به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، یکی از چالشهای اصلی مددجویان کمیته امداد در اجرای طرحهای اشتغال و رسیدن به توانمندسازی و خودکفایی، مشکل نداشتن ضامن برای دریافت تسهیلات اشتغال است.
کمیته امداد در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰۰ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف خود ایجاد کرد که در همین راستا ۱۰ هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات قرضالحسنه شبکه بانکی به مددجویان خود پرداخت کرد. موضوعی در صورت تسهیل در پرداخت وام، امکان تسریع در فرآیند دریافت وام و اجرای طرحهای اشتغال را فراهم میکند.
در همین راستا مرتضی فیروزآبادی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با تشریح مشکلات مددجویان برای اجرای طرحهای اشتغال گفت: امیدواریم با همکاری بانک مرکزی تغییراتی در راستای ضمانت بانکی مددجویان و نیازمندان فراهم شود چرا که شرایطی که هماکنون برای پرداخت وام و تسهیلات از سوی بانکهای عامل در نظر گرفته شده است شرایط سختی را برای اقشار ضعیفتر ایجاد کرده است. تقاضای ما از دولت و بانک مرکزی این است که به جای دریافت ضامن، به سمت اعتبارسنجی افراد حرکت کنند.
وی به راهاندازی صندوق ضمانت وام مددجویان در کمیته امداد اشاره کرد و گفت: بنا داریم ضمانت پرداخت تسهیلات به مددجویان را از این طریق تأمین کنیم که خوشبختانه مجلس با این بخش موافق است و امیدواریم با مصوبه مجلس و با همکاری بانک مرکزی این کار اجرایی شود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد ادامه داد: یکی دیگر از شرایط فراهم کردن فرصتهای شغلی برای مددجویان، موضوع صدور مجوزهای لازم در فرآیند اشتغال است که امیدواریم این بخش نیز تسهیل شود. در این زمینه گشایشهایی انجام شده و قرار است کسب و کار خانگی به سرعت مجوز دریافت کنند.
فیروزآبادی گفت: برخی از موانع نیز قابل حل است؛ یکی از مهمترین موانع قابل حل مسئله ضمانتها است. در حال حاضر امکان وام کمبهره که در اصل ۴۳ قانون اساسی آمده است برای افراد محروم فراهم شده است برخی از بانکها در خصوص ضمانت شرایط خاصی دارند و با توجه به شرایط ضمانت برخی افراد ممکن است از دریافت وام جا بمانند که اتفاقاً محرومترین افراد نیز هستند این موضوع باید حل شود. البته ما در این زمینه نیز اقداماتی را انجام دادهایم. همچنین ما توانمندی فرد برای طرح اشتغال و توجیه اقتصادی آن را انجام میدهیم و وقتی به بانک معرفی میشود مقدمات بانک برای اعتبارسنجی را ما در کمیته برای مددجویان انجام میدهیم و بانکها این موضوع را میپذیرند. مجوز هم در برخی موارد مشمول انحصار میشود، در برخی موارد هم روال مجوز طولانی است و این یکی از موضوعاتی است که باید با همکاری سایر دستگاهها رفع شود.
سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد نیز در همین خصوص بر ضرورت تسهیل در تخصیص و پرداخت تسهیلات مصوب در بانکهای عامل با محوریت بانک مرکزی برای اشتغال مددجویان تاکید کرد و گفت: صدور مجوزهای کسب و کار به ویژه کسب و کارهای خرد، خانگی و مشاغل روستایی و تسهیل ضمانت مددجویان کمیته امداد در مناطق محروم از مطالبات این نهاد برای توانمندسازی خانوادههای تحت حمایت است.
حال در چنین شرایطی که به نظر میرسد تسهیل در فرآیند پرداخت وام اشتغال به مددجویان مهمترین خواسته کمیته امداد در حوزه توانمندسازی است، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود از فراهم شدن زمینه برای آسان شدن وام مددجویان خبر داد. وی در این باره نوشت: به منظور تسهیل دسترسی اقشار کمدرآمد و رفع مشکل ضمانت تسهیلات اشتغال، برای اولین بار مجوز ایجاد صندوق تضمین برای نهادهای حمایتی فراهم شده است.
موضوعی که میتواند شرایط دریافت وام برای مددجویان را بهبود ببخشد و با توجه به تعهد کمیته امداد برای ایجاد ۵۰۰ هزار شغل در سال ۱۴۰۱ رسیدن به این هدف ارزشمند را سرعت ببخشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از پیام خود نوشت: مجلس یازدهم در قانون بودجه ۱۴۰۱ مبلغ ۳۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه برای ظرفیتسازی اشتغال مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اختصاص داده است تا در میانمدت با اجرای کارآمد و اختصاص هدفمند این تسهیلات، شاهد خروج اقشار تحت پوشش از چرخه فقر باشیم.
بر اساس تصویب مجلس شورای اسلامی، از مجموع ۳۵ هزار میلیارد تومان، ۲۵ هزار میلیارد تومان برای مددجویان کمیته امداد پیشبینی شده و این نهاد موظف است با استفاده از این تسهیلات تا پایان سال جاری ۵۰۰ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف ایجاد کند.