در همین ارتباط وزیر ورزش و جوانان روز اول اردیبهشت ماه در دیدار با فعالان اقتصادی بخش ورزش و سازمان‌های مردم نهاد گفت: تمامی مسابقات تا پایان اردیبهشت ماه تعطیل شده است و تصمیمات جدید نیز با توجه به شرایط شیوع این ویروس در ادامه اتخاذ خواهد شد. مسعود سلطانی‌فر با بیان این که چهار هزار […]

در همین ارتباط وزیر ورزش و جوانان روز اول اردیبهشت ماه در دیدار با فعالان اقتصادی بخش ورزش و سازمان‌های مردم نهاد گفت: تمامی مسابقات تا پایان اردیبهشت ماه تعطیل شده است و تصمیمات جدید نیز با توجه به شرایط شیوع این ویروس در ادامه اتخاذ خواهد شد.

مسعود سلطانی‌فر با بیان این که چهار هزار و ۳۰۰ مکان ورزشی در اختیار این وزارتخانه است که به بخش خصوصی اجاره داده شده بود افزود: به دنبال شیوع کرونا و تعطیلی این اماکن آنها را مشمول بخشودگی اجاره‌ها در دو ماه کردیم و اگر این شرایط استمرار یابد، بخشودگی نیز ادامه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: حدود ٢٨ هزار باشگاه خصوصی در کشور فعالیت می‌کنند که به میزان پرسنلی که باشگاه‌ها دارند و حق بیمه پرداخت می‌کنند تا سقف ١۶ میلیون تومان برای سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت وام ١٢ درصد تعلق می‌گیرد که نیمی از آن برای حقوق و نیمی هم برای هزینه باشگاه‌هاست  و میزان تنفس باشگاه چهار ماه و طول مدت بازپرداخت دو سال خواهد بود.

ورزش در کشور ما برای باشگاههای خصوصی و هیاتهای ورزشی درآمدزا نیست و از این نظر نمی‌توان ورزش ایران را با دیگر کشورها مقایسه کرد. بسیاری از باشگاه‌های ورزشی جهان بلیت مسابقات خود را پیش فروش کرده و با برگزاری مسابقات بدون تماشاگر مبالغ زیادی از درآمد خود را از دست می‌دهند با توجه به اینکه باشگاهها از فروش پیراهن، حق پخش تلویزیونی و بلیت فروشی درآمدی اندک یا صفر دارند نمی‌توان آنها را با دیگر کشورها مقایسه کرد.

جدای از وضعیت هیات‌های ورزشی و باشگاه‌ها که تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته شده است این ورزشکاران هستند که با عشق و علاقه هزینه‌های مختلفی را صرف ورزش مورد علاقه خود و شرکت در مسابقات می‌کنند و کرونا باعث شده است با توجه به برهم خوردن تقویم مسابقات ورزشی، هزینه‌های اخیر این ورزشکاران از بین برود و برای آمادگی در مسابقاتی که تاریخ آنها مشخص نیست باید دوباره هزینه کنند.

هزینه چهار میلیارد تومانی در پرورش اندام

رییس هیات بدنسازی و پرورش اندام خراسان رضوی با اشاره به تاثیر ویروس کرونا بر ورزشکاران این هیات گفت: قرار بود مسابقات قهرمانی استان در چهار رشته فیزیک، فیزیک کلاسیک، پرورش اندام و بادی کلاسیک اوایل اسفند پارسال برگزار شود و ۲۰۵ ورزشکار هم ثبت نام کردند و وزن کشی آنها هم انجام شد اما یک روز قبل از شروع مسابقات به دلیل شیوع کرونا مسابقات یاد شده برگزار نشد.

سروش پور آزاد با بیان این که دست کم ۵۰۰ میلیون ریال برای رنگ آمیزی و دکور و اجاره سالن مسابقات هزینه شد افزود: با توجه به این که این مسابقات انتخابی تیم استان برای مسابقات کشوری و پس از آن انتخابی مسابقات آسیایی بود ورزشکاران برای آمادگی بدن خود هر کدام دست کم ۲۰ میلیون تومان  و در مجموع بیش از چهار میلیارد تومان هزینه کردند.

وی با بیان این که تا چند هفته در حال برگشت دادن هزینه ورودی ورزشکاران را به حساب آنها بودیم افزود: هنوز تاریخ جدیدی برای مسابقات اعلام نشده است اما هر زمان هم که باشد ورزشکاران باید دوباره برای حضور قدرتمندانه در مسابقات هزینه کنند و واقعا در این دوران که مشکلات اقتصادی زیاد است لطمه بزرگی به ورزشکاران وارد آمده است به خصوص این که باشگاههای ورزشی و از جمله بدن‌سازی  پرورش اندام هم تعطیل شده‌اند.

او ادامه داد: هر چند وزارت ورزش و جوانان برای باشگاههای ورزشی تسهیلاتی در نظر گرفته است اما در این میان خیلی از ورزشکاران که نیازمند حمایت هستند بی حمایت مانده اند.

لغو مسابقات جام رمضان کبدی

رییس هیات کبدی خراسان رضوی هم گفت: قرار بود مسابقات انتخابی تیم استان برای حضور در مسابقات قهرمانی کشور در رده سنی جوانان و نوجوانان را در اسفند پارسال و همچنین میزبانی از مسابقات کشوری کبدی در بخش ساحلی را اسفند پارسال یا اواخر فروردین ماه امسال برگزار کنیم.

حسن احمدیان افزود: جام رمضان هم در برنامه هر ساله هیات کبدی هست که برگزاری هیچ کدام از این مسابقات میسر نشد و امسال شیوع کرونا همه چیز را تحت تاثیر قرار داد.

وی ادامه داد: بستگی به هر مسابقه و ورزشی ورزشکاران از چند هفته و یا چند ماه قبل خود را مهیا و به تناسب رشته ورزشی خود از جیب هزینه می‌کنند اما در این چند ماه اخیر ویروس کرونا همه برنامه‌ها را به هم ریخته است.

تعویق میزبانی از مسابقات کشوری آلیش

دبیر هیات کشتی خراسان رضوی هم گفت: قرار بود مسابقات کشتی آلیش قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی نیمه اسفند ماه پارسال در شهرستان تایباد برگزار شود و نفرات برتر این مسابقات نیز برای اعزام به مسابقات آسیایی آلیش انتخاب شوند و مسابقات آسیایی هم قرار بود فروردین ماه امسال در کشور قرقیزستان برگزار شود که همه اینها تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفت.

امیر وظیفه‌دان افزود: همچنین مسابقات کشتی آزاد و فرنگی نوجوانان قهرمانی کشور هم قرار بود ۱۷ تا ۲۲ اسفند ماه پارسال در مشهد برگزار شود که این مسابقات نیز لغو شد.

تاثیر کرونا بر مسابقات ووشو و مقدماتی دوچرخه سواری

دبیر هیات دوچرخه سواری خراسان رضوی هم گفت: اسفند ماه هر سال مسابقات مقدماتی رشته‌های مختلف دوچرخه سواری استان برای سال بعد آغاز می‌شود و بر همین اساس مسابقات مقدماتی رشته‌های مختلف از جمله کوهستان و استقامت جاده قرار بود از اسفند پارسال شروع شود که به خاطر شیوع کرونا میسر نشد.

مجید روح پرور افزود: با توجه به عدم برگزاری مسابقات مقدماتی منتظر مشخص شدن وضعیت شیوع کرونا در استان و تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت ورزش هستیم.

دبیر هیات ووشو خراسان رضوی هم با بیان این که برخی از مسابقات سبک‌های بی شائولین و فن زی چوان بانوان و چاء چوان بخش آقایان قرار بود اسفند ماه پارسال برگزار شود افزود: این مسابقات به خاطر شیوع کرونا لغو شد.

هادی غمخوار یزدی افزود: با توجه به این که کرونا وضعیتی غیر قابل پیش بینی دارد نمی‌توانیم در مورد وضعیت پیش روی مسابقات اظهار نظر کنیم و همه تابع نظرات و تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم.

به هر روی کرونا تقویم مسابقات ورزشی را بر هم زده است و به نظر می رسد ورزشکاران و متولیان ورزش  زیستن در شرایط جدید و آمادگی برای شرایط پساکرونا را تمرین کنند. همچنین نباید از حمایت از ورزشکارانی که در رشته خود هزینه‌هایی را برای مسابقات انجام داده اند و در صورت برگزاری آن مسابقات بار دیگر باید هزینه کنند غافل شد.  

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۱۰۶ هزار و ۲۲۰ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان ۶ هزار و ۵۸۹ را در کشور گرفته است. همچنین تاکنون ۸۵ هزار و ۶۴ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.