصد برسد. در برنامه هفتم این سهم به هفت درصد رسیده که حرکتی رو به عقب است.
وی افزود: با سهم هفت درصدی اقتصاد دانشبنیان در کشور عملاً به جوانان گفته میشود که نیازی به فعالیتهای علمی آنان نیست و همچنان نیروی کار عملی ارزش و سهم بیشتری در اقتصاد دارد.
در برنامه هفتم توسعه به نحوه مقابله با تورم اشاره نشده است
در ادامه این جلسه سعید روغنی، کارآفرین و فعال اقتصادی برتر استان اصفهان گفت: برنامه هفتم به صورت لیستی از اهداف تدوین شده و جای یک استراتژی کلی برای عملی شدن در آن خالی است. در این برنامه به نحوه مقابله با تورم و منابع لازم برای رشد تولید اشاره نشده است.
وی اضافه کرد: در بخش اصلاح نظام بانکی برنامه هفتم توسعه به نحوه تسویه بدهیهای دولت اشارهای نشده است. همچنین تولید تولید انرژی و رشد متوسط مصرف آن در بخش انرژی برنامه هفتم توسعه اشاره نشده است، همچنین به یارانه انرژی در این برنامه اشارهای نشده است.
این فعال بخش خصوصی گفت: در برنامه هفتم توسعه مسائلی همچون حافظت از محیط زیست، چالش آمایش سرزمینی، توسعه جادهای و هوایی کشور مورد توجه قرار نگرفته است.
در ادامه این جلسه فاطمه هادلوند، از فعالان بخش خصوصی اصفهان گفت: تعیین ممنوعیت هرگونه معافی و تخفیف مالیاتی در برنامه هفتم توسعه مستقیماً بر فضای کسب و کارها تأثیر منفی میگذارد.
وی افزود: همچنین به ازای هر ۵۰ درصد وصولی مالیات، ۱۰ درصد بازگشت به استانها در این برنامه تعریف شده که اکنون زیرساخت آن وجود ندارد.
در ادامه این جلسه، مهدی گل احمد عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: یکی از رسالتهای اتاق بازرگانی در حوزه مسئولیتهای اجتماعی آگاهی بخشی نسبت به پیشرفتها و فعالیتهایی است که در حال انجام است.
برنامه هفتم توسعه نیازمند بازرسی دقیق است
در ادامه احمد خوروش، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: برنامه هفتم توسعه نیازمند بازرسی دقیق است. بسیاری از مسائل اقتصادی، سیاستهای صادراتی و حتی سیاست خارجی در این برنامه در نظر گرفته نشده است.
وی افزود: برای پویاسازی صادراتمحور کشور نیازمند توجه ویژه به بخش خصوصی و مسائل صادراتی موجود هستیم، اکنون با قوانین و دستورالعملهای موجود، فعالان اقتصادی روز به روز بیشتر تحت فشار قرار میگیرند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: نمایندگان باید حساسیت بیشتری نسبت به برنامه هفتم توسعه داشته باشند و بلافاصله آن را تصویب نکنند.
در ادامه این جلسه گزارشی از تعطیلات آخر هفته در کشورهای مختلف به منظور بررسی طرح تعطیلی شنبهها ارائه شد. بر این اساس تعطیلات بیشتر کشورها شامل روز شنبه است و یکسان شدن این تعطیلات در ایران و این کشورها میتوان از خسارت به تجارت، جلوگیری کرد.
با تبدیل شدن پنجشنبه به روز کاری میتوان خسارات فعلی را کاهش داد و از طرفی با تشویق سایر کشورها، حجم تجارت را تا حد زیادی افزایش داد.
در شهرستان سمیرم نیروی کار بسیاری وجود دارد
در ادامه این جلسه، اصغر سلیمی نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی گفت: در شهرستان سمیرم منابع کشاورزی و آبی بسیاری وجود دارد، همچنین میتوان صنایع مرتبط با حوزه تولید را به این شهرستان منتقل کرد، در شهرستان سمیرم نیروی کار بسیاری وجود دارد.
وی افزود: نمیتوان شاکله اصلی برنامه هفتم توسعه را به هم زد، اگر کار را به افراد کاردان بسپاریم کشور پیشرفت میکند اما اکنون بسیاری از افرادی که مسئولیت گرفتهاند تخصص ندارند.
همچنین حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی نیز در این جلسه اظهار کرد: نمایندگان استان اصفهان در پیگیری آنچه از جامعه فعال در صنعت وجود دارد، در کمیسیون تخصصی و صحن علنی فعالند. طرحی در دستور کار قرار گرفته که برای امرای احکام قضائی جلوی تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی گرفته شود.
وی افزود: کمیسیون برنامه هفتم توسعه در جریان است و همه پیشنهاداتی که به نمایندگان داده میشود منتقل خواهد شد.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس گفت: پنجشنبهها به جز تهران در کل کشور تعطیل نبوده و روند کاری در جریان است، برای تعطیلی شنبهها فرهنگ ایرانی اسلامی و مسائل اقتصادی را باید به طور همزمان در نظر گرفت.
برای اصلاح برنامه هفتم به پیشنهاداتی صریح و دقیق نیاز داریم
زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: برای تعیین بودجه بیماران خاص ۱۰۷ بیماری شناسایی شد که تا ۵۰ میلیون تومان از هزینههای درمان به افراد باز میگردد. افراد با مراجعه به بیمه سلامت میتوانند از این بودجه استفاده کنند.
در ادامه مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برای اصلاح برنامه هفتم به پیشنهاداتی صریح و دقیق نیاز داریم که در کمیسیون تلفیق ارائه و جمع بندی شود. پیشنهادات فعالان اتاق بازرگانی اصفهان در این زمینه نیز پیگیری و بررسی خواهد شد.
سید ناصر موسوی لارگانی، رئیس مجمع نمایندگان استان نیز در این جلسه گفت: نمایندگان کل کشور و دولتها نگاه منفی به استان اصفهان دارند. اصفهان دومین پرداخت کننده و بیستوهشتمین دریافت کننده مالیات در کشور است.
وی افزود: بی مهریها و بی توجهیهای دولتها و مسئولان منجر به کندشدن روند توسعه و عمران در اصفهان شده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت: صادراتمحور بودن برنامه هفتم میتواند کشور را نجات دهد، حضور رایزنان اقتصادی در سایر کشورها از جمله مصوبات مجلس است که مغفول مانده است.
در برنامه هفتم توسعه هیچ عزمی برای کوچک شدن دولت نیست
در ادامه، امیرکشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: در برنامه هفتم توسعه هیچ عزمی برای کوچک شدن دولت نیست، فروش اموال مازاد، دولت را کوچک نمیکند برای این کار باید اختیارات دولت به بخش خصوصی واگذار شود.
وی افزود: رشد اقتصادی هشت درصدی، رشد ۳.۹ درصدی اشتغال، نرخ تورم ۹.۵ درصدی و سایر ارقام تعیین شده در برنامه هفتم توسعه نشان میدهد که این برنامه از هماکنون ناتراز است.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: رشد ۱۳.۳ درصدی برای توسعه صنعت نفت در برنامه هفتم توسعه تعیین شده که سرمایه لازم برای آن را در اختیار نداریم. سالانه ۲۴۰ میلیارد دلار جذب سرمایهگذاری خارجی در این برنامه تعیین شده و این در حالی است که حتی تأمین بودجه هفت همتی نیز برای کشور امکان پذیر نیست.
کشانی با اشاره به کمبود منابع آبی و نیروی انسانی، اضافه کرد: برنامه هفتم توسعه نباید به سرعت تصویب شود. بخش خصوصی خواهان عزم دولت برای کوچک کردن خود با افزایش اختیارات بخش خصوصی و صادرات محورشدن کشور است.