استان یزد با داشتن ۴۰ رشته صنایع دستی پویا و فعالیت افزون بر سه هزار هنرمند در این بخش از جایگاه ممتازی در این حوزه برخوردار است.
سید مصطفی فاطمی با اشاره به راه اندازی نمایشگاه مجازی صنایع دستی به دنبال شیوع ویروس کرونا ، راه اندازی آن را حمایت از هنرمندان عنوان کرد و افزود: علاوه بر سایت یزد استور صنایع دستی استان در فضای مجازی به آدرس @yazd_h_e نیز قابل مشاهده و خرید است.
به گزارش عصر سهشنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی یزد ، وی با بیان اینکه صنایع دستی استان تا ۴۰ درصد تخفیف در نمایشگاه فضای مجازی به فروش میرسد اظهار کرد: از علاقهمندان، خیران و صاحب صنایع میخواهیم با خرید تولیدات صنایع دستی، هنر را در سال ۹۹ هدیه دهند و در این امر خیر مشارکت کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی یزد تصریح کرد: هنرمندانی که در فضای مجازی معرفی میشوند دارای مجوز و کارت شناسایی از سوی اداره میراث فرهنگی هستند.
از معروف ترین صنایع دستی یزد می توان به قالی بافی، گلیم بافی، چاقوسازی، سفال و سرامیک ، منبت کاری، سبدبافی، مسگری و ترمه بافی اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی یزد ۱۷ فروردین ماه ۹۹ گفت: همه سرمایهگذاران و فروشگاههای صنایع دستی به امید نوروز خود را مقروض کردند، اما کرونا اقتصاد گردشگری استان را فلج کرد.
فاطمی در ارتباط زنده با معاون اول رییس جمهوری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رییس بانک مرکزی از تبدیل یزد به یکی از مقاصد سفرهای گردشگران در سالهای اخیر خبرداد و افزود: در نوروز سال گذشته بیش از یک میلیون و ۹۰۰ گردشگر به یزد سفر کردند.
به گفته وی با اعلام همکاری جامعه هتلداران در اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای با کرونا از دهم اسفند سال گذشته جامعه هتلداران استان داوطلبانه به منظور همراهی با ستاد مبارزه با کرونا و برای حفظ سلامت مردم اعلام تعطیلی کرد و تاکنون کلیه اماکن گردشگری تعطیل است.
فاطمی اظهار کرد: پس از بحران کرونا، ماه مبارک رمضان آغاز می شود و به خاطر فصلی بودن گردشگری، تابستان نیز این روند ادامه دارد و بحران پیش آمده تا ۶ ماه اقتصاد گردشگری که بخش عمدهای از اقتصاد استان است را زمین گیر میکند.
مدیرکل مراث فرهنگی یزد با اشاره به اشتغال بیش از ۱۴ هزار نفر به صورت مستقیم در صنعت گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: اکنون بیش از ۵۰ روز است که بسیاری از این فعالان بیکار شدهاند و فعالیتی ندارند.
همچنین رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون ۸۴ هزار و ۸۰۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۸۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان به پنجهزار و ۲۹۷ نفر رسید.
کیانوش جهانپور روز سه شنبه بیان کرد: از دیروز تا ظهر امروز( دوم اردیبهشت )و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هزار و ۲۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید -۱۹( کرونا) در کشور شناسایی شدند.
وی ادامه داد: تا امروز ۶۰ هزار و ۹۶۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شدند و سه هزار و ۳۵۷ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۳۶۵ هزار و ۷۲۳ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در کشور انجام شد ، امیدواریم مردم با رعایت بیشتر و دقت در رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی و فاصله گذاری هوشمند برای مقابله با این ویروس کمک کنند.
جهانپور گفت: موارد شناسایی شده کرونا در کشور با تلاش همکاران ما در ۱۲۶ آزمایشگاه در کشور انجام شد و روند نزولی تدریجی در روزهای اخیر ادامه دارد و امیدواریم در روزهای آتی خبرهای بهتری را به مردم بدهیم.